PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-01-1-3 NN 1/2007

• (15) mariniranje je postupak potapanja, zalijevanja ili posipanja mesa marinadama koje mogu sadržavati kuhinjsku sol, zamjene za sol, začine, šećere, povrće, aditive i otopine najčešće octene, mliječne, limunske ili vinske kiseline i drugih kiselina prikladnih za prehranu ljudi;


Stranica 2007-01-1-3 NN 1/2007

• (16) masna emulzija je homogena smjesa masnog tkiva i vode koja se dobiva miješanjem i stabilizira uporabom emulgatora organskog i/ili anorganskog podrijetla;


Stranica 2007-01-1-3 NN 1/2007

• (17) mesna emulzija je homogena smjesa mesnog tijesta ili mesa s dodatkom vode, masnog tkiva i dodatnih sastojaka proizvedena homogenizacijom u kuteru ili nekom drugom uređaju;


Stranica 2007-01-1-3 NN 1/2007

• (18) masno tkivo životinja za klanje i divljači koje se koristi u proizvodnji proizvoda od mesa dijeli se na: potkožno, intermuskularno, intramuskularno masno tkivo, masno tkivo trbušne šupljine (salo) i masno tkivo između crijevnih listova potrbušnice svinja;


Internet NN 1/2007
• (19) mesno tijesto je masa proizvedena usitnjavanjem toplog, ohlađenog ili smrznutog mesa, uz dodatak kuhinjske soli ili soli za salamurenje, aditiva i vode u količini potrebnoj za postizanje tijestaste konzistencije;

Internet stranice NN 1/2007
• (20) meso divljači (divljač) proizvodi se od oba spola, svih starosnih skupina i svih vrsta divljači sukladno posebnim propisima, koja je odstrijeljena u lovu ili uzgojena;

Internet stranice NN 1/2007 • (21) meso životinja za klanje koje služi za proizvodnju proizvoda od mesa podrazumijeva mišićje kostura s pripadajućim masnim i vezivnim tkivom, kostima i hrskavicama, krvnim i limfnim žilama, limfnim žlijezdama i živcima goveda, svinja, ovaca, koza i kopitara, a označava se sukladno Prilogu II ovoga Pravilnika;
Internet stranice NN 1/2007 • (22) obresci su dijelovi mišićnog i/ili masnog tkiva bez kože koji nastaju prilikom rasijecanja, otkoštavanja i oblikovanja;
Internet stranice NN 1/2007 • (24) ovitak je proizvod u koji se puni nadjev kobasica, a može biti prirodni ili umjetni;
Internet stranice NN 1/2007 • (25) paniranje je oblaganje mesa ili proizvoda smjesom za paniranje koja može biti tekuća, suha ili u granulama;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 1/2007 • (27) prašak za pokrivanje (posipanje i oblaganje) je smjesa talka, magnezijevog oksida, kalcijevog karbonata, rižinog brašna i krumpirovog škroba ili tih tvari pojedinačno i drugih tvari;
Informacije NN 1/2007 • (28) salamura je suha smjesa ili otopina kuhinjske soli i Na-nitrita i/ili K-nitrita i/ili Na-nitrata i/ili K-nitrata i/ili drugih dodatnih sastojaka;
Poslovne stranice NN 1/2007 • (29) salamurenje je tehnološki postupak obrade mesa, masnog tkiva i drugih jestivih dijelova suhom ili mokrom salamurom;
Pregledi NN 1/2007 • (30) senzorna svojstva proizvoda su: izgled, boja, miris i aroma, konzistencija i tekstura, okus i zvuk;
Besplatno NN 1/2007 • (31) soljenje je tehnološki postupak obrade mesa, masnog tkiva i drugih jestivih dijelova trupa životinja za klanje i divljači kuhinjskom solju (NaCl) sa ili bez dodatnih sastojaka, osim Na i K soli;
Glasnik NN 1/2007 • (32) sredstva za ubrzanje zrenja su tvari koje se dodaju mesnim proizvodima radi ubrzavanja i usmjeravanja procesa zrenja mesnih proizvoda;
Propis NN 1/2007 • (33) starter kultura je proizvod koji se sastoji od jedne ili više vrsta mikroorganizama, a primjenjuje se u proizvodnji mesnih proizvoda s ciljem ubrzanja zrenja;
Propis NN 1/2007 • (35) strojno otkošteno meso ili »SOM« je proizvod koji se, nakon uklanjanja kostiju, dobije odvajanjem mesa od kostiju s dijelovima mesa, ili od trupa peradi, strojnom obradom kojom se uništava ili mijenja struktura mišićnih vlakana;
Propis NN 1/2007 • (36) sušenje je postupak konzerviranja kojim se iz mesa uklanja voda i smanjuje aktivnost vode (aw);
Propis NN 1/2007 • (37) toplinski postupci koji se koriste u proizvodnji proizvoda od mesa mogu biti suhi, vlažni i kombinirani, sa ili bez dima te obrada mikrovalovima, a moraju se primjenjivati sukladno posebnim propisima o veterinarsko-zdravstvenoj ispravnosti;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 21/90, Broj 131/97, Broj 32/06, Broj 25/92, Broj 90/08, Broj 103/00


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled