PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-01-2-17 NN 2/2005

• Aromatiziranje vina obavlja se dodavanjem prirodnih aroma, prirodnih aromatskih pripravaka, te aromatičnih biljaka i njihovih plodova.


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• U aromatiziranom vinu odnos osnovnog vina i dodataka (aromatskih pripravaka) treba biti najmanje 75 % : 25 % u korist osnovnog vina.


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• a. za doslađivanje – dodatak jednog ili više doslađivača (saharoza, šećerni sirup, fruktoza, glukozni sirup, dekstroza, invertni šećer, karamelizirani šećer, koncentirani mošt, rektificirani koncentrirani mošt, med i drugi prirodni ugljikohidrati);


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• b. aromatiziranje – dodatak jednog ili više aromatičnih ili biljnih, voćnih, začinskih pripravaka koji će dati svojstvenu aromu i okus aromatiziranom vinu;


Internet NN 2/2005
• c. obojenje – dodatak jednog ili više bojila: karamel, prirodne i prirodno identične boje;

Internet stranice NN 2/2005
• d. dodatak alkohola – dodatak jednog ili više proizvoda: etilni alkohol vinskog podrijetla, vinski alkohol ili alkohol od prosušenog grožđa, etilni alkohol poljoprivrednog podrijetla, vinski destilat ili destilat od prosušenog grožđa, vinjak.

Internet stranice NN 2/2005 • Vermouth (vermut) je aromatizirano vino čiji karakteristični okus potječe od biljke Artemisia sp., i može se dosladiti šećerom, moštom, koncentriranim moštom ili rektificiranim koncentriranim moštom.
Internet stranice NN 2/2005 • Gorko vino (bitter) je aromatizirano vino s karakterističnim gorkim okusom.
Internet stranice NN 2/2005 • Bermet je aromatizirano crno vino koje se proizvodi dodatkom aromatičnih biljaka i plodova voća (pelin, gorušica, korijandor, klinčić, muškatni oraščić, naranče, limun, rogač, smokva i dr.).
Internet stranice NN 2/2005 • Vinski ocat je proizvod dobiven octenim vrenjem vina, a sadrži najmanje:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 2/2005 • Razblaženi vinski ocat mora sadržavati najmanju ukupnu kiselost 40 g/L, izraženo kao octena kiselina.
Informacije NN 2/2005 • Aromatizirani vinski ocat je proizvod dobiven od vinskog octa uz dodatak ekstrakta prirodnih začina, aromatičnog bilja i povrća, odnosno prirodnih aroma, koji mora udovoljavati ostalim uvjetima iz stavka 1. i 2. ovog članka.
Poslovne stranice NN 2/2005 • Stupanjem na snagu ovog Pravilnika prestaju važiti odredbe Pravilnika o vinu (»Narodne novine« br. 96/96, 7/97, 117/97 i 57/00) koje se odnose na proizvodnju vina.
Pregledi NN 2/2005 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama».
Besplatno NN 2/2005 • Na temelju članka 66. stavak 1.; članka 70. stavak 4.; članka 71. stavak 1.; članka 73. stavak 1.; članka 74. stavak 2. i članka 75. stavak 4. Zakona o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja (»Narodne novine« broj 131/97, 163/03 i 137/04 – pročišćeni tekst) ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donosi
Glasnik NN 2/2005 • Ovim Pravilnikom se propisuje način priznavanja sorata strnih žitarica (pšenica, ječam, raž, pšenoraž, tvrda pšenica i zob), kukuruza, soje, suncokreta, uljane repice, krumpira, šećerne repe, duhana, trava i leguminoza za voluminoznu masu i ukrasne travnjake, sirka za voluminoznu masu i sudanske trave, krmnih međuusjeva, predivog i uljnog lana, kamilice, uljne tikve, industrijske cikorije i povrća te obrasci i dokumentacija koja se prilaže uz zahtjev za priznavanje sorti, način pripreme i masa potrebnog sjemena, pokusno mjesto i vrijeme trajanja ispitivanja, način ispitivanja sorti u pokusnom polju i laboratoriju, i metode utvrđivanja vrijednosti sorte u svrhu priznavanja novostvorenih domaćih sorti i uvođenja u proizvodnju stranih sorti.
Propis NN 2/2005 • Gospodarska vrijednost sorti utvrđuje se ispitivanjem sorti u pokusnom polju i laboratoriju.
Propis NN 2/2005 • Utvrđivanje različitosti, ujednačenosti i postojanosti sorti provodi se sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja prepoznatljivosti, ujednačenosti i postojanosti (DUS) novih biljnih sorti (»Narodne novine« broj 63/01) i sukladno UPOV-im tehničkim vodičima preuzetim prema Međunarodnom ugovoru (»Narodne novine« broj 1/01).
Propis NN 2/2005 • Zahtjev za priznavanje sorte (u daljnjem tekstu: zahtjev) podnosi se Zavodu za sjemenarstvo i rasadničarstvo (u daljnjem tekstu: Zavod) na Obrascu 1. koji se nalazi u prilogu i sastavni je dio ovog Pravilnika.
Propis NN 2/2005 • Uz zahtjev iz stavka 1. ovog članka prilaže se i UPOV Tehnički upitnik za opis sorte koji se nalazi u prilogu i sastavni je dio Dodatka II, Pravilnika o stručnom nadzoru nad sjemenskim usjevima poljoprivrednog bilja (»Narodne novine« broj 2/05 ).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 37/08, Broj 92/03, Broj 164/04, Broj 68/98, Broj 50/09, Broj 140/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled