PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 5. Odmah nakon pripreme, žablji kraci se moraju temeljito isprati tekućom vodom za piće te odmah ohladiti do temperature koja je približna temperaturi otapajućeg leda, zamrznuti ili preraditi.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 6. Nakon usmrćivanja, puževima se mora ukloniti hepatopankreas, ako bi mogao predstavljati opasnost, te se ne smije upotrijebiti za prehranu ljudi.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• ZAHTJEVI KOJI SE ODNOSE NA OBJEKTE KOJI SAKUPLJAJU ILI PRERA?UJU SIROVINE


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• Subjekti u poslovanju s hranom moraju osigurati da objekti koji sakupljaju ili prerađuju sirovine za proizvodnju topljene životinjske masti i čvaraka ispunjavaju sljedeće zahtjeve.


Internet NN 99/2007
• 1. Centri za sakupljanje sirovina i njihov daljnji prijevoz do objekata za preradu moraju raspolagati prostorom i opremom za skladištenje sirovina na temperaturi od najviše 7°C.

Internet stranice NN 99/2007
• (b) prostorijom za otpremu, osim ako objekt otprema topljenu mast samo u cisternama; i

Internet stranice NN 99/2007 • (c) prema potrebi, odgovarajućom opremom za pripremanje proizvoda koji se sastoje od topljene životinjske masti pomiješane s drugim prehrambenim proizvodima i/ili začinima.
Internet stranice NN 99/2007 • 3. Prostor i oprema za hlađenje koji su predviđeni točkom 1. i točkom 2. (a) ovoga Poglavlja nisu potrebni ako sustav isporuke sirovina osigurava da se one nikada ne skladište ili prevoze bez aktivnog hlađenja na način drugačiji od onoga određenog Poglavljem II. točkom 1. (d) ovoga Odjeljka.
Internet stranice NN 99/2007 • HIGIJENSKI ZAHTJEVI ZA PRIPREMANJE TOPLJENE ŽIVOTINJSKE MASTI I ČVARAKA
Internet stranice NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom koji pripremaju topljenu životinjsku mast i čvarke moraju osigurati ispunjavanje sljedećih zahtjeva.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • (a) potjecati od životinja koje su zaklane u klaonici i za koje je ante i post mortem pregledom utvrđeno da su prikladne za prehranu ljudi;
Informacije NN 99/2007 • (b) sastojati se od masnih tkiva ili kostiju koji sadrže što je moguće manje krvi i nečistoća;
Poslovne stranice NN 99/2007 • (c) potjecati iz objekata koji su registrirani ili odobreni u skladu s odredbama Pravilnika o higijeni hrane ili u skladu s ovim Pravilnikom; i
Pregledi NN 99/2007 • (d) prevoziti se, ili do topljenja biti uskladištene, u higijenskim uvjetima i unutarnje temperature od najviše 7°C. Sirovine se mogu skladištiti i prevoziti bez aktivnog hlađenja ako se otope u roku od 12 sati od kada su dobivene.
Besplatno NN 99/2007 • 3. Ako mast za rafiniranje udovoljava standardima utvrđenim u točki 4. ovoga Poglavlja, topljena životinjska mast pripremljena u skladu s točkama 1. i 2. ovoga Poglavlja može se rafinirati u istom objektu ili u drugom objektu s ciljem poboljšanja njezine fizikalno-kemijske kakvoće.
Glasnik NN 99/2007 • 4. Topljena životinjska mast, ovisno o vrsti, mora udovoljavati sljedećim normama:
Propis NN 99/2007 • rafiniranjeJestive masnoćeMast i druge masnoće za rafiniranjeJestiveZa rafiniranje
Propis NN 99/2007 • Peroksidni broj-max4 meq/kg4 meq/kg6 meq/kg4 meq/kg4 meq/kg6 meq/kg4 meq/kg10 meq/kg
Propis NN 99/2007 • (1) Topljena životinjska mast dobivena topljenjem pri niskoj temperaturi iz svježeg masnog tkiva srca, trbušne maramice, bubrega i mezenterija goveda i masnoće iz rasjekavaonica.
Propis NN 99/2007 • (2) Topljena životinjska mast dobivena iz masnih tkiva svinja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 106/08, Broj 126/07, Broj 93/98, Broj 63/92, Broj 129/08, Broj 48/92


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled