PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2947 NN 99/2007

• (b) dodatnu izobrazbu koja je potrebna da bi službeni pomoćnici mogli stručno obavljati svoje dužnosti.


Stranica 2007-10-99-2947 NN 99/2007

• 3. Praktična izobrazba iz točke 2. podtočke (a) ovoga Dijela mora se održavati u klaonicama i rasjekavaonicama pod nadzorom službenoga veterinara te na gospodarstvima i u drugim odgovarajućim objektima.


Stranica 2007-10-99-2947 NN 99/2007

• 4. Izobrazba i ispiti moraju se u prvom redu odnositi na crveno meso i meso peradi. Osobe koje su završile izobrazbu u jednom od ova dva područja te položile odgovarajući ispit moraju proći jedino skraćenu izobrazbu da bi polagale ispit iz drugog područja. Izobrazba i ispiti moraju se, prema potrebi, odnositi na slobodnoživuću divljač, divljač iz uzgoja i lagomorfe.


Stranica 2007-10-99-2947 NN 99/2007

• 5. Izobrazba za službene pomoćnike mora obuhvaćati sljedeća područja, a ispitima se moraju potvrditi stečena znanja iz tih područja:


Internet NN 99/2007
• – poznavanje s organizacijom poljoprivredne industrije, metodama proizvodnje, međunarodnim prometom itd.,

Internet stranice NN 99/2007
• – temeljno znanje o bolestima, naročito o zoonozama – virusima, bakterijama, parazitima itd.,

Internet stranice NN 99/2007 • – monotoring bolesti, uporaba lijekova i cjepiva, testiranje na rezidue,
Internet stranice NN 99/2007 • – zahtjevi zaštite okoliša – u zgradama, na farmama i općenito,
Internet stranice NN 99/2007 • – posjeti različitim vrstama gospodarstava u kojima se primjenjuju različite uzgojne metode,
Internet stranice NN 99/2007 • – poznavanje s organizacijom rada mesne industrije, metodama proizvodnje, međunarodnom trgovinom i tehnologijom klanja životinja i rasijecanja mesa,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • – osnovno znanje o higijeni i dobroj higijenskoj praksi, a naročito o industrijskoj higijeni, higijeni klanja, rasijecanja i skladištenja te higijeni rada,
Informacije NN 99/2007 • – sustav HACCP i revizija postupaka koji se temelje na sustavu HACCP,
Poslovne stranice NN 99/2007 • – dobrobit životinja pri istovaru nakon prijevoza i u klaonici,
Pregledi NN 99/2007 • – osnovna znanja o anatominji i fiziologiji zaklanih životinja,
Besplatno NN 99/2007 • – odgovarajuće znanje o TSE i drugim važnim zoonozama i uzročnicima zoonoza,
Glasnik NN 99/2007 • – poznavanje metoda i postupaka klanja, pregleda, pripreme, pakiranja, ambalažiranja i prijevoza svježeg mesa,
Propis NN 99/2007 • – utvrđivanje životinjske vrste pregledavanjem tipičnih dijelova životinje,
Propis NN 99/2007 • – utvrđivanje dijelova zaklanih životinja kod kojih je došlo do promjena te sastavljanje bilježaka o tomu,
Propis NN 99/2007 • – kontrola higijene, uključujući reviziju dobre higijenske prakse i postupke koji se temelje na sustavu HACCP,
Propis NN 99/2007 • 6. Službeni pomoćnici moraju redovitim sudjelovanjem u aktivnostima stalnog obrazovanja i praćenjem stručne literature osuvremenjivati svoje znanje i biti u tijeku najnovijih dostignuća. Službeni pomoćnik mora, kad god je to moguće, svake godine sudjelovati u aktivnostima stalnog obrazovanja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 43/06, Broj 84/06, Broj 68/03, Broj 22/06, Broj 56/05, Broj 121/03


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled