PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2009 • Provesti slijepu probu tako da se 30 mL vode stavi u graduiranu epruvetu od 50 mL i provesti postupak opisan u točkama 6.2.4. do 6.2.11. uključivo. Ukoliko slijepa proba s vodom prelazi ekvivalentnu količinu od 20 mg mliječne kiseline na 100 g bezmasne suhe tvari, potrebno je provjeriti reagense i nečiste reagense ili reagens zamijeniti. Slijepu probu provesti paralelno s analizom uzorka.
NN 112/2009 • Izbjegavati kontaminaciju nečistoćama, posebno slinom i znojem.
NN 112/2009 • 6.2.1. Odrediti količinu bezmasne suhe tvari a (u gramima) uzorka oduzimanjem količine masti (određene prema Metodi 4.) i količine vode (određene prema Metodi 2.) od 100.
NN 112/2009 • 6.2.2. Odvagati uzorka s točnošću od 0,1 g. Ovu količinu uzorka dodati u 100 mL vode i temeljito promiješati.
NN 112/2009 • 6.2.3. 5 mL dobivene otopine otpipetirati u graduiranu epruvetu od 50 mL i razrijediti vodom do približno 30 mL.
NN 112/2009 • 6.2.4. Potresajući epruvetu polagano dodati 5 mL otopine bakrovog(II) sulfata (4.1.) i ostaviti stajati 10 minuta.
NN 112/2009 • 6.2.5. Potresajući epruvetu polagano dodati 5 mL suspenzije kalcijevog hidroksida (4.2.1.) ili 10 mL suspenzije kalcijevog hidroksida (4.2.2.).
NN 112/2009 • 6.2.6. Razrijediti vodom do 50 mL, snažno protresti. Ostaviti stajati 10 minuta, a zatim profiltrirati. Baciti prvi dio filtrata.
NN 112/2009 • 6.2.8. U epruvetu dodati 6,0 mL otopine sumporne kiseline-bakrovog(II) sulfata pomoću birete ili graduirane pipete. Promiješati.
NN 112/2009 • 6.2.9. Zagrijavati u kipućoj vodenoj kupelji 5 minuta. Ohladiti na sobnu temperaturu pod mlazom tekuće vode.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2009 • 6.2.10. Dodati dvije kapi reagensa p-hidroksifenila (4.4.) i snažno protresti kako bi se reagens ravnomjerno raširio u tekućini. Staviti epruvetu u vodenu kupelj na 30°C ± 2°C i ostaviti 15 minuta uz povremeno potresanje.
NN 112/2009 • 6.2.11. Staviti epruvetu u kipuću vodenu kupelj 90 sekundi. Ohladiti na sobnu temperaturu pod mlazom tekuće vode.
NN 112/2009 • 6.2.12. Izmjeriti apsorbanciju u odnosu na slijepu probu (6.1.) unutar tri sata na valnoj duljini navedenoj u točki 5.2.
NN 112/2009 • 6.2.13. Ukoliko je apsorbancija veća od najviše točke standardne krivulje, ponoviti test koristeći odgovarajući razrijeđeni filtrat dobiven u točki 6.2.6.
NN 112/2009 • 6.3.1. Otpipetirati 5 mL rekonstituiranog mlijeka (4.6.) u pet graduiranih epruveta od 50 mL. U epruvete otpipetirati 0, 1, 2, 3 i 4 mL standardne otopine (4.5.) kako bi se dobio raspon standarda koji odgovaraju 0, 20, 40, 60 i 80 mg dodane mliječne kiseline na 100 g bezmasne suhe tvari mlijeka u prahu.
NN 112/2009 • 6.3.2. Razrijediti vodom do približno 30 mL i provesti postupak opisan u točkama od 6.2.4. do 6.2.11.
NN 112/2009 • 6.3.3. Izmjeriti apsorbanciju standarda (6.3.1.) u odnosu na slijepu probu (6.1.) na valnoj duljini navedenoj u točki 5.2. Unijeti u graf apsorbancije za količine mliječne kiseline iz točke 6.3.1. odnosno 0 mg, 20 mg, 40 mg, 60 mg i 80 mg na 100 g bezmasne suhe tvari. Povući pravac koji najbolje prolazi točkama i izraditi standardnu krivulju pomicanjem pravca paralelno na način da prolazi kroz ishodište.
NN 112/2009 • Preračunati apsorbanciju izmjerenu u točkama 6.2.12. ili 6.2.13. u mg mliječne kiseline na 100 g bezmasne suhe tvari u uzorku služeći se standardnom krivuljom. Dobiveni rezultat pomnožiti s faktorom razrjeđivanja u slučaju razrjeđivanja filtrata prema točki 6.2.13.
NN 112/2009 • Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije biti veća od 8 mg mliječne kiseline na 100 g bezmasne suhe tvari za količine do 80 mg. Za veće vrijednosti, ova razlika ne smije biti veća od 10% najmanje vrijednosti.
NN 112/2009 • Aktivnost fosfataze mlijeka u prahu je mjerilo količine prisutne aktivne alkalne fosfataze. Izražava se kao količina fenola u µg koji se oslobađa iz 1 mL rekonstituiranog mlijeka, određena opisanom metodom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 90/08, Broj 126/07,
Broj 84/07, Broj 72/07,
Broj 91/08, Broj 93/94
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE