PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 56/2006 • 10. Instalacije i oprema moraju se uredno održavati, a uređaji za mjerenje i bilježenje se moraju baždariti u propisanim vremenskim razmacima.
NN 56/2006 • 11. U objektu za proizvodnju bioplina ili komposta ostaci fermentacije se moraju uskladištiti te se se njima mora postupati na način da se spriječi kontaminacija dobivenih proizvoda.
NN 56/2006 • 12. Materijal Kategorije 3, koji se upotrebljava kao sirovina u objektu za proizvodnju bioplina u kojem se primjenjuje tehnološki postupak pasterizacije, mora zadovoljavati sljedeće uvjete:
NN 56/2006 • a) maksimalna veličina komadića prije započimanja procesa: 12 mm;
NN 56/2006 • b) minimalna temperatura cjelokupnog usitnjenog materijala u dijelu za pasterizaciju: 70 °C; i
NN 56/2006 • c) minimalno vrijeme zadržavanja udijelu za pasterizaciju, neprekidno: 60 minuta.
NN 56/2006 • 13. Materijal Kategorije 3 koji se upotrebljava kao sirovina u objektu za proizvodnju komposta mora zadovoljavati sljedeće uvjete:
NN 56/2006 • a) maksimalna veličina komadića prije unošenja u reaktor: 12 mm;
NN 56/2006 • b) minimalna temperatura cjelokupnog usitnjenog materijala u reaktoru: 70 °C; i
NN 56/2006 • c) minimalno vrijeme zadržavanja u reaktoru na 70 °C (sav materijal), neprekidno: 60 minuta.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 56/2006 • 14. Ako je ugostiteljski otpad jedini nusproizvod životinjskog podrijetla koji se upotrebljava kao sirovina u objektu za proizvodnju bioplina ili komposta, nadležno tijelo može odobriti upotrebu preradbenih metoda različitih od onih koje su utvrđene u navedenim točkama 12. i 13. ovoga Poglavlja, pod uvjetom da su te metode jednako učinkovite na smanjivanje broja i uništavanje patogenih uzročnika.
NN 56/2006 • 15. Uzorci uzeti nakon završene fermentacije, odnosno proizvodnje bioplina ili komposta moraju zadovoljavati sljedeće uvjete:
NN 56/2006 • Za preradu otopljenih masnoća dobivenih od materijala Kategorije 2, mogu se upotrijebiti sljedeći tehnološki postupci:
NN 56/2006 • 1. transesterifikacija ili hidroliza, na temperaturi od najmanje 200 °C i pod odgovarajućim tlakom, u trajanju od 20 minuta (glicerol, masne kiseline i esteri); ili
NN 56/2006 • a) u nekontinuiranom procesu (u šaržama) na temperaturi od 95 °C u trajanju od 3 sata; ili
NN 56/2006 • b) u kontinuiranom procesu na temperaturi od 140 °C, pod tlakom od 2 bara (2000 hPa) u trajanju od 8 minuta.
NN 56/2006 • Spaljivanje otopljenih masnoća životinjskog podrijetla, uključujući i netopive ostatke koji nastaju topljenjem masti, se mora obaviti u skladu sa sljedećim uvjetima:
NN 56/2006 • 1. otopljene masnoće dobivene preradom nusproizvoda životinjskog podrijetla:
NN 56/2006 • a) namijenjene za spaljivanje u drugom objektu moraju biti proizvedene od materijala Kategorije 1 i 2 primjenom metode 1 iz Dodatka V. Poglavlja III. ovoga Pravilnika;
NN 56/2006 • b) namijenjene spaljivanju unutar objekta u kojem su nastale, moraju biti proizvedene od materijala Kategorije 1, 2 i 3 primjenom jedne od metoda 1 – 5 ili 7, a u slučaju da se radi o masnoćama ribljeg podrijetla, ona mora biti proizvedena od nusproizvoda ribljeg podrijetla primjenom metode 6 iz Dodatka V. Poglavlja III. ovoga Pravilnika;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 82/08, Broj 66/08,
Broj 111/01, Broj 57/00,
Broj 127/06, Broj 39/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE