PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2006-05-56-1347 NN 56/2006

• c) mogu sadržavati najviše do 0,15% netopivih ostataka od ukupne težine;


Stranica 2006-05-56-1347 NN 56/2006

• d) moraju biti spaljene na temparaturi ne nižoj od 1100 °C u trajanju najmanje 0,2 sekunde, ili primjenom drugih metoda istih parametara, koje su odobrene od nadležnog tijela.


Stranica 2006-05-56-1347 NN 56/2006

• 2. Spaljivanje otopljenih masnoća proizvedenih od materijala Kategorije 1 i 2 može se izvršiti u objektu nastanka za potrebe procesa toplinske prerade. Ukoliko se, sa potrebnom dokumentacijom, otopljene masnoće prevoze na spaljivanje u drugi objekt taj objekt mora biti odobren od nadležnog tijela;


Stranica 2006-05-56-1347 NN 56/2006

• 3. Zabranjeno je u objektima koje je nadležno tijelo odobrilo za spaljivanje otopljenih masnoća spaljivati druge vrste nusproizvoda životinjskog podrijetla.


Internet NN 56/2006
• POSEBNI HIGIJENSKI UVJETI ZA PRERADU I STAVLJANJE U PROMET PRERA?ENIH ŽIVOTINJSKIH BJELANČEVINA I DRUGIH PRERA?EVINA OD NUSPROIZVODA ŽIVOTINJSKOG PODRIJETLA KOJE SE MOGU UPOTRIJEBITI KAO SIROVINA ZA PROIZVODNJU HRANE ZA ŽIVOTINJE

Internet stranice NN 56/2006
• Osim općih uvjeta iz Dodatka V. ovoga Pravilnika, primjenjuju se sljedeći uvjeti:

Internet stranice NN 56/2006 • 1. Objekti za toplinsku preradu materijala Kategorije 3 ne smiju se nalaziti na istoj lokaciji gdje se nalaze objekti za preradu materijala Kategorije 1 ili Kategorije 2, a potrebno je poduzeti sve mjere da se prerađeni materijal Kategorije 3 ne bi kontaminirao materijalom Kategorije 1 i Kategorije 2.
Internet stranice NN 56/2006 • 2. Nadležno tijelo može odobriti da se objekti za toplinsku preradu materijala Kategorije 3 privremeno upotrebljavaju za toplinsku preradu materijala Kategorije 1 ili 2 ako zbog nagle pojave epizootije ili drugih izvanrednih i nepredvidivih okolnosti dođe do smanjenja kapaciteta objekta za preradu materijala Kategorije 1 ili 2.
Internet stranice NN 56/2006 • Nadležno tijelo mora ponovno odobriti objekt za toplinsku preradu materijala Kategorije 3 u skladu s člankom 17. ovoga Pravilnika, prije nego što se u njemu opet započme toplinski prerađivati materijal Kategorije 3.
Internet stranice NN 56/2006 • 3. Objekti za toplinsku preradu materijala Kategorije 3 moraju imati:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 56/2006 • a) uređaj za otkrivanje stranih tijela u dopremljenim nusproizvodima životinjskog podrijetla (primjerice ambalažnog materijala, komadića metala, itd); i
Informacije NN 56/2006 • b) Objekti za toplinsku preradu materijala Kategorije 3 moraju imati propisno uređene zahode, garderobe za muškarce i žene, rukopere sa sapunom i papirnatim ubrusom te posudu za upotrijebljene papirnate ubruse ili uređaje za higijensko sušenje ruku, odvojeni ured za ovlaštenog veterinara i djelatnike sabirališta te kupaonice s tušem.
Poslovne stranice NN 56/2006 • 4. Samo materijal Kategorije 3, naveden u članku 6. stavku 1. točkama od (a) do (j) ovoga Pravilnika koji je uskladišten i prevožen, i s kojime se postupalo u skladu s odredbama članka 22. ovoga Pravilnika, može se upotrebljavati u proizvodnji prerađenih životinjskih bjelančevina i drugih sirovina za proizvodnju hrane za životinje.
Pregledi NN 56/2006 • 5. Prije toplinske prerade treba posebnim uređajem provjeriti da u dopremljenim nusproizvodima nema stranih tijela. Ako ih ima, potrebno ih je odmah ukloniti.
Besplatno NN 56/2006 • 6. Za svaku metodu navedenu u Dodatku V. Poglavlju III. ovoga Pravilnika potrebno je utvrditi kritične kontrolne točke (KKT) koje određuju intenzitet toplinske prerade za vrijeme tehnološkog procesa. Te kontrolne točke moraju obuhvaćati:
Glasnik NN 56/2006 • – trajanje procesa toplinske prerade ili brzinu protoka materijala u kontinuiranom sustavu.
Propis NN 56/2006 • Za svaku kontrolnu točku potrebno je odrediti minimalne zahtjeve u skladu s odredbama ovoga Pravilnika.
Propis NN 56/2006 • 7. Kako bi se dokazalo ispunjavanje minimalnih zahtjeva propisanih ovim Pravilnikom za svaku kritičnu kontrolnu točku, potrebno je voditi evidencije i čuvati ih najmanje dvije godine.
Propis NN 56/2006 • 8. Za stalno praćenje preradbenih uvjeta potrebno je upotrebljavati precizno izbaždarene uređaje za mjerenje i grafičko bilježenje. Korisnik objekta mora voditi evidencije o datumima baždarenja uređaja za mjerenje i bilježenje i čuvati ih najmanje dvije godine.
Propis NN 56/2006 • 9. Materijal koji ne prođe kroz propisanu toplinsku preradu, a sakupi se u sitima koja se postavljaju u slivnicima (npr. materijal koji se raspe ili čestice koje s tekućinom iscure iz uređaja) mora se ispočetka podvrgnuti toplinskoj preradi. Korisnik objekta mora voditi evidenciju o tim sakupljenim količinama koje su naknadno toplinski prerađene, i čuvati ih najmanje dvije godine.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 53/06, Broj 151/08, Broj 128/08, Broj 1/97, Broj 140/04, Broj 37/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled