PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-01-2-17 NN 2/2005

• – istaloženi ostatak u posudama s vinom nakon vrenja, za vrijeme odležavanja i dozrijevanja vina i dopuštenih postupaka bistrenja i taloženja, kao i ostatak dobiven filtriranjem ili centrifugiranjem vina;


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• Vinskim talogom se smatra i ostatak nakon bistrenja i taloženja mošta kao i ostatak nakon filtriranja ili centrifugiranja mošta.


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• – ostatak nakon prešanja grožđa ili masulja, neprevrela ili prevrela;


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• – povećavanje prirodne volumne alkoholne jakosti u masulju, moštu, moštu u vrenju i mladom vinu u vrenju, dodavanjem šećera, koncentriranog mošta ili rektificiranog koncentriranog mošta, u smislu članka 29., stavka 1., Zakona o vinu;


Internet NN 2/2005
• Kod stolnih vina i stolnih vina sa kontroliranim zemljopisnim podrijetlom pojačavanje se može obaviti i postupkom djelomičnog koncentriranja mošta na hladno (kriokoncentracija).

Internet stranice NN 2/2005
• – povećavanje sadržaja šećera u vinu dodavanjem mošta, koncentriranog mošta ili rektificiranog koncentriranog mošta;

Internet stranice NN 2/2005 • – prirodna alkoholna jakost je ukupna alkoholna jakost u volumnim %, u proizvodu prije ikakvog postupka pojačavanja ili doslađivanja,
Internet stranice NN 2/2005 • – stvarna alkoholna jakost je alkoholna jakost izražena u volumnim % u proizvodu pri temperaturi od 20 °C,
Internet stranice NN 2/2005 • – potencijalna alkoholna jakost je alkoholna jakost izražena u volumnim % u proizvodu pod pretpostavkom prelaska ukupne količine šećera vrenjem u alkohol,
Internet stranice NN 2/2005 • – ukupna alkoholna jakost je alkoholna jakost izražena u volumnim % i predstavlja sumu stvarne i potencijalne alkoholne jakosti.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 2/2005 • Enološki i proizvodni postupci koji se mogu koristiti u proizvodnji masulja, mošta, mošta u vrenju, koncentriranog mošta i mladog vina u vrenju su sljedeći:
Informacije NN 2/2005 • 3. centrifugiranje i filtracija, bez ili s inertnim sredstvima za filtriranje uz uvjet da nema nepoželjnih ostataka u tretiranim proizvodima;
Poslovne stranice NN 2/2005 • 4. korištenje ugljičnog dioksida, argona i dušika, samostalno ili kombinirano, isključivo radi stvaranja inertne atmosfere i radi obrade proizvoda bez pristupa zraka;
Pregledi NN 2/2005 • 6. korištenje jednog ili više postupaka radi poticanja razmnožavanja kvasaca:
Besplatno NN 2/2005 • 7. korištenje sumpornog dioksida, kalijevog bisulfita i kalijevog metabisulfita;
Glasnik NN 2/2005 • 9. obrada mošta i mladog vina u vrenju s ugljenom za enološku upotrebu;
Propis NN 2/2005 • 10. bistrenje s jednim ili više navedenih sredstava za enološku upotrebu:
Propis NN 2/2005 • – jestivom želatinom, ribljim mjehurom (morunji mjehur), kazeinom, i kalijevim kazeinatom, albuminom iz jaja i/ili mliječnim albuminom (Lactoalbumin), bentonitom,silicijevim dioksidom u obliku gela ili koloidne otopine, kaolinom, taninom, pektolitičkim enzimima, enzimatskim preparatima betaglukanaze;
Propis NN 2/2005 • 12. korištenje vinske kiseline za dokiseljavanje pod uvjetima utvrđenim u članku 16. ovog Pravilnika;
Propis NN 2/2005 • 13. korištenje jedne ili više od sljedećih tvari za otkiseljavanje pod uvjetima utvrđenim u članku 16. ovog Pravilnika:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 61/06, Broj 18/02, Broj 31/06, Broj 90/05, Broj 96/01, Broj 132/03


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled