PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2009 • Korekcija 0,0006 (C-9) itd., je točna samo kada je C približno 9; za normalno ugušćeno (kondenzirano) mlijeko ova se korekcija može zanemariti, budući da je C blizu 9.
NN 112/2009 • Odstupanje temperature od 20°C za 1°C predstavlja malu razliku kod direktnog očitanja, međutim odstupanje veće od 0,2°C kod invertnog očitanja zahtijeva korekciju. Korekcija – 0,0033 (T-20) itd., je točna samo između 18°C i 22°C.
NN 112/2009 • Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije biti veća od 0,3 g saharoze na 100 g ugušćenog (kondenziranog) mlijeka.
NN 112/2009 • Ovom se metodom određuje udio mliječne kiseline i laktata, izraženih kao mliječna kiselina, u:
NN 112/2009 • Udio mliječne kiseline i laktata u mlijeku u prahu je udio mliječne kiseline i laktata, izraženih kao mliječna kiselina, određen opisanom metodom.
NN 112/2009 • Masti, bjelančevine i laktoza istovremeno se uklanjaju iz otopine uzorka dodavanjem bakrovog sulfata ili kalcijevog hidroksida nakon čega slijedi filtracija.
NN 112/2009 • Mliječna kiselina i laktati u filtratu prevode se u acetaldehid koncentriranom sumpornom kiselinom uz prisutnost bakrovog(II) sulfata.
NN 112/2009 • Udio mliječne kiseline određuje se kolorimetrijski uz upotrebu p-hidroksidifenila.
NN 112/2009 • Udio mliječne kiseline i laktata izražava se u mg mliječne kiseline na 100 g bezmasne suhe tvari.
NN 112/2009 • Otopiti 250 g bakrovog(II) sulfata (CuSO4 x 5H2 O) u vodi i razrijediti vodom do 1000 mL.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2009 • 4.2.1. Smrviti 300 g kalcijevog hidroksida (Ca(OH) 2) u tarioniku s vodom, koristeći ukupno 900 mL. Suspenzija mora biti svježe pripremljena prije upotrebe.
NN 112/2009 • Smrviti 300 g kalcijevog hidroksida (Ca(OH) 2) u tarioniku s vodom, koristeći ukupno 1400 mL. Suspenzija mora biti svježe pripremljena prije upotrebe.
NN 112/2009 • K 300 mL sumporne kiseline, 95,9-97,0% (m/m) H2 SO4, dodati 0,5 mL otopine bakrovog(II) sulfata (4.1.).
NN 112/2009 • Potresanjem i laganim zagrijavanjem otopiti 0,75 g p-hidroksidifenila u 5 mL vodene otopine natrijevog hidroksida, koja sadrži 5 g NaOH na 100 mL. U odmjernoj tikvici razrijediti vodom do 50 mL. Otopinu čuvati u boci od smeđeg stakla na tamnom i hladnom mjestu. Ne upotrebljavati otopinu ukoliko dođe do promjene boje ili zamućenja. Maksimalna trajnost otopine je 72 sata.
NN 112/2009 • Neposredno prije upotrebe otopiti 0,1067 g litijevog laktata (CH3 CHOHCOOLi) u vodi i razrijediti u odmjernoj tikvici do 1000 mL. 1 mL ove otopine odgovara 0,1 mg mliječne kiseline.
NN 112/2009 • Unaprijed analizirati nekoliko uzoraka mlijeka u prahu visoke kakvoće. Za izradu baždarne krivulje izabrati uzorak sa najmanjom količinom mliječne kiseline, koji sadrži najviše 30 mg mliječne kiseline na 100 g bezmasne suhe tvari. Provesti postupak opisan u točkama 6.2.1. i 6.2.2.
NN 112/2009 • 5.2. Spektofotometar s mogućnošću očitanja na valnoj duljini 570 nm.
NN 112/2009 • 5.5. Filtar papir (Schleicher i Schull 595, Whatman 1 ili papir jednake kakvoće).
NN 112/2009 • 5.6. Epruvete od pireksa ili jednake kakvoće (dimenzije 25 x 150 mm).
NN 112/2009 • Svo stakleno posuđe i pribor moraju biti potpuno čisti i namijenjeni za upotrebu samo u ovom određivanju. Prije pranja stakleno posuđe i pribor koje sadrže ostatke taloga isprati koncentriranom kloridnom kiselinom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 65/09, Broj 130/09,
Broj 21/09, Broj 150/08,
Broj 91/07, Broj 97/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE