PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 6. U bazenu za pročišćavanje u kojemu je u tijeku pročišćavanje živih školjkaša ne smiju se držati rakovi, ribe ili druge morske vrste.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 7. Svako pakiranje koje sadrži pročišćene žive školjkaše i koje se šalje otpremnom centru mora imati oznaku koja potvrđuje da su svi školjkaši pročišćeni.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• Subjekti u poslovanju s hranom u otpremnim centrima moraju osigurati ispunjavanje sljedećih uvjeta:


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 1. Rukovanje živim školjkašima, osobito njihovo održavanje, kalibracija, pakiranje i ambalažiranje ne smije uzrokovati kontaminaciju proizvoda ili utjecati na vitalnost školjkaša.


Internet NN 99/2007
• 2. Prije otpremanja, ljušture živih školjkaša moraju se temeljito isprati čistom vodom.

Internet stranice NN 99/2007
• 4. Zahtjevi koji su utvrđeni u točkama 1. i 2. ovoga Dijela primjenjuju se i na otpremne centre smještene na plovilima. Školjkaši kojima se rukuje u tim centrima moraju potjecati iz proizvodnog područja A ili iz područja za ponovno polaganje.

Internet stranice NN 99/2007 • Pored osiguranja usklađenosti s mikrobiološkim kriterijima utvrđenim u skladu s Pravilnikom o higijeni hrane, subjekti u poslovanju s hranom moraju osigurati da živi školjkaši koji se stavljaju na tržište za prehranu ljudi ispunjavaju uvjete utvrđene u ovom Poglavlju.
Internet stranice NN 99/2007 • 1. Živi školjkaši moraju imati organoleptičke karakteristike svojstvene svježim i vitalnim školjkašima, ljuštura im ne smije biti prljava, moraju primjereno odgovarati na perkusiju i moraju imati normalnu količinu međuljušturne tekućine.
Internet stranice NN 99/2007 • 2. Živi školjkaši ne smiju sadržavati morske biotoksine u ukupnim količinama (mjereno u cijelom tijelu ili pojedinačnim jestivim dijelovima) koje prekoračuju sljedeće granice:
Internet stranice NN 99/2007 • (a) za biotoksin koji uzrokuje paralizu (Paralytic Shellfish Poison – PSP): 800 mikrograma na kilogram;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • (b) za biotoksin koji uzrokuje gubitak pamćenja (Amnesic Shellfish Poison – ASP): 20 miligrama domoične kiseline na kilogram;
Informacije NN 99/2007 • (c) za okadaičnu kiselinu, dinofizistoksine i pektenotoksine zajedno: 160 mikrograma ekvivalenta okadaične kiseline na kilogram;
Poslovne stranice NN 99/2007 • (d) za yesotoksine: 1 miligram ekvivalenta yesotoksina na kilogram; i
Pregledi NN 99/2007 • (e) za azaspiracide: 160 mikrograma ekvivalenta azaspiracida na kilogram.
Besplatno NN 99/2007 • 1. Kamenice se moraju pakirati ili ambalažirati tako da njihov konkavni dio ljušture bude okrenut prema dolje.
Glasnik NN 99/2007 • 2. Pojedinačna pakovanja živih školjkaša namijenjena prehrani ljudi, moraju biti zatvorena i moraju takva ostati, od otpreme iz otpremnog centra, pa sve do prodaje krajnjem potrošaču.
Propis NN 99/2007 • 1. Deklaracija, uključujući identifikacijsku oznaku, mora biti vodootporna.
Propis NN 99/2007 • 2. Pored općih zahtjeva vezanih uz identifikacijsku oznaku koji su navedeni u Prilogu II. Odjeljku I. ovoga Pravilnika, deklaracija mora sadržavati i sljedeće podatke:
Propis NN 99/2007 • (a) vrsta školjkaša (uobičajeni hrvatski naziv i znanstveni naziv); i
Propis NN 99/2007 • (b) datum pakiranja, pri čemu se obvezno navodi dan i mjesec.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 47/09, Broj 85/09, Broj 150/03, Broj 10/93, Broj 163/03, Broj 2/90


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled