PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 2/2005 • Vrhunska vina s kontroliranih i ograničenih specifičnih vinorodnih područja proizvode se od grožđa koje potječe s jednog vinogradarskog položaja.
NN 2/2005 • Lista ograničenih i ograničenih specifičnih vinorodnih područja utvrđuje se Vinogradarskim katastrom.
NN 2/2005 • Predikatna vina su vrhunska vina koja se proizvode od sorata sukladno Pravilniku o Nacionalnoj listi priznatih kultivara vinove loze.
NN 2/2005 • Oznaka kontroliranog zemljopisnog podrijetla za predikatna vina može se odnositi na vinogradarsku podregiju, vinogorje ili vinogradarski položaj.
NN 2/2005 • Ostali parametri kakvoće identični su parametrima za vrhunsko vino.
NN 2/2005 • Mlado vino mora zadovoljavati parametre kakvoće identične kategoriji kvalitete pod kojom se stavlja u promet.
NN 2/2005 • U proizvodnji prirodnih pjenušavih vina, biser vina i gaziranih vina
NN 2/2005 • – mješavina mošta i/ili vina različitih svojstava namijenjenih proizvodnji posebnih vrsta prirodno pjenušavih vina, biser vina i gaziranih vina;
NN 2/2005 • – proizvod koji se dodaje kupaži radi poticanja drugog (sekundarnog) vrenja;
NN 2/2005 • – proizvod koji se dodaje prirodno pjenušavim vinima, biser vinima i gaziranim vinima radi postizanja specifične kakvoće.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 2/2005 • Zabranjeno je svako pojačavanje kupaže, dok se pojačavanje sastojaka kupaže provodi sukladno odredbama ovog Pravilnika.
NN 2/2005 • Pojačavanje se može provesti dodavanjem šećera, koncentriranog mošta ili rektificiranog koncentriranog mošta.
NN 2/2005 • Dopušteno je dokiseljavanje i otkiseljavanje sastojaka kupaže u skladu s odredbama ovog Pravilnika.
NN 2/2005 • Dokiseljavanje se može provesti do maksimalno 1,5 g/L, izraženo kao vinska kiselina.
NN 2/2005 • U godinama posebno nepovoljnih klimatskih uvjeta gornja granica dokiseljavanja može se podići na 2,5 g/L, uz uvjet da prirodna kiselost proizvoda nije manja od 3 g/L, izraženo kao vinska kiselina.
NN 2/2005 • Dodavanjem ekspedicionog likera smije se pjenušavom vinu povećati alkoholna jakost najviše za 0,5 vol.%.
NN 2/2005 • Dodavanje tiražnog i ekspedicionog likera ne smatra se ni pojačavanjem niti doslađivanjem.
NN 2/2005 • Dodavanje tiražnog likera ne smije povećati ukupnu alkoholnu jakost kupaže za više od 1,5 vol %.
NN 2/2005 • To povećanje mjerit će se izračunom razlike između ukupne alkoholne jakosti kupaže i ukupne alkoholne jakosti pjenušavog vina prije nego što je dodan ekspedicioni liker.
NN 2/2005 • U prirodnom pjenušavom vinu, biser vinu i gaziranom vinu, sadržaj sumpornog dioksida smije iznositi do 250 mg/l, od čega slobodnog sumpornog dioksida do 20 mg/L.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 46/08, Broj 30/08,
Broj 112/04, Broj 27/99,
Broj 44/02, Broj 107/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE