PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 2/2005 • Otkiseljavanje vina može se provoditi do granice od 1,0 g/L izraženo kao vinska kiselina.
NN 2/2005 • Mošt namijenjen koncentriranju može se djelomično otkiseljavati.
NN 2/2005 • Istovremeno dokiseljavanje i pojačavanje, kao i dokiseljavanje i otkiseljavanje istog proizvoda nije dopušteno.
NN 2/2005 • Doslađivanje stolnog vina i stolnog vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom dopušteno je:
NN 2/2005 • – s moštom koji ima do najviše istu ukupnu volumnu alkoholnu jakost kao i predmetno vino, ako je masulj, mošt, mošt u vrenju, mlado vino u vrenju i samo stolno vino ili stolno vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom prošlo neki od postupaka pojačavanja;
NN 2/2005 • – s koncentriranim ili rektificiranim koncentriranim moštom ako masulj, mošt, mošt u vrenju, mlado vino u vrenju i samo stolno vino ili stolno vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom nisu prošli neki od postupaka pojačavanja, pri čemu se ukupna volumna alkoholna jakost može povećati najviše za 2 vol.%.
NN 2/2005 • Zabranjeno je doslađivanje uvoznih vina namijenjenih potrošnji na području Republike Hrvatske.
NN 2/2005 • Stolno vino i stolno vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom u prometu mora sadržavati:
NN 2/2005 • Kvalitetna vina proizvode se od kultivara vinove loze sukladno Pravilniku o Nacionalnoj listi priznatih kultivara vinove loze.
NN 2/2005 • Prirodna volumna alkoholna jakost kvalitetnih vina, osim pjenušavih, biser i likerskih kvalitetnih vina ne može biti manja od:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 2/2005 • U godinama s nepovoljnim vremenskim prilikama za dozrijevanje grožđa može se u proizvodnji kvalitetnih vina dopustiti povećanje prirodne volumne alkoholne jakosti za najviše 2 vol.%.
NN 2/2005 • Postupak pojačavanja provodi se sa šećerom (suhi postupak, koncentriranim moštom, rektificiranim koncentriranim moštom).
NN 2/2005 • U postupku pojačavanja, pri dodavanju mošta, koncentriranog mošta i rektificiranog koncentriranog mošta, isti moraju potjecati iz vinogradarske podregije kao i predmetno vino.
NN 2/2005 • Uvjeti i granice dokiseljavanja i otkiseljavanja kvalitetnih vina, u smislu postupaka sa proizvodima iz kojih se dobivaju kvalitetna vina, utvrđeni su u članku 16. ovog Pravilnika.
NN 2/2005 • Doslađivanje kvalitetnih vina dopušteno je ako u njihovoj proizvodnji prethodno nije primijenjen niti jedan postupak pojačavanja.
NN 2/2005 • Doslađivanje kvalitetnih vina može se obaviti dodavanjem šećera (suhi postupak), mošta, koncentriranog mošta, rektificiranog koncentriranog mošta, koji potječu iz iste vinogradarske podregije kao i predmetno vino, a prirodna se volumna alkoholna jakost može povećati najviše za 2 vol.%.
NN 2/2005 • Postupak pojačavanja i doslađivanja provodi se temeljem rješenja Hrvatskog zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo.
NN 2/2005 • Ostali proizvodni postupci provode se sukladno propisanim uvjetima o kojima je proizvođač dužan voditi podrumsku evidenciju.
NN 2/2005 • Vrhunska vina proizvode se od kultivara vinove loze sukladno Pravilniku o Nacionalnoj listi priznatih kultivara vinove loze.
NN 2/2005 • Vrhunska vina s kontroliranih i ograničenih vinorodnih područja proizvode se od grožđa koje potječe iz jednog ili više vinogradarskih položaja unutar jednog vinogorja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 86/97, Broj 182/04,
Broj 118/01, Broj 107/07,
Broj 17/93, Broj 2/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE