PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • (b) načela zajedničke poljoprivredne politike, tržišne mjere, izvozne subvencije i otkrivanje prijevara (i u globalnom kontekstu: WTO, SPS, Codex Alimentarius, OIE);
NN 99/2007 • (d) načela, pojmovi i metode dobre proizvođačke prakse i upravljanja kakvoćom;
NN 99/2007 • (e) upravljanje kakvoćom prije sakupljanja/izlovljavanja (dobra uzgojna praksa);
NN 99/2007 • (f) promidžba i primjena načela higijene i zdravstvene ispravnosti hrane (dobra higijenska praksa);
NN 99/2007 • (h) načela, pojmovi i metode sustava HACCP i njegova primjena u cijelom lancu proizvodnje hrane;
NN 99/2007 • (i) sprečavanje i suzbijanje opasnosti za zdravlje ljudi koje se prenose hranom;
NN 99/2007 • (m) nadzorni pregledi i propisano ocjenjivanje sustava upravljanja sigurnošću hrane;
NN 99/2007 • (n) načela suvremenih metoda ispitivanja i njihova primjena u dijagnostici;
NN 99/2007 • (o) informacijska i komunikacijska tehnologija u okviru veterinarskog javnog zdravstva;
NN 99/2007 • (s) dobrobit životinja u fazi proizvodnje, prijevoza i klanja;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • (t) ekološka pitanja vezana uz proizvodnju hrane (uključujući zbrinjavanje otpada);
NN 99/2007 • 2.1. Kandidati mogu steći potrebno znanje u sklopu svog temeljnog veterinarskog obrazovanja ili kroz izobrazbu ili stručno iskustvo stečeno nakon dobivanja diplome veterinara. Nadležno tijelo može predvidjeti različite ispite kako bi se uzeli u obzir različiti profili kandidata. Međutim, ako nadležno tijelo ima zadovoljavajuće dokaze da je kandidat stekao sve potrebno znanje tijekom svog sveučilišnog obrazovanja ili tijekom stalnog obrazovanja kojim se stječe diploma o završenom poslijediplomskom studiju, ono ne mora zahtijevati polaganje ispita.
NN 99/2007 • 3. Veterinar mora imati sposobnost za multidisciplinarnu suradnju.
NN 99/2007 • 4. Pored toga, svaki službeni veterinar mora, prije nego počne raditi samostalno, steći praktična znanja tijekom probnog rada u trajanju od najmanje 200 sati. U tom razdoblju službeni veterinar radi pod nadzorom službenog veterinara u klaonicama, rasjekavaonicama i na gospodarstvima. Izobrazba se mora naročito odnositi na revizije sustava upravljanja sigurnošću hrane.
NN 99/2007 • 5. Službeni veterinar mora redovitim sudjelovanjem u aktivnostima stalnog obrazovanja i praćenjem stručne literature osuvremenjivati svoje znanje i biti u tijeku najnovijih dostignuća. Službeni veterinar mora, kad god je to moguće, svake godine sudjelovati u aktivnostima stalnog obrazovanja u skladu sa Zakonom o veterinarstvu.
NN 99/2007 • 6. Veterinari koji su već imenovani službenim veterinarima moraju posjedovati odgovarajuće znanje iz područja navedenih u točki 2. ovoga Dijela Prema potrebi, to znanje moraju steći u okviru stalnog obrazovanja koje određuje nadležno tijelo.
NN 99/2007 • 7. Bez obzira na točke 1. do 6. ovoga Dijela, nadležno tijelo može imenovati službene veterinare s nepunim radnim vremenom koji su odgovorni za veterinarske preglede u malim subjektima u poslovanju s hranom.
NN 99/2007 • 1. Jedino one osobe koje su završile izobrazbu i položile ispit u skladu sa sljedećim zahtjevima iz točke 2. ovoga Dijela, nadležno tijelo može imenovati službenim pomoćnicima.
NN 99/2007 • 2. Nadležno tijelo organizira provedbu ispita. Da bi mogli pristupiti ispitu, kandidati moraju dokazati da su završili:
NN 99/2007 • (a) najmanje 500 sati teoretske izobrazbe i najmanje 400 sati praktične izobrazbe iz područja koja su navedena u točki 5. ovoga Dijela; i
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 112/04, Broj 91/96,
Broj 132/00, Broj 4/00,
Broj 4/03, Broj 123/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE