PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 39/2009 • Što je brže moguće izvagati 26 ± 0,002 g uzorka i kvantitativno ga prenijeti u odmjernu tikvicu (5.5.) s približno 60 mL vode. Otopiti kružnim pokretima, bez zagrijavanja.
NN 39/2009 • Ako je potrebno bistrenje, dodati 0,5 mL otopine olovo acetata (4.1.).
NN 39/2009 • Promiješati otopinu rotirajući tikvicu ispirući pritom stijenke tikvice, sve dok volumen ne bude takav da je meniskus približno 10 mm ispod oznake.
NN 39/2009 • Tikvicu staviti u termostatski kontroliranu vodenu kupelj (5.6.) na 20 ± 0,1 °C dok temperatura otopine šećera ne bude konstantna.
NN 39/2009 • Dodavanjem kapi dietil etera (4.2.) ukloniti mjehuriće na površini tekućine.
NN 39/2009 • Nadopuniti vodom do oznake, začepiti i temeljito promiješati preokrečući tikvicu barem tri puta.
NN 39/2009 • Održavati temperaturu na 20 ± 1 °C u svim daljnjim postupcima.
NN 39/2009 • 6.2.2. Uzorak profiltrirati preko filtar papira. Prvih 10 mL filtrata baciti. Zadržati sljedećih 50 mL filtrata.
NN 39/2009 • 6.2.3. Oprati cijev polarimetra ispirući je dvaput otopinom uzorka za analizu (6.2.2.).
NN 39/2009 • 6.2.4. Pažljivo napuniti cijev otopinom uzorka za analizu pri
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 39/2009 • 20 ± 1 °C. Ukloniti sve mjehuriće zraka pri zatvaranju cijevi. Postaviti napunjenu cijev u ležište uređaja.
NN 39/2009 • 6.2.5. Zabilježiti rotaciju s točnošću 0,05°S ili 0,02 kutnih stupnjeva. Ponoviti postupak još četiri puta. Izračunati srednju vrijednost pet očitanja.
NN 39/2009 • Rezultati se izražavaju u stupnjevima S s točnošću od 0,1 °S. Za pretvorbu kutnih stupnjeva u stupnjeve S koristi se sljedeća formula:
NN 39/2009 • Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije prelaziti 0,1 °S.
NN 39/2009 • [1] Pravilnikom se preuzimaju odredbe Direktive Vijeća 2001/111/EZ od 20. prosinca 2001. o šećerima namijenjenim za prehranu ljudi i Direktive Komisije 79/796/EEZ od 26. srpnja 1979. o metodama analiza šećera namijenjenih za prehranu ljudi.
NN 39/2009 • [2] Pravilnikom su preuzete odredbe Direktive 2000/13/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 20. ožujka 2000. o usklađivanju propisa država članica koji se odnose na označavanje, prezentaciju i reklamiranje prehrambenih proizvoda.
NN 39/2009 • [3] Pravilnikom o metodama za određivanje kakvoće šećera pri interventnom otkupu preuzimaju se odredbe Uredbe Komisije (EEZ) br. 1265/69 o metodama za određivanje kakvoće šećera kojeg otkupljuju agencije za tržišne intervencije.
NN 39/2009 • Na temelju članka 48. stavka 3. točaka 1. i 2., članka 49. stavka 1. točke 9., članka 57. stavka 5. te članka 58. stavka 3. Zakona o morskom ribarstvu (»Narodne novine«, br. 74/94, 57/96 i 48/05) ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donosi
NN 39/2009 • U svrhu racionalnog gospodarenja i zaštite tune ovim Pravilnikom propisuje se:
NN 39/2009 • – dopuštena izlovna kvota tuna za razdoblje 2009. – 2010. godine po pojedinim oblicima ribolova i ribolovnih alata;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 83/09, Broj 155/09,
Broj 71/08, Broj 50/01,
Broj 34/92, Broj 22/95
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE