PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-09-112-2832 NN 112/2009

• Aktivnost fosfataze mlijeka u prahu određuje se sposobnošću fosfataze da oslobodi fenol iz dinatrijevog fenil fosfata. Količina otpuštenog fenola, pod propisanim uvjetima, određuje se spektrofotometrijskim mjerenjem boje razvijene Gibbovim reagensom.


Stranica 2009-09-112-2832 NN 112/2009

• Otopiti 25,0 g barijevog hidroksida (Ba(OH) 2 x 8H2 O) u vodi i razrijediti do 500 mL.


Stranica 2009-09-112-2832 NN 112/2009

• Otopiti 11,0 g borne kiseline (H3BO3) u vodi i razrijediti do 500 mL.


Stranica 2009-09-112-2832 NN 112/2009

• Zagrijati obje otopine do 50°C i promiješati. Protresti i ohladiti mješavinu na sobnu temperaturu. Podesiti pH na 10,6 ± 0,1 pomoću otopine barijevog hidroksida i filtrirati. Otopinu pohraniti u dobro zatvorenoj posudi. Prije upotrebe razrijediti pufer s jednakom količinom vode.


Internet NN 112/2009
• Otopiti 6,0 g natrijevog metaborata (NaBO2) (ili 12,6 g NaBO2 x 4H2 O) i 20,0 g natrijevog klorida (NaCl) u vodi i razrijediti vodom do 1000 mL.

Internet stranice NN 112/2009
• 4.3.1. Otopiti 0,5 g dinatrijevog fenil fosfata (Na 2 C6H5 PO4 x 2H2 O) u 4,5 mL otopine B (4.2.). Dodati 2 kapi otopine E (4.5.) i ostaviti da stoji 30 minuta. Ekstrahirati boju sa 2,5 mL butanola (4.10). Ukoliko je potrebno ponoviti ekstrakciju boje. Nakon odvajanja butanol baciti. Ova se otopina može čuvati nekoliko dana u hladnjaku. Prije upotrebe još jednom razviti i ekstrahirati boju.

Internet stranice NN 112/2009 • 4.3.2. Otpipetirati 1 mL ove otopine u odmjernu tikvicu od 100 mL i dopuniti do oznake otopinom A. Pufersku otopinu pripremiti neposredno prije upotrebe.
Internet stranice NN 112/2009 • Otopiti 3,0 g cinkovog sulfata (ZnSO4 x 7H2 O) i 0,6 g bakrovog(II) sulfata (CuSO4 x 5H2 O) u vodi i dopuniti vodom do 100 mL.
Internet stranice NN 112/2009 • Otopiti 0,040 g 2,6-dibromokinona -1,4-kloroimida (OC6H2Br2 NCl) u 10 mL 96%-tnog etanola. Otopinu čuvati u boci od tamnog stakla u hladnjaku. Ovaj reagens baciti kada izgubi boju.
Internet stranice NN 112/2009 • Razrijediti 10 mL otopine B (4.2.), pufera za razvijanje boje, vodom do 100 mL.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 112/2009 • Otopiti 0,05 g bakrovog(II) sulfata (CuSO4 x 5H2 O) u vodi i dopuniti vodom do 100 mL.
Informacije NN 112/2009 • Otopiti 0,200 ± 0,001 g čistog fenola u vodi i dopuniti vodom do 100 mL u odmjernoj tikvici. Ova se otopina može čuvati nekoliko mjeseci u hladnjaku.
Poslovne stranice NN 112/2009 • Razrijediti 10 mL ove otopine vodom do 100 mL. Ova razrijeđena otopina sadrži 200 µg fenola u 1 mL i može se upotrijebiti za pripremu jače razrijeđenih otopina.
Pregledi NN 112/2009 • 5.2. Vodena kupelj, s termostatski reguliranom temperaturom od 37 ± 1°C.
Besplatno NN 112/2009 • 5.3. Spektofotometar s mogućnošću očitanja na valnoj duljini 610 nm.
Glasnik NN 112/2009 • 5.4. Filtar papir (Schleicher i Schull 597, Whatman 42 ili filtar papir jednake kakvoće).
Propis NN 112/2009 • 2. Svo stakleno posuđe i pribor, čepovi i materijal za odstranjivanje moraju biti potpuno čisti. Preporučuje se ispiranje i prokuhavanje u vodi ili obrada parom.
Propis NN 112/2009 • 3. Izbjegavati upotrebu plastičnih materijala (primjerice čepova) jer mogu sadržavati fenole.
Propis NN 112/2009 • 4. Slina sadrži fosfatazu stoga se kontaminacija slinom u tragovima mora pažljivo izbjegavati.
Propis NN 112/2009 • 6.1.1. S točnošću od 0,1 g odvagati 10 g uzorka i otopiti u 90 mL vode. Temperatura za otapanje praha ni u kojem slučaju ne smije biti viša od 35°C.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 99/08, Broj 70/05, Broj 57/00, Broj 107/09, Broj 87/08, Broj 8/04


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled