PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-03-39-893 NN 39/2009

• 5.3. Lončići za žarenje od platine ili kvarcnog stakla, odgovarajućeg kapaciteta.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• 5.4. Eksikator sa svježe aktiviranim silikagelom ili odgovarajućim sredstvom za sušenje i indikatorom prisutnosti vode.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• Lončić za žarenje (5.3.) zagrijati na temperaturu spaljivanja, ohladiti u eksikatoru i izvagati. S točnošću od 0,1 mg u lončić za žarenje izvagati 5 g glukoznog sirupa ili sušenog glukoznog sirupa, ili približno 10 g dekstroze monohidrata ili bezvodne dekstroze.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• Dodati 5 mL otopine sumporne kiseline (4.1.) (vidjeti napomenu 8.1.) i pažljivo zagrijavati lončić za žarenje iznad plamena ili na ploči za zagrijavanje dok potpuno ne pougljeni. Postupak karbonizacije, pri kojem iz uzorka izlaze pare (vidjeti napomenu 8.2.), treba izvoditi u digestoru.


Internet NN 39/2009
• Lončić za žarenje (5.3.) postaviti u mufolnu peć (5.1.) u kojoj je temperatura 525 ± 25 °C i spaljivati do nastanka bijelog pepela što obično traje 2 sata (vidjeti napomenu 8.3.).

Internet stranice NN 39/2009
• Uzorak hladiti približno 30 minuta u eksikatoru (5.4.) i zatim izvagati.

Internet stranice NN 39/2009 • Količina sulfatnog papela izraženog kao maseni udio u analiziranom uzorku, izračunava se na sljedeći način:
Internet stranice NN 39/2009 • Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije prelaziti 2,0% njihove aritmetičke sredine.
Internet stranice NN 39/2009 • 8.1. Sumpornu kiselinu dodavati u malim količinama kako bi se spriječilo prekomjerno pjenjenje.
Internet stranice NN 39/2009 • 8.2. Pri prvoj karbonizaciji potreban je oprez kako bi se spriječio gubitak uzorka ili pepela zbog prekomjernog pjenjenja uzorka.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 39/2009 • 8.3. Ukoliko uzorak ne sagori potpuno odnosno ostanu crne čestice, lončić za žarenje izvaditi iz mufolne peći, ohladiti, ostatak navlažiti sa nekoliko kapi vode i vratiti u peć.
Informacije NN 39/2009 • Polarizacija je optička rotacija polarizirane svjetlosti otopine šećera koja sadrži 26 g šećera na 100 mL u cijevi duljine 200 mm.
Poslovne stranice NN 39/2009 • Polarizacija se određuje saharimetrom ili polarimetrom pod uvjetima opisanim ovom metodom.
Pregledi NN 39/2009 • 4.1. Sredstvo za bistrenje: alkalna otopina olovnog acetata.
Besplatno NN 39/2009 • U približno 1000 mL netom provrele vode dodati 560 g suhog alkalnog olovnog acetata. Pustiti da vrije 30 minuta i pustiti da stoji preko noći. Dekantirati supernatant i razrijediti netom provrelom vodom kako bi se dobila otopina gustoće 1,25 g/mL pri 20 °C. Zaštititi otopinu od kontakta sa zrakom.
Glasnik NN 39/2009 • 5.1. Saharimetar, graduiran za normalnu masu 26 g saharoze, ili polarimetar.
Propis NN 39/2009 • Instrument mora biti instaliran u prostoriji u kojoj je moguće održavati temperaturu na približno 20 °C. Instrument kalibrirati standardnim kvarcnim pločicama.
Propis NN 39/2009 • 5.3. Polarimetrijske cijevi, 200 mm, greška ne smije biti veća od ± 0,02 mm.
Propis NN 39/2009 • 5.5. Pojedinačno kalibrirane odmjerne tikvice od 100 mL s čepom. Tikvice stvarnog volumena 100 ± 0,01 mL mogu se koristiti bez korekcije. Tikvice volumena izvan ovih granica mogu se koristiti s prikladnom korekcijom kojom se volumen podešava na 100 mL.
Propis NN 39/2009 • 5.6. Vodena kupelj, s termostatski kontroliranom temperaturom od 20 ± 0,1 °C.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 73/09, Broj 122/06, Broj 25/02, Broj 33/07, Broj 31/07, Broj 64/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled