PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 152/2005 • (5) Proizvodima iz Priloga 1. točke I. ovoga Pravilnika za korekciju kiselosti dozvoljeno je dodavanje soka od limuna i/ili koncentriranog soka od limuna u količini do 3 g po litri soka, izraženo kao bezvodna limunska kiselina.
NN 152/2005 • (7) Dodavanje šećera i limunovog soka (koncentriran ili ne), kao i tvari za reguliranje kiselosti, istom voćnom soku nije dozvoljeno.
NN 152/2005 • – uobičajeni fizikalni procesi obrade uključujući proces difuzije vode iz jestivih dijelova voća, osim za sokove od grožđa. Sokovi proizvedeni procesom difuzije tj. koncentrirani voćni sokovi, kao što je opisano u Prilogu 1. točke I. podtočki 1. b) ovoga Pravilnika, moraju imati senzorna i fizikalno-kemijska svojstva, po mogućnosti istovjetna onima koncentriranih sokova proizvedenih mehaničkim procesima,
NN 152/2005 • – za sok od grožđa, za koji je grožđe bilo sulfitirano, dozvoljeno je desulfitiranje fizikalnim postupcima uz uvjet da ukupna količina SO2 u gotovom proizvodu ne prelazi 10 mg/L,
NN 152/2005 • – kemijski inertna sredstva za filtraciju i taloženje koja udovoljavaju posebnom propisu o tvarima koje dolaze u neposredan dodir s hranom (npr. perlit, celuloza, isprana diatomejska zemlja, netopljivi poliamid, polivinilpolipirolidon, polistiren);
NN 152/2005 • – kemijski inertna sredstva za adsorpciju koja udovoljavaju posebnom propisu o tvarima koje dolaze u neposredan dodir s hranom te se koriste za smanjivanje količine limonena i naringina voćnim sokovima od citrusa, ne mijenjajući pritom u znakovitoj mjeri količinu limonin glukozida, kiselina, šećera (uključujući oligosaharide) ili mineralnih tvari.
NN 152/2005 • Voće, svježe ili konzervirano hlađenjem, mora biti zdravo, bez znakova kvarenja i bez stranih primjesa, u stadiju tehnološke zrelosti u kojem sadrži sve osnovne sastojke i ima senzorne osobine potrebne za proizvodnju. U voće se ne ubraja rajčica.
NN 152/2005 • Voćna kaša je proizvod koji nije fermentirao, ali može fermentirati, a proizvodi se pasiranjem cijelog (svježeg ili ohlađenog) ili oguljenog voća bez izdvajanja soka.
NN 152/2005 • Koncentrirana voćna kaša se proizvodi od voćne kaše izdvajanjem određene količine vode nekim fizičkim postupkom.
NN 152/2005 • 1. Za proizvodnju voćnog soka od koncentriranog voćnog soka i voćnih nektara dozvoljeno je korištenje i sljedećih šećera:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 152/2005 • 2. Za proizvodnju voćnih sokova dozvoljeno je korištenje šećera navedenih pod točkom 4.1 ovoga Priloga koji sadrže manje od 2 % vode.
NN 152/2005 • 3. U proizvodnji voćnih nektara mogu se koristiti i šećeri porijeklom od voća.
NN 152/2005 • Med je proizvod definiran posebnim propisom o medu i drugim pčelinjim proizvodima.
NN 152/2005 • Pulpa i čestice voćnog tkiva su proizvodi proizvedeni od jestivih dijelova voća iste vrste bez izdvajanja soka. U slučaju citrus voća, pulpa i čestice voćnog tkiva proizvode se od voćnog mesa (endokarpa).
NN 152/2005 • Voće od kojeg je nektar proizvedenMinimalna količina soka i/ili kaše (volumni % gotovog proizvoda)
NN 152/2005 • II. Voće slabije kiselosti, kašasto ili jako aromatično čiji sokovi nisu pitki nakon cijeđenja ili pasiranja u izvornom stanju
NN 152/2005 • III. Voće čiji su sokovi pitki nakon cijeđenja ili pasiranja u izvornom stanju
NN 152/2005 • Na temelju članka 40. Zakona o poljoprivredi »Narodne novine«, broj 66/01, 83/02), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donosi
NN 152/2005 • O DOPUNAMA PRAVILNIKA O UPISU U UPISNIK POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA
NN 152/2005 • U Pravilniku o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava (»Narodne novine«, broj 128/02, 122/03, 189/03, 2/05 i 129/05) iza članka 8. dodaje se novi članak 8a. koji glasi:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 99/07, Broj 74/07,
Broj 71/99, Broj 123/99,
Broj 13/94, Broj 198/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE