PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • 6. U bazenu za pročišćavanje u kojemu je u tijeku pročišćavanje živih školjkaša ne smiju se držati rakovi, ribe ili druge morske vrste.
NN 99/2007 • 7. Svako pakiranje koje sadrži pročišćene žive školjkaše i koje se šalje otpremnom centru mora imati oznaku koja potvrđuje da su svi školjkaši pročišćeni.
NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom u otpremnim centrima moraju osigurati ispunjavanje sljedećih uvjeta:
NN 99/2007 • 1. Rukovanje živim školjkašima, osobito njihovo održavanje, kalibracija, pakiranje i ambalažiranje ne smije uzrokovati kontaminaciju proizvoda ili utjecati na vitalnost školjkaša.
NN 99/2007 • 2. Prije otpremanja, ljušture živih školjkaša moraju se temeljito isprati čistom vodom.
NN 99/2007 • 4. Zahtjevi koji su utvrđeni u točkama 1. i 2. ovoga Dijela primjenjuju se i na otpremne centre smještene na plovilima. Školjkaši kojima se rukuje u tim centrima moraju potjecati iz proizvodnog područja A ili iz područja za ponovno polaganje.
NN 99/2007 • Pored osiguranja usklađenosti s mikrobiološkim kriterijima utvrđenim u skladu s Pravilnikom o higijeni hrane, subjekti u poslovanju s hranom moraju osigurati da živi školjkaši koji se stavljaju na tržište za prehranu ljudi ispunjavaju uvjete utvrđene u ovom Poglavlju.
NN 99/2007 • 1. Živi školjkaši moraju imati organoleptičke karakteristike svojstvene svježim i vitalnim školjkašima, ljuštura im ne smije biti prljava, moraju primjereno odgovarati na perkusiju i moraju imati normalnu količinu međuljušturne tekućine.
NN 99/2007 • 2. Živi školjkaši ne smiju sadržavati morske biotoksine u ukupnim količinama (mjereno u cijelom tijelu ili pojedinačnim jestivim dijelovima) koje prekoračuju sljedeće granice:
NN 99/2007 • (a) za biotoksin koji uzrokuje paralizu (Paralytic Shellfish Poison – PSP): 800 mikrograma na kilogram;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • (b) za biotoksin koji uzrokuje gubitak pamćenja (Amnesic Shellfish Poison – ASP): 20 miligrama domoične kiseline na kilogram;
NN 99/2007 • (c) za okadaičnu kiselinu, dinofizistoksine i pektenotoksine zajedno: 160 mikrograma ekvivalenta okadaične kiseline na kilogram;
NN 99/2007 • (d) za yesotoksine: 1 miligram ekvivalenta yesotoksina na kilogram; i
NN 99/2007 • (e) za azaspiracide: 160 mikrograma ekvivalenta azaspiracida na kilogram.
NN 99/2007 • 1. Kamenice se moraju pakirati ili ambalažirati tako da njihov konkavni dio ljušture bude okrenut prema dolje.
NN 99/2007 • 2. Pojedinačna pakovanja živih školjkaša namijenjena prehrani ljudi, moraju biti zatvorena i moraju takva ostati, od otpreme iz otpremnog centra, pa sve do prodaje krajnjem potrošaču.
NN 99/2007 • 1. Deklaracija, uključujući identifikacijsku oznaku, mora biti vodootporna.
NN 99/2007 • 2. Pored općih zahtjeva vezanih uz identifikacijsku oznaku koji su navedeni u Prilogu II. Odjeljku I. ovoga Pravilnika, deklaracija mora sadržavati i sljedeće podatke:
NN 99/2007 • (a) vrsta školjkaša (uobičajeni hrvatski naziv i znanstveni naziv); i
NN 99/2007 • (b) datum pakiranja, pri čemu se obvezno navodi dan i mjesec.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 47/09, Broj 85/09,
Broj 150/03, Broj 10/93,
Broj 163/03, Broj 2/90
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE