PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-04-42-820 NN 42/2005

• Za proizvodnju pivske sladovine kao osnovna sirovina koristi se ječmeni ili pšenični slad, koji se može djelomično nadomjestiti s drugim žitaricama ili proizvodima od žitarica, šećerom i ostalim saharidima te šećernim i škrobnim sirupima, pod uvjetom da je jodna reakcija na škrob u pivu negativna.


Stranica 2005-04-42-820 NN 42/2005

• Za alkoholno vrenje piva se mora upotrebljavati samo čista kultura pivskog kvasca Saccharomyces cerevisiae. Za posebne vrste piva smiju se za alkoholno vrenje koristiti mješovite mikrobne kulture.


Stranica 2005-04-42-820 NN 42/2005

• Na deklariranje ili označavanje piva i piva s dodacima primjenjuju se odredbe pravilnika kojim se propisuje opće deklariranje ili označavanje hrane kao i odredbe ovoga Pravilnika o njihovom deklariranju.


Stranica 2005-04-42-820 NN 42/2005

• Na deklaraciju piva iz članka 7. ovoga Pravilnika nije obavezno navoditi popis sastojaka, ukoliko se u proizvodnji koriste sirovine navedene u članku 3. ovoga Pravilnika.


Internet NN 42/2005
• Ako se u proizvodnji piva koristi manje od 50% ječmenog slada, potrebno je na deklaraciji označiti udio zamjenskih sirovina.

Internet stranice NN 42/2005
• U slučaju navođenja hranjivih tvari na deklaraciji piva iz članka 7. ovoga Pravilnika, primjenjuju se odredbe pravilnika kojim se propisuje navođenje hranjivih vrijednosti hrane.

Internet stranice NN 42/2005 • Pivo se prema sadržaju određenih sastojaka razvrstava i na deklaraciji označava kao:
Internet stranice NN 42/2005 • 1. »lako pivo (light, lite)« – proizvedeno od sladovine s manje od 10% (m/m) ekstrakta;
Internet stranice NN 42/2005 • 2. »pivo« – proizvedeno od sladovine s 10 – 12% (m/m) ekstrakta;
Internet stranice NN 42/2005 • 3. »specijalno pivo« – proizvedeno od sladovine od 12 do 14% (m/m) ekstrakta;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 42/2005 • 4. »jako pivo« – proizvedeno od sladovine s najmanje 14% (m/m) ekstrakta;
Informacije NN 42/2005 • 5. »bezalkoholno pivo« – koje sadrži najviše 0,5% vol. alkohola;
Poslovne stranice NN 42/2005 • 6. »pšenično pivo« – proizvedeno iz najmanje 30% (m/m) pšeničnog slada;
Pregledi NN 42/2005 • 8. »pivo s niskim sadržajem ugljikohidrata« – koje sadrži najviše 7,5 g/L ugljikohidrata;
Besplatno NN 42/2005 • Ovisno o intenzitetu boje, pivo iz članka 6. ovoga Pravilnika može biti svijetlo ili tamno te na deklaraciji mora sadržavati i navod:
Glasnik NN 42/2005 • – »svijetlo pivo« – ako je intenzitet boje do 15 EBC jedinica;
Propis NN 42/2005 • – »tamno i/ili crveno« – ako je intenzitet boje od 16 do 40 EBC jedinica;
Propis NN 42/2005 • – »crno pivo« – ako je intenzitet boje iznad 40 EBC jedinica.
Propis NN 42/2005 • Ovisno o vrsti glavnog vrenja tipovi piva mogu se označavati kao:
Propis NN 42/2005 • Najveća dopuštena odstupanja od deklarirane vrijednosti za vol. % alkohola i % ekstrakta u gotovom proizvodu navedena su u tablici 1. iz Priloga 1. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 140/99, Broj 50/07, Broj 40/08, Broj 37/03, Broj 129/00, Broj 177/04


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled