PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-01-2-17 NN 2/2005

• f. odnosa pojedinih sastojaka u vinu bitnih za pojedino vino.


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• Iznimno, vino s visokom ukupnom kiselosti može imati i veću količinu neprevrela šećera od propisane za:


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• – suho vino: ukupna kiselost uvećana za 2 g/L, ali ne više od 9 g/L;


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• – polusuho vino: ukupna kiselost uvećana za 10 g/L, ali ne više za 18 g/L.


Internet NN 2/2005
• Ukupna kiselost vina u prometu mora biti najmanja 4 g/L, izraženo kao vinska kiselina, a najviše do 14 g/L.

Internet stranice NN 2/2005
• Sukladno članku 29. Zakona o vinu dopušteno je povećanje prirodne volumne alkoholne jakosti masulja, mošta, mošta u vrenju, mladog vina u vrenju, stolnog vina i stolnog vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom, dobivenih od sorata sukladno članku 2., stavku 3. Zakona o vinu.

Internet stranice NN 2/2005 • Povećanje prirodne volumne alkoholne jakosti za proizvode iz stavka 1. može se dopustiti ukoliko je njihova minimalna prirodna alkoholna jakost 8,5 vol.%.
Internet stranice NN 2/2005 • Povećanje prirodne volumne alkoholne jakosti stolnog vina i stolnog vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom obavlja se postupcima pojačavanja, pri čemu je povećanje volumne alkoholne jakosti ograničeno do 2 vol.%.
Internet stranice NN 2/2005 • Povećanje prirodne volumne alkoholne jakosti navedeno u članku 14. ovog Pravilnika provodi se u masulju, moštu, moštu u vrenju i mladom vinu u vrenju dodavanjem šećera, koncentriranog mošta ili rektificiranoga koncentriranog mošta.
Internet stranice NN 2/2005 • Povećanje prirodne volumne alkoholne jakosti u stolnom vinu i stolnom vinu s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom može se provesti djelomičnim koncentriranjem postupkom hlađenja.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 2/2005 • Korištenje jednog od postupaka navedenih u stavku 1. isključuje primjenu drugih.
Informacije NN 2/2005 • Pojačavanje šećerom provodi se suhim postupkom, tj. otapanjem u proizvodu koji je predmet pojačavanja.
Poslovne stranice NN 2/2005 • Pojačavanje koncentriranim ili rektificiranim koncentriranim moštom ne smije povećati početni volumen proizvoda koji se pojačava za više od 8 %.
Pregledi NN 2/2005 • Postupcima pojačavanja može se povećati ukupnu volumnu alkoholnu jakost u proizvodima maksimalno do:
Besplatno NN 2/2005 • Iznimno, kod crnog vina u zoni B, može se ukupna volumna alkoholna jakost povećati do najviše 12,5 vol.%.
Glasnik NN 2/2005 • Stolno vino i stolno vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom ne mogu se djelomično koncentrirati, ako su proizvodi iz kojih su oni sami dobiveni bili podvrgnuti postupcima pojačavanja spomenutim u stavku 1. ovog članka.
Propis NN 2/2005 • U masulju, moštu, moštu u vrenju i mladom vinu u vrenju može se provesti postupak:
Propis NN 2/2005 • – djelomičnog otkiseljavanja i dokiseljavanja u zoni C 1 i C2,
Propis NN 2/2005 • Dokiseljavanje proizvoda navedenih u stavku (1), osim vina, može se provoditi do granice od 1,5 g/L izraženo kao vinska kiselina.
Propis NN 2/2005 • Dokiseljavanje vina može se provoditi do granice od 2,5 g/L izraženo kao vinska kiselina.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 76/05, Broj 97/06, Broj 69/06, Broj 17/01, Broj 2/02, Broj 3/96


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled