PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 121/2005 • Aromatizirani ocat koji se stavlja u promet mora udovoljavati propisanim temeljnim zahtjevima za vrstu octa koja se aromatizira uz mogućnost da sadrži najviše 170 mg/l SO2, od toga slobodnog SO2 najviše 30 mg/l.
NN 121/2005 • U promet se smije staviti vinski i voćni ocat koji je proizveden u skladu s odredbama ovoga Pravilnika i koji ima rješenje za stavljanje u promet.
NN 121/2005 • Rješenje iz stavka 1. ovoga članka donosi Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo (u daljnjem tekstu: Zavod).
NN 121/2005 • Rješenje za stavljanje u promet se izdaje na temelju zahtjeva proizvođača i fizikalno-kemijske analize obavljene u ovlaštenom ispitnom laboratoriju.
NN 121/2005 • Zavod je dužan izdati rješenje za stavljanje u promet u roku od 7 dana od dana zaprimljenog zahtjeva te kopiju izdanog rješenja dostaviti Ministarstvu.
NN 121/2005 • Zahtjev se podnosi na obrascu koji se nalazi u Prilogu 3. i čini sastavni dio ovoga Pravilnika.
NN 121/2005 • U proizvodnji vinskog i voćnog octa dopuštena je uporaba aditiva i pomoćnih sredstava sukladno odredbama Pravilnika o prehrambenim aditivima.
NN 121/2005 • U proizvodnji vinskog i voćnog octa, a u svrhu poboljšanja kakvoće, mogu se koristiti sljedeći dodaci:
NN 121/2005 • 1. biljke i dijelovi biljaka uključujući aromatično i ljekovito bilje, voće i povrće u svježem ili osušenom obliku, usitnjeno ili cjelovito;
NN 121/2005 • U proizvodnji vinskog i voćnog octa, a u svrhu tehnološke prerade alkoholne sirovine u ocat mogu se koristiti sljedeći dodaci:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 121/2005 • 1. hranjivi dodaci za bakterije (organske tvari kao što su sladni ekstrakt, tekući škrob, glukoza i anorganske tvari kao što su fosfatne i amonijeve soli);
NN 121/2005 • 2. sredstva za doradu (preradi octa za filtraciju, bistrenje i stabilizaciju mogu se koristiti sredstva koja se koriste i u preradi vina u skladu s dobrom proizvođačkom praksom).
NN 121/2005 • Na deklariranje ili označavanje vinskog i voćnog octa primjenjuju se odredbe Pravilnika o općem deklariranju ili označavanju hrane, osim u pogledu navođenja popisa sastojaka i količine određenih sastojaka ili kategorije sastojaka, ako ovim Pravilnikom nije drugačije propisano.
NN 121/2005 • Nazivi vinski ocat, kvasina, balzamski ocat, voćni ocat i aromatizirani ocat koriste se za označavanje vinskog i voćnog octa ukoliko proizvod koji se stavlja u promet ispunjava uvjete navedene za tu kategoriju.
NN 121/2005 • Iznimno od stavka 1. ovoga članka deklaracija vinskog, voćnog i balzamskog octa, ako su obojena ili aromatizirana, mora sadržavati navod da je proizvod obojen ili aromatiziran prirodnim ili umjetnim bojama ili aromama sukladno odredbama Pravilnika o općem deklariranju ili označavanju hrane i Pravilnika o prehrambenim aditivima.
NN 121/2005 • Koncentracija octene kiseline izražava se kao sadržaj ukupne kiseline u g/l, a na deklaraciji se navodi maseni postotak octene kiseline »% octene kiseline« ili »% oct. kis.«.
NN 121/2005 • Vinski i voćni ocat mogu se uvoziti i izvoziti ako udovoljavaju uvjetima propisanim ovim Pravilnikom.
NN 121/2005 • Iznimno, proizvodi iz stavka 1. ovoga članka, mogu se izvoziti na osnovi ugovorene izvozne kakvoće navedene u ugovoru uz suglasnost Ministarstva.
NN 121/2005 • Proizvodi iz stavka 1. ovoga članka moraju pri uvozu i izvozu imati rješenje za stavljanje u promet – uvoz, odnosno rješenje za stavljanje u promet – izvoz, izdano od Zavoda.
NN 121/2005 • Rješenje za stavljanje u promet – uvoz i rješenje za stavljanje u promet – izvoz izdaju se na temelju zahtjeva proizvođača i fizikalno--kemijske analize obavljene u ovlaštenom ispitnom laboratoriju.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 77/96, Broj 116/03,
Broj 106/07, Broj 50/04,
Broj 134/09, Broj 179/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE