PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • (b) dodatnu izobrazbu koja je potrebna da bi službeni pomoćnici mogli stručno obavljati svoje dužnosti.
NN 99/2007 • 3. Praktična izobrazba iz točke 2. podtočke (a) ovoga Dijela mora se održavati u klaonicama i rasjekavaonicama pod nadzorom službenoga veterinara te na gospodarstvima i u drugim odgovarajućim objektima.
NN 99/2007 • 4. Izobrazba i ispiti moraju se u prvom redu odnositi na crveno meso i meso peradi. Osobe koje su završile izobrazbu u jednom od ova dva područja te položile odgovarajući ispit moraju proći jedino skraćenu izobrazbu da bi polagale ispit iz drugog područja. Izobrazba i ispiti moraju se, prema potrebi, odnositi na slobodnoživuću divljač, divljač iz uzgoja i lagomorfe.
NN 99/2007 • 5. Izobrazba za službene pomoćnike mora obuhvaćati sljedeća područja, a ispitima se moraju potvrditi stečena znanja iz tih područja:
NN 99/2007 • – poznavanje s organizacijom poljoprivredne industrije, metodama proizvodnje, međunarodnim prometom itd.,
NN 99/2007 • – temeljno znanje o bolestima, naročito o zoonozama – virusima, bakterijama, parazitima itd.,
NN 99/2007 • – monotoring bolesti, uporaba lijekova i cjepiva, testiranje na rezidue,
NN 99/2007 • – zahtjevi zaštite okoliša – u zgradama, na farmama i općenito,
NN 99/2007 • – posjeti različitim vrstama gospodarstava u kojima se primjenjuju različite uzgojne metode,
NN 99/2007 • – poznavanje s organizacijom rada mesne industrije, metodama proizvodnje, međunarodnom trgovinom i tehnologijom klanja životinja i rasijecanja mesa,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • – osnovno znanje o higijeni i dobroj higijenskoj praksi, a naročito o industrijskoj higijeni, higijeni klanja, rasijecanja i skladištenja te higijeni rada,
NN 99/2007 • – sustav HACCP i revizija postupaka koji se temelje na sustavu HACCP,
NN 99/2007 • – dobrobit životinja pri istovaru nakon prijevoza i u klaonici,
NN 99/2007 • – osnovna znanja o anatominji i fiziologiji zaklanih životinja,
NN 99/2007 • – odgovarajuće znanje o TSE i drugim važnim zoonozama i uzročnicima zoonoza,
NN 99/2007 • – poznavanje metoda i postupaka klanja, pregleda, pripreme, pakiranja, ambalažiranja i prijevoza svježeg mesa,
NN 99/2007 • – utvrđivanje životinjske vrste pregledavanjem tipičnih dijelova životinje,
NN 99/2007 • – utvrđivanje dijelova zaklanih životinja kod kojih je došlo do promjena te sastavljanje bilježaka o tomu,
NN 99/2007 • – kontrola higijene, uključujući reviziju dobre higijenske prakse i postupke koji se temelje na sustavu HACCP,
NN 99/2007 • 6. Službeni pomoćnici moraju redovitim sudjelovanjem u aktivnostima stalnog obrazovanja i praćenjem stručne literature osuvremenjivati svoje znanje i biti u tijeku najnovijih dostignuća. Službeni pomoćnik mora, kad god je to moguće, svake godine sudjelovati u aktivnostima stalnog obrazovanja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 43/06, Broj 84/06,
Broj 68/03, Broj 22/06,
Broj 56/05, Broj 121/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE