PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 2/2005 • Ukupni sadržaj sumpornog dioksida u vinima, osim kod pjenušavih, gaziranih i specijalnih vina u prometu ne smije biti veći od:
NN 2/2005 • – 160 mg/L kod crnih vina, od toga slobodnog najviše do 30 mg/L;
NN 2/2005 • – 210 mg/L kod ružičastih i bijelih vina, od toga slobodnog najviše do 40 mg/L.
NN 2/2005 • Iznimno od stavka 1. ovog članka ukupni sadržaj sumpornog dioksida kod vina sa ostatkom šećera većim od 5 g/L, izraženo kao invertni šećer, može biti:
NN 2/2005 • – 210 mg/L kod crnih vina, od toga slobodnog najviše do 40 mg/L,
NN 2/2005 • – 260 mg/L kod ružičastih i bijelih vina, od toga slobodnog najviše do 50 mg/L;
NN 2/2005 • – 300 mg/L , od toga slobodnog najviše 50 mg/L kod vina sa oznakom kasna berba;
NN 2/2005 • – 400 mg/L , od toga slobodnog najviše 70 mg/L kod vina sa oznakom izborna berba bobica, izborna berba prosušenih bobica i ledeno vino.
NN 2/2005 • Hlapiva kiselost, izražena kao octena kiselina, u proizvodima u prometu ne smije biti veća od:
NN 2/2005 • – 1,2 g/L u crnim vinima, u vinima kasne berbe i vinima izborne berbe;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 2/2005 • – 1,8 g/L u desertnim vinima, vinima izborne berbe bobica, vinima izborne berbe prosušenih bobica i ledenom vinu.
NN 2/2005 • Navedene granice hlapive kiselosti iz stavka 1. ovog članka odnose se na sve proizvode od grožđa proizvedenog u Republici Hrvatskoj.
NN 2/2005 • Iznimno od odredbe stavka 1. ovog članka, hlapiva kiselost može biti veća, kod vina s ukupne alkoholne jakosti veće od 13 vol %.
NN 2/2005 • Dopušteni urod po hektaru izražen u količini grožđa u kilogramima, mošta ili vina u hektolitrima, za pojedine proizvodne zone, određuje se posebno za svaku kategoriju vina s oznakom kontroliranog zemljopisnog podrijetla.
NN 2/2005 • Dopušteni urod utvrđuje se temeljem praćenja uroda prethodnih deset godina, uzimajući u obzir samo podatke sa reprezentativnijih vinogradarskih položaja (referentni vinogradi), i u godinama zadovoljavajuće kakvoće grožđa.
NN 2/2005 • Dopušteni urod po hektaru za vina s oznakom kontroliranog zemljopisnog podrijetla, obzirom na kategoriju kakvoće i zonu proizvodnje je:
NN 2/2005 • U proizvodnji vina dopušteni su randmani, računajući nakon prvog pretoka kako slijedi:
NN 2/2005 • – stolna vina i stolna vina s kontroliranim podrijetlom do 75%;
NN 2/2005 • – ugljični dioksid (prirodna pjenušava, biser i gazirana vina, tlak u barima pri 20 °C);
NN 2/2005 • – u analizu po potrebi mogu biti uključeni i drugi parametri sastojaka bitnih za ispitivano vino, a sukladno odredbama Pravilnika o fizikalno-kemijskim metodama analize mošta, vina i drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 144/05, Broj 11/96,
Broj 107/09, Broj 68/07,
Broj 92/08, Broj 34/91
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE