PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-03-39-893 NN 39/2009

• 6.2.8. Odmah po početku vrenja uključiti zaporni sat (5.6.) i započeti s dodavanjem po 1,0 mL otopine uzorka iz birete u tikvicu u intervalima od približno 10 sekundi dok ne nestane plava boja metilenskog modrila.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• Zabilježiti ukupni dodani volumen otopine uzorka uključujući predzadnje dodavanje (Y mL).


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• 6.2.9. Y ne smije biti veći od 50 mL. Ukoliko jest, povećati koncentraciju otopine uzorka i ponoviti titraciju.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• 6.2.10. Približna reducirajuća snaga pripremljenog uzorka izražena kao maseni udio (m/m) izračunava se na sljedeći način:


Internet NN 39/2009
• S točnošću od 0,1 mg izvagati pripremljeni uzorak (mg) koji sadrži između 2,85 i 3,15 g reducirajućih šećera izraženih kao bezvodna dekstroza (D-glukoza) koristeći pri izračunavanju ili poznatu približnu vrijednost reducirajuće snage (2.1.) ili približnu vrijednost dobivenu u točki 6.2.10.

Internet stranice NN 39/2009
• Otopiti uzorak u vodi i nadopuniti do 500 mL u odmjernoj tikvici.

Internet stranice NN 39/2009 • 6.5.2. Napuniti biretu (5.2.) otopinom uzorka (6.4.) i podesiti meniskus na oznaku nula.
Internet stranice NN 39/2009 • 6.5.3. U tikvicu iz birete dodati 18,5 mL otopine uzorka. Sadržaj tikvice promiješati kružnim pokretima.
Internet stranice NN 39/2009 • 6.5.7. Postupiti kako je opisano u točki 6.1.7. koristeći otopinu uzorka umjesto standardne otopine dekstroze.
Internet stranice NN 39/2009 • 6.5.9. Postupiti kako je opisano u točki 6.1.9. koristeći otopinu uzorka umjesto standardne otopine dekstroze.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 39/2009 • 6.5.11. Postupiti kako je opisano u točki 6.1.11. koristeći otopinu uzorka umjesto standardne otopine dekstroze.
Informacije NN 39/2009 • 6.5.12. Zabilježiti volumen otopine uzorka (V1) utrošen do završne točke zadnje titracije.
Poslovne stranice NN 39/2009 • 6.5.13. V1 mora biti između 19,0 i 21,0 mL. Ako je V1 izvan tih granica, prilagoditi koncentraciju otopine uzorka i ponoviti postupak pod točkama 6.5.1 do 6.5.12.
Pregledi NN 39/2009 • Reducirajuća snaga, izražena kao maseni udio u pripremljenom uzorku, izračunava se na sljedeći način:
Besplatno NN 39/2009 • Dekstrozni ekvivalent, izražen kao maseni udio suhe tvari u pripremljenom uzorku, izračunava se na sljedeći način:
Glasnik NN 39/2009 • 7.1.3. Rezultat je aritmetička sredina dvaju određevanja pod uvjetom da je zadovoljen kriterij ponovljivosti (7.2.).
Propis NN 39/2009 • Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije prelaziti 1,0% njihove aritmetičke sredine.
Propis NN 39/2009 • »Količina sulfatnog pepela« je količina sulfatnog pepela određena opisanom metodom.
Propis NN 39/2009 • Određuje se ostatak mase uzorka nakon spaljivanja u oksidacijskoj atmosferi pri 525 °C u prisutnosti sumporne kiseline i izračunava kao maseni udio.
Propis NN 39/2009 • 5.1. Električna mufolna peć opremljena pirometrom, radne temperature 525 ± 25 °C.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 25/05, Broj 102/04, Broj 112/04, Broj 149/04, Broj 99/02, Broj 7/90


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled