PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2947 NN 99/2007

• 5) Revizijom postupaka koji se temelje na načelima HACCP-a verificira se primjenjuju li subjekti u poslovanju s hranom postupke stalno i pravilno, pri čemu se naročito provjerava pružaju li ti postupci jamstva određena u Prilogu II. Odjeljku II. Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla i jamče li ti postupci, u mjeri u kojoj je to moguće, da proizvodi životinjskog podrijetla:


Stranica 2007-10-99-2947 NN 99/2007

• (b) udovoljavaju propisima koji se odnose na rezidue, kontaminante i zabranjene tvari;


Stranica 2007-10-99-2947 NN 99/2007

• Ako u skladu s člankom 5. Pravilnika o higijeni hrane subjekt u poslovanju s hranom primjenjuje postupke koji su navedeni u vodičima za primjenu načela HACCP-a, umjesto da utvrdi vlastite posebne postupke, revizijom se provjerava pravilna primjena tih vodiča.


Stranica 2007-10-99-2947 NN 99/2007

• 6) Verifikacija sukladnosti s odredbama Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla koje se odnose na primjenu identifikacijskih oznaka, kao i provjere sukladnosti s ostalim zahtjevima sljedivosti, provodi se u svim objektima odobrenim u skladu s navedenim Pravilnikom.


Internet NN 99/2007
• 7) U slučaju klaonica, objekata za obradu divljači i objekata za rasijecanje mesa - rasjekavaonica, koji stavljaju na tržište svježe meso, službeni veterinar obavlja reviziju u skladu sa stavkom 3. i 4 ovoga članka.

Internet stranice NN 99/2007
• (a) odrediti da li osoblje i poslovi koje ono obavlja u objektu, u svim fazama proizvodnog procesa, udovoljava odgovarajućim zahtjevima propisa koji su navedeni u stavku 2. točkom (a) i (b) ovoga članka. Kao nadopuna reviziji, nadležno tijelo može provoditi testove učinkovitosti kako bi se utvrdilo da učinkovitost osoblja udovoljava utvrđenim mjerilima;

Internet stranice NN 99/2007 • (b) verificirati relevantne evidencije subjekta u poslovanju s hranom;
Internet stranice NN 99/2007 • (c) uzeti uzorke za laboratorijske analize kad god je to potrebno;
Internet stranice NN 99/2007 • (d) dokumentirati sve elemente koji su uzeti u obzir, kao i sve nalaze revizije;
Internet stranice NN 99/2007 • 9) Vrsta i učestalost revizije za pojedine objekte ovisi o procijenjenom riziku. U tu svrhu, nadležno tijelo redovito procjenjuje:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • (a) rizike za zdravlje ljudi i prema potrebi, rizike za zdravlje životinja;
Informacije NN 99/2007 • (d) dokumentaciju o ranijem postupanju subjekata u poslovanju s hranom o udovoljavanju odredbama propisa o hrani.
Poslovne stranice NN 99/2007 • 1) Službene kontrole svježeg mesa obavljaju se u skladu s Prilogom I. ovoga Pravilnika. Službeni veterinar obavlja preglede u klaonicama, objektima za obradu divljači i rasjekavaonicama, koji stavljaju na tržište svježe meso, u skladu s općim zahtjevima iz Priloga I. Odjeljka I. Poglavlja II. ovoga Pravilnika i u skladu s posebnim zahtjevima iz Priloga I. Odjeljka IV. ovoga Pravilnika, a posebno:
Pregledi NN 99/2007 • (e) specificiranog rizičnog materijala i drugih nusproizvoda životinjskog podrijetla; i
Besplatno NN 99/2007 • 2) Trupovi domaćih papkara i kopitara, divljih sisavaca iz uzgoja osim lagomorfa te krupne divljači kao i polovice, četvrtine i dijelovi dobiveni rasijecanjem polovica na tri dijela označavaju se oznakom zdravstvene ispravnosti u klaonicama i objektima za obradu divljači u skladu s Prilogom I. Odjeljkom I. Poglavljem III. ovoga Pravilnika. Oznaku zdravstvene ispravnosti stavlja službeni veterinar, ili se ona stavlja pod njegovom odgovornošću, ako se službenim kontrolama ne utvrde nedostaci zbog kojih bi meso bilo neprikladno za prehranu ljudi.
Glasnik NN 99/2007 • 3) Nakon što obavi kontrole iz stavka 1. i 2. ovoga članka, službeni veterinar poduzima odgovarajuće mjere koje su navedene u Prilogu I. Odjeljku II. ovoga Pravilnika, a naročito u odnosu na:
Propis NN 99/2007 • 4) Pri obavljanju službenih kontrola koje se provode u skladu s Odjeljkom I. i II. Priloga I. ovoga Pravilnika, službenom veterinaru mogu pomagati službeni pomoćnici, na način kako je određeno u Priloga I. Odjeljku III. Poglavlju I. ovoga Pravilnika. U tom slučaju, oni rade kao dio nezavisnog tima.
Propis NN 99/2007 • (a) broj osoba koje obavljaju službene kontrole određuju se u skladu s Prilogom I. ovoga Pravilnika. Mora se osigurati dovoljan broj službenog osoblja za obavljanje službenih kontrola koje se zahtijevaju na temelju Priloga I. ovoga Pravilnika, s učestalošću koja je utvrđena u Poglavlju II. Odjeljku III. navedenog Priloga ovoga Pravilnika.
Propis NN 99/2007 • (b) broj službenog osoblja koje mora biti prisutno na liniji klanja u klaonici određuje se na temelju procjene analize rizika. Broj uključenog službenog osoblja određuje nadležno tijelo u skladu sa zahtjevima iz ovoga Pravilnika.
Propis NN 99/2007 • 6) Službeni veterinari i službeni pomoćnici moraju biti kvalificirani i osposobljeni u skladu s Prilogom I. Odjeljkom III. Poglavljem IV. ovoga Pravilnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 88/96, Broj 19/98, Broj 131/04, Broj 39/09, Broj 150/05, Broj 56/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled