PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-03-39-893 NN 39/2009

• Što je brže moguće izvagati 26 ± 0,002 g uzorka i kvantitativno ga prenijeti u odmjernu tikvicu (5.5.) s približno 60 mL vode. Otopiti kružnim pokretima, bez zagrijavanja.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• Ako je potrebno bistrenje, dodati 0,5 mL otopine olovo acetata (4.1.).


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• Promiješati otopinu rotirajući tikvicu ispirući pritom stijenke tikvice, sve dok volumen ne bude takav da je meniskus približno 10 mm ispod oznake.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• Tikvicu staviti u termostatski kontroliranu vodenu kupelj (5.6.) na 20 ± 0,1 °C dok temperatura otopine šećera ne bude konstantna.


Internet NN 39/2009
• Dodavanjem kapi dietil etera (4.2.) ukloniti mjehuriće na površini tekućine.

Internet stranice NN 39/2009
• Nadopuniti vodom do oznake, začepiti i temeljito promiješati preokrečući tikvicu barem tri puta.

Internet stranice NN 39/2009 • Održavati temperaturu na 20 ± 1 °C u svim daljnjim postupcima.
Internet stranice NN 39/2009 • 6.2.2. Uzorak profiltrirati preko filtar papira. Prvih 10 mL filtrata baciti. Zadržati sljedećih 50 mL filtrata.
Internet stranice NN 39/2009 • 6.2.3. Oprati cijev polarimetra ispirući je dvaput otopinom uzorka za analizu (6.2.2.).
Internet stranice NN 39/2009 • 6.2.4. Pažljivo napuniti cijev otopinom uzorka za analizu pri
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 39/2009 • 20 ± 1 °C. Ukloniti sve mjehuriće zraka pri zatvaranju cijevi. Postaviti napunjenu cijev u ležište uređaja.
Informacije NN 39/2009 • 6.2.5. Zabilježiti rotaciju s točnošću 0,05°S ili 0,02 kutnih stupnjeva. Ponoviti postupak još četiri puta. Izračunati srednju vrijednost pet očitanja.
Poslovne stranice NN 39/2009 • Rezultati se izražavaju u stupnjevima S s točnošću od 0,1 °S. Za pretvorbu kutnih stupnjeva u stupnjeve S koristi se sljedeća formula:
Pregledi NN 39/2009 • Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije prelaziti 0,1 °S.
Besplatno NN 39/2009 • [1] Pravilnikom se preuzimaju odredbe Direktive Vijeća 2001/111/EZ od 20. prosinca 2001. o šećerima namijenjenim za prehranu ljudi i Direktive Komisije 79/796/EEZ od 26. srpnja 1979. o metodama analiza šećera namijenjenih za prehranu ljudi.
Glasnik NN 39/2009 • [2] Pravilnikom su preuzete odredbe Direktive 2000/13/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 20. ožujka 2000. o usklađivanju propisa država članica koji se odnose na označavanje, prezentaciju i reklamiranje prehrambenih proizvoda.
Propis NN 39/2009 • [3] Pravilnikom o metodama za određivanje kakvoće šećera pri interventnom otkupu preuzimaju se odredbe Uredbe Komisije (EEZ) br. 1265/69 o metodama za određivanje kakvoće šećera kojeg otkupljuju agencije za tržišne intervencije.
Propis NN 39/2009 • Na temelju članka 48. stavka 3. točaka 1. i 2., članka 49. stavka 1. točke 9., članka 57. stavka 5. te članka 58. stavka 3. Zakona o morskom ribarstvu (»Narodne novine«, br. 74/94, 57/96 i 48/05) ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donosi
Propis NN 39/2009 • U svrhu racionalnog gospodarenja i zaštite tune ovim Pravilnikom propisuje se:
Propis NN 39/2009 • – dopuštena izlovna kvota tuna za razdoblje 2009. – 2010. godine po pojedinim oblicima ribolova i ribolovnih alata;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 83/09, Broj 155/09, Broj 71/08, Broj 50/01, Broj 34/92, Broj 22/95


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled