PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 1/2007 • – izvještaj o laboratorijskoj analizi (senzorne, fizikalne i kemijske osobine).
NN 1/2007 • (3) Proizvođačka dokumentacija, u slučaju zahtjeva mora se dati na uvid nadležnom inspektoru.
NN 1/2007 • (1) Na deklariranje ili označavanje proizvoda iz ovoga Pravilnika primjenjuju se odredbe posebnog propisa o općem deklariranju ili označavanju hrane, te odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na deklariranje ili označavanje.
NN 1/2007 • (2) Proizvodi koji udovoljavaju zahtjevima propisanim ovim Pravilnikom označavaju se i stavljaju na tržište sukladno definiranim nazivima.
NN 1/2007 • (3) Proizvodi za koje ovim Pravilnikom nisu propisani posebni zahtjevi mogu se proizvoditi i stavljati na tržište prema proizvođačkoj dokumentaciji uz uvjet da proizvodi koji u svom nazivu nose naziv kategorije ili skupine ili podskupine ili proizvoda kojem prema svojim osobinama pripadaju, moraju udovoljavati minimalnim uvjetima propisanim za tu kategoriju ili skupinu ili podskupinu ili proizvod.
NN 1/2007 • (4) Minimalni uvjeti propisani za određenu kategoriju, skupinu ili podskupinu proizvoda odnose se na proizvode iz te skupine i podskupine, osim ako za pojedine proizvode iz podskupine, skupine ili kategorije ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 1/2007 • (5) Svi proizvodi prikladni za narezivanje mogu se na tržište stavljati narezani i pakirani u odgovarajuću ambalažu.
NN 1/2007 • (6) Registracija i uporaba oznaka izvornosti, oznaka zemljopisnog podrijetla i oznaka »tradicionalni ugled« propisani su posebnim propisima.
NN 1/2007 • U smislu ovoga Pravilnika pojedini pojmovi imaju sljedeće značenje:
NN 1/2007 • (1) aditivi su tvari točno poznatoga kemijskog sastava, koje se ne konzumiraju kao hrana, niti su tipičan sastojak hrane, bez obzira na prehrambenu vrijednost, a dodaju se hrani u svrhu poboljšanja tehnoloških i senzornih svojstava;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 1/2007 • (2) aktivnost vode (aw) je količina vode u proizvodu dostupna za kemijske reakcije, a izražava se indeksom 0 do 1, gdje 0 označava potpunu neaktivnost vode, a 1 označava 100% aktivnosti vode;
NN 1/2007 • (3) bujon je vodeni ekstrakt mesa dobiven kuhanjem mesa (i kosti);
NN 1/2007 • (4) dim se proizvodi kontroliranom pirolizom tvrdog drveta u generatorima za proizvodnju dima ili na ložištima, a tekući dim (dimni ekstrakt) frakcijskom destilacijom osušenog drveta;
NN 1/2007 • (5) dimljenje (sušenje na dimu) je postupak obrade proizvoda od mesa dimom dobivenim gorenjem drva ili tekućim dimom. Postupci dimljenja s obzirom na primijenjenu temperaturu su hladno (16 – 22°C), umjereno toplo (40 – 60°C) i toplo dimljenje(50 – 100°C);
NN 1/2007 • (6) fermentacija je postupak konzerviranja proizvoda pri čemu dolazi do razgradnje ugljikohidrata mesa, odnosno dodanih šećera do mliječne kiseline i drugih spojeva u čemu sudjeluju mikroorganizmi, a praćeno je opadanjem pH proizvoda;
NN 1/2007 • (8) iznutrice životinja za klanje i divljači su: mozak i leđna moždina, jezik, srce, meso jednjaka, pluća, grudna žlijezda, jetra, slezena, bubrezi, testisi, gušterača, crijeva teladi, predželuci goveda, želuci goveda i svinja, vime, krv i krvna plazma;
NN 1/2007 • (9) juha je vodeni ekstrakt jestivih dijelova životinja za klanje proizveden kuhanjem pri čemu se, prema potrebi, mogu dodati dodatni sastojci;
NN 1/2007 • (10) kobasice su proizvodi od različitih vrsta i količina usitnjenog mesa, strojno otkoštenog mesa, masnog tkiva, vezivnog tkiva, iznutrica i dodatnih sastojaka, koje se pune u prirodne ili umjetne ovitke ili se oblikuju bez ovitka;
NN 1/2007 • (11) količina bjelančevina mesa u proizvodu (%) je vrijednost koja se dobije oduzimanjem količine (%) dodanih bjelančevina nemesnog podrijetla od količine ukupnih bjelančevina u proizvodu (%);
NN 1/2007 • (14) konzerve su proizvodi od mesa, strojno otkoštenog mesa, vezivnog i masnog tkiva, iznutrica, kožica i dodatnih sastojaka, koji se nakon obrade toplinski tretiraju u hermetički zatvorenim posudama (limenke, staklenke, tube i posude od različitih materijala sukladno posebnom propisu);
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 34/97, Broj 23/95,
Broj 58/96, Broj 28/02,
Broj 109/07, Broj 5/04
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE