PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • Iznimno od odredaba Pravilnika o općem deklariranju ili označavanju hrane (»Narodne novine«, broj 114/2004), rok trajanja se može zamijeniti tekstom: »ove životinje moraju biti žive u trenutku prodaje«.
NN 99/2007 • 3. Deklaraciju s pakovanja živih školjkaša koji nisu u pojedinačnim pakovanjima izravno namijenjenim potrošaču, trgovac na malo mora čuvati najmanje 60 dana nakon dijeljenja sadržaja pakiranja.
NN 99/2007 • 1. Subjekti u poslovanju s hranom koji skladište i prevoze žive školjkaše moraju osigurati da se oni čuvaju na temperaturi koja ne utječe štetno na njihovu zdravstvenu ispravnost ili vitalnost.
NN 99/2007 • 2. Nakon što se upakiraju za prodaju na malo i otpreme iz otpremnog centra, živi se školjkaši ne smiju ponovo uranjati u vodu niti prskati vodom.
NN 99/2007 • POSEBNI ZAHTJEVI ZA ČEŠLJAČE (PECTINIDAE) IZLOVLJENE IZVAN PROIZVODNIH PODRUČJA KOJA SU RAZVRSTANA U RAZREDE
NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom koji sakupljaju/izlovljavaju češljače (Pectinidae) izvan proizvodnih područja razvrstanih u razrede ili koji rukuju tim češljačama moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
NN 99/2007 • 1. Češljači (Pectinidae) se ne smiju staviti na tržište ukoliko nisu izlovljene u skladu s Poglavljem II. Dijelom B ovoga Odjeljka i ukoliko ne zadovoljavaju zahtjeve utvrđene u Poglavlju V. ovoga Odjeljka, što se dokazuje sustavom samokontrola.
NN 99/2007 • 2. Ukoliko podaci dobiveni službenim planovima praćenja stanja omogućuju nadležnome tijelu da – prema potrebi u suradnji sa subjektima u poslovanju s hranom – razvrsta ribolovna područja, odredbe Poglavlja II. Dijela A ovoga Odjeljka analogno se primjenjuju i na češljače (Pectinidae).
NN 99/2007 • 3. Češljači (Pectinidae) namijenjeni prehrani ljudi smiju se stavljati na tržište samo preko aukcije ribe, otpremnog centra ili objekta za preradu. Ako rukuju češljačima (Pectinidae), subjekti u poslovanju s hranom koji vode takve objekte moraju o tome obavijestiti nadležno tijelo i, ako se radi o otpremnom centru, moraju ispunjavati odgovarajuće uvjete iz Poglavlja III. i IV. ovoga Odjeljka.
NN 99/2007 • 4. Subjekti u poslovanju s hranom koji rukuju češljačima (Pectinidae) moraju ispunjavati:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • (a) zahtjeve koji se odnose na dokumentaciju koji su određeni u Poglavlju I. točkama 3. do 7. ovoga Odjeljka, ako je primjenjivo. U tom slučaju, u propisanoj popratnoj dokumentaciji mora biti jasno navedena lokacija područja na kojemu su češljači (Pectinidae) izlovljeni; ili
NN 99/2007 • (b) zahtjeve koji se odnose na identifikacijske oznake i deklaracije, koji su određeni Poglavljem VII. ovoga Odjeljka, ako se radi o ambalažiranim češljačima (Pectinidae), i zapakiranim češljačima kod kojih pakiranje pruža jednaku zaštitu kao i ambalaža.
NN 99/2007 • 1. Ovaj se Odjeljak ne primjenjuje na školjkaše, bodljikaše, plaštenjake i morske puževe ako se stavljaju na tržište živi. Izuzimajući Poglavlja I. i II. ovoga Odjeljka, ovaj Odjeljak primjenjuje se na navedene životinje ako se one ne stavljaju na tržište žive, u skladu s Odjeljkom VII. ovoga Priloga.
NN 99/2007 • 2. Dijelovi A, C i D Poglavlja III., Poglavlje IV. i Poglavlje V. ovoga Odjeljka primjenjuju se na maloprodaju.
NN 99/2007 • 3. Zahtjevi iz ovog Odjeljka nadopunjuju zahtjeve utvrđene Pravilnikom o higijeni hrane:
NN 99/2007 • (a) ako se radi o objektima, uključujući plovila, koji se bave primarnom proizvodnjom i pratećim djelatnostima, oni nadopunjuju zahtjeve iz Priloga I. Pravilnika o higijeni hrane;
NN 99/2007 • (b) ako se radi o ostalim objektima, uključujući plovila, oni nadopunjuju zahtjeve iz Priloga II. Pravilnika o higijeni hrane.
NN 99/2007 • (a) primarna proizvodnja obuhvaća uzgoj, ribolov i sakupljanje živih proizvoda ribarstva s ciljem njihovog stavljanja na tržište; i
NN 99/2007 • (b) prateće djelatnosti obuhvaćaju sve sljedeće djelatnosti ako se one obavljaju na ribarskom plovilu: klanje, iskrvarenje, uklanjanje glave, utrobe i peraja, hlađenje i ambalažiranje; one uključuju i:
NN 99/2007 • 1. prijevoz i skladištenje proizvoda ribarstva čija se priroda nije bitno promijenila, uključujući žive proizvode ribarstva, unutar ribogojilišta na kopnu; i
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 9/02, Broj 157/04,
Broj 36/96, Broj 176/04,
Broj 146/05, Broj 196/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE