PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 152/2005 • (1) Voćni sok se proizvodi direktnom mehaničkom preradom jedne ili više vrsta zdravog, tehnološki zrelog, svježeg ili ohlađenog voća koje nije fermentiralo, ali može fermentirati. Boja, aroma, okus i miris voćnog soka moraju biti svojstveni voću od kojeg je sok proizveden. Aroma, pulpa i čestice voćnog tkiva koji su bili izdvojeni tijekom prerade mogu biti vraćeni istom soku.
NN 152/2005 • (2) U slučaju citrus voća, sok se proizvodi od voćnog mesa (endokarpa). Iznimno, sok limete može se proizvesti od cijelih plodova tako da je odgovarajućim tehnološkim postupkom udio sastojaka iz vanjskog dijela voća (egzokarpa) smanjen na minimum.
NN 152/2005 • (1) Voćni sok od koncentriranog voćnog soka se proizvodi tako da se koncentriranom voćnom soku ponovno dodaje ona količina vode koja je izdvojena tijekom koncentriranja, i aroma, te prema potrebi pulpa i čestice voćnog tkiva, izdvojene tijekom koncentriranja tog ili voćnog soka iste vrste.
NN 152/2005 • (2) Dodana voda mora imati odgovarajuća kemijska, mikrobiološka i senzorna svojstva kako bi bila zagarantirana kakvoća soka.
NN 152/2005 • (3) Tako proizvedeni sok mora imati senzorna i fizikalno-kemijska svojstva ista kakva bi imao da je proizveden iz voća iste vrste u skladu s definicijom proizvoda iz podtočke 1. a) ovoga Priloga.
NN 152/2005 • Koncentrirani voćni sok se proizvodi od voćnog soka jedne ili više vrsta voća fizičkim izdvajanjem određene količine vode. Ako je proizvod namijenjen krajnjem potrošaču količina izdvojene vode mora biti barem 50% početnog volumena.
NN 152/2005 • Dehidratirani ili voćni sok u prahu se proizvodi izdvajanjem gotovo ukupne količine vode fizičkim postupcima.
NN 152/2005 • 4.a (1) Voćni nektar je proizvod koji nije fermentirao, ali može fermentirati, a proizvodi se dodatkom vode i šećera i/ili meda voćnom soku, voćnom soku iz koncentrata, koncentriranom voćnom soku, dehidriranom ili voćnom soku u prahu, voćnoj kaši, koncentriranoj voćnoj kaši ili smjesi ovih proizvoda te je u skladu s Prilogom 3. ovoga Pravilnika.
NN 152/2005 • (2) U proizvodnji nektara dozvoljeno je dodavanje vode u količini takvoj da količina voćnog soka i/ili voćne kaše gotovog proizvoda nije manja od vrijednosti navedenih u Prilogu 3. ovoga Pravilnika.
NN 152/2005 • (3) Dozvoljeno je dodavanje šećera i/ili meda u količini do 20 % u odnosu na ukupnu masu gotovog proizvoda.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 152/2005 • (4) Pri proizvodnji voćnih nektara bez šećera ili smanjene energetske vrijednosti, šećer se može djelomično ili potpuno zamijeniti sladilima u skladu s posebnim propisom o hrani za posebne prehrambene potrebe.
NN 152/2005 • 4.b Proizvodnja nektara od jedne ili više vrsta voća navedenog u Prilogu 3. točkama II. i III. ovoga Pravilnika te marelice moguća je i bez dodatka šećera, meda i/ili sladila.
NN 152/2005 • II. DOZVOLJENI SASTOJCI, POSTUPCI I TVARI KOJE SE KORISTE U PROIZVODNJI
NN 152/2005 • (1) Dodavanje vitamina i minerala proizvodima dozvoljeno je u skladu sa člankom 3. stavkom 2. ovoga Pravilnika.
NN 152/2005 • (2) Voćnom soku mogu se ponovno dodavati samo aroma, pulpa i čestice voćnog tkiva izdvojene iz tog voćnog soka tijekom proizvodnje dok se voćnom soku od koncentriranog voćnog soka mogu ponovno dodavati aroma, pulpa i čestice voćnog tkiva izdvojene iz voćnog soka iste vrste.
NN 152/2005 • (3) Grožđanom soku dozvoljeno je ponovno dodavanje soli vinske kiseline.
NN 152/2005 • (4) Proizvodima iz Priloga 1. točke I. podtočke 1., 2. i 3. ovoga Pravilnika, osim proizvedenim od kruške i grožđa, dozvoljeno je dodavanje šećera:
NN 152/2005 • – u svrhu korekcije kiselog okusa, količina dodanog šećera, izraženog kao suha tvar, može iznositi do 15 g po litri soka,
NN 152/2005 • – u svrhu zaslađivanja, količina dodanog šećera, izraženog kao suha tvar, može iznositi do 150 g po litri soka,
NN 152/2005 • uz uvjet da ukupna količina dodanog šećera u svrhu korekcije kiselog okusa i zaslađivanja ne može biti veća od 150 g/L.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 46/97, Broj 114/08,
Broj 30/09, Broj 102/95,
Broj 29/02, Broj 65/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE