PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 56/2006 • – brzinu protoka materijala kroz uređaj za toplinsku preradu.
NN 56/2006 • Sva oprema za mjerenje, evidentiranje i praćenje procesa mora se baždariti barem jednom godišnje.
NN 56/2006 • 4. Postupke za provjeru objekata i tehnološkog procesa toplinske prerade nadležno tijelo mora obavljati povremeno, odnosno kada to smatra potrebnim, a svaki put kada se u tehnološki proces unesu bitne promjene.
NN 56/2006 • POSEBNI UVJETI ZA TOPLINSKU PRERADU NUSPROIZVODA ŽIVOTINJSKOG PODRIJETLA KATEGORIJE 1 I 2 TE ZA OBJEKTE ZA PROIZVODNJU BIOPLINA I KOMPOSTA
NN 56/2006 • Posebni uvjeti za toplinsku preradu materijala Kategorije 1 i 2
NN 56/2006 • Osim općih uvjeta iz Dodatka V. ovoga Pravilnika, primjenjuju se sljedeći uvjeti:
NN 56/2006 • 1. Objekti za toplinsku preradu materijala Kategorije 1 i 2 moraju biti izgrađeni na način da se osigura potpuna odvojenost materijala Kategorije 1 od materijala Kategorije 2, od primitka materijala do otpreme dobivene prerađevine.
NN 56/2006 • 2. Nadležno tijelo može odobriti da se objekti za toplinsku preradu materijala Kategorije 2 privremeno upotrebljavaju za preradu materijala Kategorije 1 ako zbog pojave epizootije ili drugih izvanrednih i nepredvidivih okolnosti dođe do smanjenja kapaciteta objekta za preradu materijala Kategorije 1 Nadležno tijelo mora ponovno ovlastiti objekt za preradu materijala Kategorije 2 u skladu s člankom 13. ovoga Pravilnika prije nego što ono opet počne prerađivati materijal Kategorije 2.
NN 56/2006 • 3. Za svaku metodu toplinske prerade navedenu u Dodatku V. Poglavlju III. ovoga Pravilnika potrebno je utvrditi kritične kontrolne točke (KKT). Te kritične kontrolne točke moraju obuhvaćati:
NN 56/2006 • c) tlak vodene pare tijekom toplinske prerade sirovih nusproizvoda; i
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 56/2006 • d) trajanje procesa toplinske prerade ili brzinu prolaza materijala kroz kontinuirani sustav.
NN 56/2006 • Za svaku kontrolnu točku potrebno je odrediti minimalne zahtjeve u skladu s odredbama ovoga Pravilnika.
NN 56/2006 • 4. Kako bi se dokazalo ispunjavanje minimalnih zahtjeva za svaku KKT, potrebno je voditi evidencije i čuvati ih najmanje dvije godine.
NN 56/2006 • 5. Za stalno praćenje propisanih preradbenih uvjeta potrebno je upotrebljavati precizno izbaždarene uređaje za mjerenje i bilježenje. Korisnik objekta mora voditi evidencije o datumima baždarenja uređaja za mjerenje i bilježenje.
NN 56/2006 • 6. Materijal koji ne prođe kroz propisanu toplinsku preradu, a sakupi se u sitima koja se postavljaju u slivnicima (npr. materijal koji se raspe ili čestice koje s tekućinom iscure iz uređaja) mora se ispočetka podvrgnuti toplinskoj preradi. Korisnik objekta mora voditi evidenciju o tim sakupljenim količinama koje su naknadno toplinski prerađene, i čuvati ih najmanje dvije godine.
NN 56/2006 • 7. Nusproizvodi životinjskog podrijetla moraju se toplinski prerađivati u skladu sa sljedećim uvjetima:
NN 56/2006 • – materijal Kategorije 2, osim stajskog gnoja i sadržaja probavnog trakta, namijenjen objektima za proizvodnju bioplina ili komposta ili namijenjeni upotrebi kao organska gnojiva ili sredstva za poboljšanje kakvoće tla, i
NN 56/2006 • – materijal Kategorije 1 i 2 namijenjen odlaganju na odobrena odlagališta, u skladu s posebnim propisom,
NN 56/2006 • – materijal Kategorije 2 od kojeg se dobivaju prerađevine namijenjene spaljivanju ili kombiniranom spaljivanju,
NN 56/2006 • – materijal Kategorije 2 od kojeg se dobiva topljena masnoća namijenjena objektu za kemijsku preradu masti Kategorije 2, i
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 34/00, Broj 71/07,
Broj 64/00, Broj 8/02,
Broj 132/09, Broj 153/98
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE