PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2948 NN 99/2007

• (c) ako se radi o proizvodima biljnog podrijetla, proizvodima ribarstva i o divljači, prijevoz u svrhu isporuke primarnih proizvoda, čija se svojstva nisu bitno promijenila, od mjesta proizvodnje do objekta.


Stranica 2007-10-99-2948 NN 99/2007

• 2. Subjekti u poslovanju s hranom moraju, koliko god je to moguće, osigurati da primarni proizvodi budu zaštićeni od kontaminacije, uzimajući u obzir sve postupke prerade kojima će primarni proizvodi biti naknadno podvrgnuti.


Stranica 2007-10-99-2948 NN 99/2007

• 3. Bez obzira na određeno u podtočki 2. ove točke, subjekti u poslovanju s hranom moraju postupati u skladu s odredbama posebnih propisa koje se odnose na kontrolu opasnosti u primarnoj proizvodnji i pripadajućim djelatnostima, uključujući:


Stranica 2007-10-99-2948 NN 99/2007

• (a) mjere za kontrolu kontaminacije do koje dolazi iz zraka, tla, vode, hrane za životinje, gnojiva, veterinarskih lijekova i veterinarsko-medicinskih proizvoda, sredstava za zaštitu bilja i biocida te zbog skladištenja, rukovanja i zbrinjavanja otpada,


Internet NN 99/2007
• (b) mjere vezane uz zdravlje i dobrobit životinja i biljno zdravstvo koje imaju implikacije na zdravlje ljudi, uključujući programe praćenja i suzbijanja zoonoza i njihovih uzročnika.

Internet stranice NN 99/2007
• 4. Subjekti u poslovanju s hranom koji se bave uzgojem, skupljanjem ili lovom životinja ili koji proizvode primarne proizvode životinjskog podrijetla moraju, ako je prikladno, poduzimati sljedeće mjere:

Internet stranice NN 99/2007 • (a) čistiti sve prostorije i objekte koje upotrebljavaju u primarnoj proizvodnji i pripadajućim djelatnostima, uključujući i prostorije i objekte za skladištenje i rukovanje hranom za životinje, te ih, prema potrebi, nakon čišćenja dezinficirati na odgovarajući način;
Internet stranice NN 99/2007 • (b) čistiti i, prema potrebi, na odgovarajući način dezinficirati nakon čišćenja, opremu, spremnike, sanduke, vozila i plovila;
Internet stranice NN 99/2007 • (c) koliko god je to moguće osiguravati čistoću životinja koje se upućuju na klanje i, prema potrebi, životinja za uzgoj;
Internet stranice NN 99/2007 • (d) koristiti vodu za piće ili čistu vodu kad god je potrebno za sprečavanje kontaminacije;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • (e) osigurati da hranom rukuju zdrave osobe koje su prošle izobrazbu o rizicima za zdravlje;
Informacije NN 99/2007 • (f) koliko god je to moguće spriječiti da životinje i štetočine uzrokuju kontaminaciju;
Poslovne stranice NN 99/2007 • (g) privremeno skladištiti i odvojeno skupljati otpad i opasne tvari u skladu s posebnim propisima tako da se spriječi kontaminacija;
Pregledi NN 99/2007 • (h) sprečavati unošenje i širenje zaraznih bolesti kojima se ljudi mogu zaraziti putem hrane, tako što će, između ostalog, poduzimati mjere predostrožnosti pri uvođenju novih životinja i prijavljivati nadležnom tijelu sumnju na izbijanje takvih bolesti;
Besplatno NN 99/2007 • (i) uzimati u obzir rezultate svih relevantnih analiza obavljenih na uzorcima koji su uzeti od životinja ili na drugim uzorcima koji su važni za zdravlje ljudi;
Glasnik NN 99/2007 • (j) pravilno upotrebljavati dodatke hrani za životinje, veterinarske lijekove i veterinarsko-medicinske proizvode, u skladu s odredbama posebnih propisa.
Propis NN 99/2007 • 5. Subjekti u poslovanju s hranom koji proizvode, beru, žanju ili skupljaju biljne proizvode moraju, ukoliko je prikladno, poduzimati odgovarajuće mjere:
Propis NN 99/2007 • (a) čistiti i, prema potrebi, na odgovarajući način dezinficirati nakon čišćenja prostorije, opremu, spremnike, sanduke, vozila i plovila;
Propis NN 99/2007 • (b) osiguravati, prema potrebi, higijenske uvjete proizvodnje, prijevoza i skladištenja biljnih proizvoda te čistoću navedenih proizvoda;
Propis NN 99/2007 • (c) koristiti vodu za piće ili čistu vodu kad god je potrebno za sprečavanje kontaminacije;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 136/03, Broj 19/92, Broj 97/01, Broj 185/03, Broj 136/03, Broj 100/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled