PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2006-05-56-1347 NN 56/2006

• 10. Instalacije i oprema moraju se uredno održavati, a uređaji za mjerenje i bilježenje se moraju baždariti u propisanim vremenskim razmacima.


Stranica 2006-05-56-1347 NN 56/2006

• 11. U objektu za proizvodnju bioplina ili komposta ostaci fermentacije se moraju uskladištiti te se se njima mora postupati na način da se spriječi kontaminacija dobivenih proizvoda.


Stranica 2006-05-56-1347 NN 56/2006

• 12. Materijal Kategorije 3, koji se upotrebljava kao sirovina u objektu za proizvodnju bioplina u kojem se primjenjuje tehnološki postupak pasterizacije, mora zadovoljavati sljedeće uvjete:


Stranica 2006-05-56-1347 NN 56/2006

• a) maksimalna veličina komadića prije započimanja procesa: 12 mm;


Internet NN 56/2006
• b) minimalna temperatura cjelokupnog usitnjenog materijala u dijelu za pasterizaciju: 70 °C; i

Internet stranice NN 56/2006
• c) minimalno vrijeme zadržavanja udijelu za pasterizaciju, neprekidno: 60 minuta.

Internet stranice NN 56/2006 • 13. Materijal Kategorije 3 koji se upotrebljava kao sirovina u objektu za proizvodnju komposta mora zadovoljavati sljedeće uvjete:
Internet stranice NN 56/2006 • a) maksimalna veličina komadića prije unošenja u reaktor: 12 mm;
Internet stranice NN 56/2006 • b) minimalna temperatura cjelokupnog usitnjenog materijala u reaktoru: 70 °C; i
Internet stranice NN 56/2006 • c) minimalno vrijeme zadržavanja u reaktoru na 70 °C (sav materijal), neprekidno: 60 minuta.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 56/2006 • 14. Ako je ugostiteljski otpad jedini nusproizvod životinjskog podrijetla koji se upotrebljava kao sirovina u objektu za proizvodnju bioplina ili komposta, nadležno tijelo može odobriti upotrebu preradbenih metoda različitih od onih koje su utvrđene u navedenim točkama 12. i 13. ovoga Poglavlja, pod uvjetom da su te metode jednako učinkovite na smanjivanje broja i uništavanje patogenih uzročnika.
Informacije NN 56/2006 • 15. Uzorci uzeti nakon završene fermentacije, odnosno proizvodnje bioplina ili komposta moraju zadovoljavati sljedeće uvjete:
Poslovne stranice NN 56/2006 • Za preradu otopljenih masnoća dobivenih od materijala Kategorije 2, mogu se upotrijebiti sljedeći tehnološki postupci:
Pregledi NN 56/2006 • 1. transesterifikacija ili hidroliza, na temperaturi od najmanje 200 °C i pod odgovarajućim tlakom, u trajanju od 20 minuta (glicerol, masne kiseline i esteri); ili
Besplatno NN 56/2006 • a) u nekontinuiranom procesu (u šaržama) na temperaturi od 95 °C u trajanju od 3 sata; ili
Glasnik NN 56/2006 • b) u kontinuiranom procesu na temperaturi od 140 °C, pod tlakom od 2 bara (2000 hPa) u trajanju od 8 minuta.
Propis NN 56/2006 • Spaljivanje otopljenih masnoća životinjskog podrijetla, uključujući i netopive ostatke koji nastaju topljenjem masti, se mora obaviti u skladu sa sljedećim uvjetima:
Propis NN 56/2006 • 1. otopljene masnoće dobivene preradom nusproizvoda životinjskog podrijetla:
Propis NN 56/2006 • a) namijenjene za spaljivanje u drugom objektu moraju biti proizvedene od materijala Kategorije 1 i 2 primjenom metode 1 iz Dodatka V. Poglavlja III. ovoga Pravilnika;
Propis NN 56/2006 • b) namijenjene spaljivanju unutar objekta u kojem su nastale, moraju biti proizvedene od materijala Kategorije 1, 2 i 3 primjenom jedne od metoda 1 – 5 ili 7, a u slučaju da se radi o masnoćama ribljeg podrijetla, ona mora biti proizvedena od nusproizvoda ribljeg podrijetla primjenom metode 6 iz Dodatka V. Poglavlja III. ovoga Pravilnika;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 82/08, Broj 66/08, Broj 111/01, Broj 57/00, Broj 127/06, Broj 39/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled