PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • (d) osigurati da hranom rukuju zdrave osobe koje se sustavno educiraju o rizicima za zdravlje;
NN 99/2007 • (e) koliko god je to moguće spriječiti da životinje i štetni organizmi uzrokuju kontaminaciju;
NN 99/2007 • (f) skladištiti i rukovati otpadom i opasnim tvarima tako da se spriječi kontaminacija;
NN 99/2007 • (g) uzimati u obzir rezultate svih relevantnih analiza obavljenih na uzorcima bilja ili na drugim uzorcima koji su važni za zdravlje ljudi;
NN 99/2007 • (h) pravilno upotrebljavati sredstva za zaštitu bilja i biocide, u skladu s odredbama posebnih propisa.
NN 99/2007 • 6. Subjekti u poslovanju s hranom moraju poduzimati odgovarajuće korektivne mjere kada ih se obavijesti o nedostacima utvrđenima tijekom službenih kontrola.
NN 99/2007 • 7. Subjekti u poslovanju s hranom moraju na odgovarajući način i tijekom odgovarajućeg razdoblja voditi i čuvati evidencije o mjerama koje poduzimaju radi kontrole opasnosti, razmjerno vrsti i veličini subjekta u poslovanju s hranom. Subjekti u poslovanju s hranom moraju, na zahtjev, nadležnome tijelu i subjektima u poslovanju s hranom kojima dostavljaju proizvode staviti na raspolaganje relevantne podatke iz tih evidencija.
NN 99/2007 • 8. Subjekti u poslovanju s hranom koji se bave uzgojem životinja ili koji proizvode primarne proizvode životinjskog podrijetla moraju obvezno voditi evidencije o:
NN 99/2007 • (b) veterinarskim lijekovima i veterinarsko-medicinskim proizvodima ili drugim vrstama liječenja kojima su bile podvrgnute životinje, datumu primjene lijekova odnosno liječenja i karenciji,
NN 99/2007 • (c) pojavama bolesti koje mogu utjecati na zdravstvenu ispravnost proizvoda životinjskog podrijetla,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • (d) rezultatima svih analiza koje su obavljene na uzorcima uzetim od životinja ili drugim uzorcima u dijagnostičke svrhe koji su važni za zdravlje ljudi,
NN 99/2007 • (e) svim relevantnim izvješćima o obavljenim pregledima životinja ili proizvoda životinjskog podrijetla.
NN 99/2007 • 9. Subjekti u poslovanju s hranom koji proizvode, beru, žanju ili skupljaju biljne proizvode moraju obvezno voditi evidencije o:
NN 99/2007 • (b) svakoj pojavi štetnika ili bolesti koje mogu utjecati na zdravstvenu ispravnost proizvoda biljnog podrijetla,
NN 99/2007 • (c) rezultatima svih relevantnih analiza koje su obavljene na uzorcima bilja ili drugim uzorcima koji su važni za zdravlje ljudi.
NN 99/2007 • 10. U vođenju evidencija, subjektima u poslovanju s hranom mogu pomagati druge osobe, kao što su veterinari, agronomi te veterinarski i poljoprivredni tehničari.
NN 99/2007 • 1. Vodiči iz članaka 7. do 9. ovoga Pravilnika sadrže upute o dobroj higijenskoj praksi za kontrolu opasnosti u primarnoj proizvodnji i pripadajućim djelatnostima.
NN 99/2007 • 2. Vodiči za dobru higijensku praksu sadrže odgovarajuće informacije o opasnostima koje se mogu javiti u primarnoj proizvodnji i pripadajućim djelatnostima te o mjerama za kontrolu opasnosti, uključujući odgovarajuće mjere propisane posebnim propisima ili programima. Navedene opasnosti i mjere mogu uključivati:
NN 99/2007 • (a) kontrolu kontaminacije mikotoksinima, teškim metalima i radioaktivnim materijalom,
NN 99/2007 • (c) pravilnu i primjerenu uporabu sredstava za zaštitu bilja i biocida, te njihovu sljedivost,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 142/04, Broj 69/09,
Broj 82/08, Broj 61/00,
Broj 171/04, Broj 44/93
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE