PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-01-2-17 NN 2/2005

• Prirodna pjenušava vina, biser vina i gazirana vina prema sadržaju neprevrelog šećera dijele se na:


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• Stvarna volumna alkoholna jakost kvalitetnog prirodnog pjenušavog vina i biser vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom ne smije biti manja od 10 vol %.


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• Trajanje postupka proizvodnje kvalitetnih prirodnih pjenušavih vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom, uključivo i odležavanje na mjestu njihove proizvodnje, računajući od početka procesa drugog vrenja, ne može biti kraće od:


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• – šest mjeseci za postupak drugog vrenja u zatvorenim posudama,


Internet NN 2/2005
• Desertna vina proizvode se od sorata sukladno Pravilniku o Nacionalnoj listi priznatih kultivara vinove loze s minimumom prirodnog alkohola 10 % vol.

Internet stranice NN 2/2005
• Desertnom vinu i desertnom kvalitetnom vinu koja nisu pojačavana smiju se dodavati koncentrirani mošt, vinski destilat i/ili vinski alkohol pojedinačno ili u kombinaciji u količini koja postiže najviše 8 vol % stvarnog alkohola u ukupnom sadržaju alkohola. Desertno vino i desertno kvalitetno vino mora sadržavati najmanje 15 % vol stvarnog alkohola i maksimum 22 % vol ukupnog alkohola.

Internet stranice NN 2/2005 • Sadržaj ukupnog sumpornog dioksida u desertnim vinima može biti:
Internet stranice NN 2/2005 • – 210 mg/L, od toga 40 mg/L slobodnog, u vinima sa manje od 50 g/l neprovrela šećera,
Internet stranice NN 2/2005 • – 300 mg/L, od toga 50 mg/L slobodnog, u vinima sa više od 50 g/l neprovrela šećera.
Internet stranice NN 2/2005 • Desertno vrhunsko vino uključujući i vrhunski prošek proizvode se od prezrelog ili prosušenog grožđa bez ikakvih dodataka.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 2/2005 • Likerska vina proizvode se od sorata sukladno Pravilniku o Nacionalnoj listi priznatih kultivara vinove loze.
Informacije NN 2/2005 • Likerska vina u prometu trebaju imati minimalno 15 % vol stvarnog alkohola, a maksimalno 22 % vol stvarnog alkohola. Ukupni alkohol treba biti minimalno 17,5 % vol, a maksimalno 27,5 % vol.
Poslovne stranice NN 2/2005 • Prirodna alkoholna jakost navedenih proizvoda ne smije biti manja od 12 vol %.
Pregledi NN 2/2005 • – vinskog alkohola, uključujući alkohol dobiven destilacijom prosušenog grožđa, najmanje jakosti 95 vol %,
Besplatno NN 2/2005 • Sadržaj ukupnog sumpornog dioksida u likerskim vinima može biti:
Glasnik NN 2/2005 • – 150 mg/L, od toga 30 mg/L slobodnog, u vinima sa manje od 5 g/l neprovrela šećera,
Propis NN 2/2005 • – 200 mg/L, od toga 40 mg/L slobodnog, u vinima sa više od 5 g/l neprovrela šećera.
Propis NN 2/2005 • Proizvodi za dobivanje likerskih kvalitetnih i vrhunskih vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom moraju potjecati od grožđa iz vinogradarskog područja čiju oznaku nose.
Propis NN 2/2005 • Ukupna alkoholna jakost kvalitetnih i vrhunskih likerskih vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom ne može biti manja od 17,5 vol %.
Propis NN 2/2005 • Aromatizirana vina proizvode se od sorata sukladno Pravilniku o Nacionalnoj listi priznatih kultivara vinove loze.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 33/06, Broj 183/04, Broj 47/94, Broj 94/07, Broj 53/94, Broj 138/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled