PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 42/2005 • (a) budu zaštićeni od nepovoljnih vremenskih uvjeta i od pada predmeta kad je to potrebno;
NN 42/2005 • (b) nisu izloženi štetnim razinama buke niti vanjskim štetnim utjecajima kao što su plinovi, pare ili prašina;
NN 42/2005 • (c) mogu brzo napustiti svoje mjesto rada u slučaju opasnosti ili im se može brzo pomoći;
NN 42/2005 • Postojeće građevine namijenjene za rad moraju se uskladiti s odredbama ovog Pravilnika u roku četiri godine od dana stupanja na snagu ovog Pravilnika.
NN 42/2005 • Građevine namijenjene za rad koje se prvi put koriste moraju udovoljavati odredbama ovog Pravilnika u roku tri godine od dana stupanja na snagu ovog Pravilnika.
NN 42/2005 • U cijelom tekstu Pravilnika o zaštiti na radu za radne i pomoćne prostorije i prostore (»Narodne novine«, br. 6/84) riječi: »objekt« i »građevinski objekt«, u različitim padežima zamjenjuje se riječju: »građevina« u odgovarajućem padežu; riječ: »oruđe« u različitim padežima zamjenjuje se riječju »stroj« u odgovarajućem padežu; riječ: »organizacija« u različitim padežima zamjenjuje se riječju: »pravna osoba« u odgovarajućem padežu; riječi: »uvjeti za uređenje prostora« riječima: »lokacijski uvjeti« u odgovarajućem padežu te riječi: »jugoslavenski standard« riječima: »hrvatske norme« u odgovarajućem padežu.
NN 42/2005 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
NN 42/2005 • Na temelju članka 35. stavka 2. Zakona o hrani (»Narodne novine« broj 117/03, 130/03, 48/04) ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, donosi
NN 42/2005 • Ovim se Pravilnikom uređuju opći zahtjevi kakvoće za piva i piva s dodacima koja se stavljaju na tržište, a odnose se na:
NN 42/2005 • – vrstu i količinu sirovina, dodataka i drugih tvari koji se koriste u proizvodnji;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 42/2005 • – tehnološke postupke koji se primjenjuju u proizvodnji i preradi;
NN 42/2005 • – dodatne ili specifične zahtjeve deklariranja ili označavanja.
NN 42/2005 • 1. »pivo« – proizvod dobiven vrenjem pivske sladovine upotrebom čistih kultura pivskih kvasaca, a samo iznimno samovrenjem ili uporabom mješovitih mikrobnih kultura;
NN 42/2005 • 2. »pivo s dodacima« – mješavina piva s voćnim poluprerađevinama, voćnim sokovima, prirodnim aromama, alkoholnim i osvježavajućim bezalkoholnim pićima i vitaminima;
NN 42/2005 • 3. »pivska sladovina« – poluproizvod dobiven toplinskom i enzimskom razgradnjom pivovarskih sirovina koja sadrži ekstrakt za fermentaciju;
NN 42/2005 • 4. »ekstrakt u osnovnoj sladovini« – udio suhe tvari u sladovini prije fermentacije, dobiven toplinskom i enzimskom razgradnjom pivovarskih sirovina;
NN 42/2005 • 5. »mikrobne kulture« – podrazumijevaju čiste kulture kvasca Saccharomyces cerevisiae i mješovite mikrobne kulture kvasaca i odabranih sojeva bakterija mliječno-kiselog vrenja;
NN 42/2005 • 6. »EBC jedinica« – European Brewing Convention Unit – međunarodna jedinica boje za pivo koja je izražena kao apsorpcija koja se množi s koeficijentom 25.
NN 42/2005 • Voda koja se koristi u proizvodnji piva mora odgovarati tehnološkim zahtjevima za određeni tip piva i odredbama posebnog propisa o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
NN 42/2005 • U proizvodnji piva i piva s dodacima dopuštena je uporaba aditiva i pomoćnih sredstava sukladno odredbama propisa o prehrambenim aditivima koji se mogu nalaziti u hrani.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 34/06, Broj 73/08,
Broj 17/02, Broj 103/03,
Broj 13/90, Broj 91/93
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE