PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-04-42-819 NN 42/2005

• (a) budu zaštićeni od nepovoljnih vremenskih uvjeta i od pada predmeta kad je to potrebno;


Stranica 2005-04-42-819 NN 42/2005

• (b) nisu izloženi štetnim razinama buke niti vanjskim štetnim utjecajima kao što su plinovi, pare ili prašina;


Stranica 2005-04-42-819 NN 42/2005

• (c) mogu brzo napustiti svoje mjesto rada u slučaju opasnosti ili im se može brzo pomoći;


Stranica 2005-04-42-819 NN 42/2005

• Postojeće građevine namijenjene za rad moraju se uskladiti s odredbama ovog Pravilnika u roku četiri godine od dana stupanja na snagu ovog Pravilnika.


Internet NN 42/2005
• Građevine namijenjene za rad koje se prvi put koriste moraju udovoljavati odredbama ovog Pravilnika u roku tri godine od dana stupanja na snagu ovog Pravilnika.

Internet stranice NN 42/2005
• U cijelom tekstu Pravilnika o zaštiti na radu za radne i pomoćne prostorije i prostore (»Narodne novine«, br. 6/84) riječi: »objekt« i »građevinski objekt«, u različitim padežima zamjenjuje se riječju: »građevina« u odgovarajućem padežu; riječ: »oruđe« u različitim padežima zamjenjuje se riječju »stroj« u odgovarajućem padežu; riječ: »organizacija« u različitim padežima zamjenjuje se riječju: »pravna osoba« u odgovarajućem padežu; riječi: »uvjeti za uređenje prostora« riječima: »lokacijski uvjeti« u odgovarajućem padežu te riječi: »jugoslavenski standard« riječima: »hrvatske norme« u odgovarajućem padežu.

Internet stranice NN 42/2005 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Internet stranice NN 42/2005 • Na temelju članka 35. stavka 2. Zakona o hrani (»Narodne novine« broj 117/03, 130/03, 48/04) ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, donosi
Internet stranice NN 42/2005 • Ovim se Pravilnikom uređuju opći zahtjevi kakvoće za piva i piva s dodacima koja se stavljaju na tržište, a odnose se na:
Internet stranice NN 42/2005 • – vrstu i količinu sirovina, dodataka i drugih tvari koji se koriste u proizvodnji;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 42/2005 • – tehnološke postupke koji se primjenjuju u proizvodnji i preradi;
Informacije NN 42/2005 • – dodatne ili specifične zahtjeve deklariranja ili označavanja.
Poslovne stranice NN 42/2005 • 1. »pivo« – proizvod dobiven vrenjem pivske sladovine upotrebom čistih kultura pivskih kvasaca, a samo iznimno samovrenjem ili uporabom mješovitih mikrobnih kultura;
Pregledi NN 42/2005 • 2. »pivo s dodacima« – mješavina piva s voćnim poluprerađevinama, voćnim sokovima, prirodnim aromama, alkoholnim i osvježavajućim bezalkoholnim pićima i vitaminima;
Besplatno NN 42/2005 • 3. »pivska sladovina« – poluproizvod dobiven toplinskom i enzimskom razgradnjom pivovarskih sirovina koja sadrži ekstrakt za fermentaciju;
Glasnik NN 42/2005 • 4. »ekstrakt u osnovnoj sladovini« – udio suhe tvari u sladovini prije fermentacije, dobiven toplinskom i enzimskom razgradnjom pivovarskih sirovina;
Propis NN 42/2005 • 5. »mikrobne kulture« – podrazumijevaju čiste kulture kvasca Saccharomyces cerevisiae i mješovite mikrobne kulture kvasaca i odabranih sojeva bakterija mliječno-kiselog vrenja;
Propis NN 42/2005 • 6. »EBC jedinica« – European Brewing Convention Unit – međunarodna jedinica boje za pivo koja je izražena kao apsorpcija koja se množi s koeficijentom 25.
Propis NN 42/2005 • Voda koja se koristi u proizvodnji piva mora odgovarati tehnološkim zahtjevima za određeni tip piva i odredbama posebnog propisa o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
Propis NN 42/2005 • U proizvodnji piva i piva s dodacima dopuštena je uporaba aditiva i pomoćnih sredstava sukladno odredbama propisa o prehrambenim aditivima koji se mogu nalaziti u hrani.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 34/06, Broj 73/08, Broj 17/02, Broj 103/03, Broj 13/90, Broj 91/93


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled