PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 121/2007 • KrumpirKrumpir kao prilog ili sastavni dio variva, kuhan, a ne pržen.
NN 121/2007 • VoćePreporučuje se svježe /sezonsko voće, te prirodni sokovi od voća (ne preporuča se dodavati šećer), te gotove industrijski pripremljene voćne kašice i voćni sokovi za dojenčad. Orašasto voće (orasi, lješnjaci i bademi), može se u mljevenom obliku dodati u hranu poput voćnih kašica, tek od navršenog 10. mjeseca života.
NN 121/2007 • PovrćePreporučuje se sezonsko, svježe i termički pripremljeno povrće. U slučaju nedovoljne opskrbe sezonskim povrćem mogu se koristiti gotove industrijski pripremljene dojenačke povrtne kašice ili iznimno zamrznuto povrće.
NN 121/2007 • Kupus, kelj i grašak mogu se koristiti nakon navršenog 10. mjeseca života.
NN 121/2007 • Ulja i hrana s većim sadržajem mastiZa pripremu obroka preporučuju se biljna ulja (npr. maslinovo, suncokretovo i od kukuruznih klica), a može se koristiti i maslac.
NN 121/2007 • ČajPovremeno kao napitak s manjim udjelom šećera. Preporučuje se svježe kuhani čaj
NN 121/2007 • Tablica 8. PREPORUČENE VRSTE HRANE I JELA U PLANIRANJU DNEVNIH I TJEDNIH JELOVNIKA ZA DJECU U DJEČJIM VRTIĆIMA (1 – 6 GODINA)
NN 121/2007 • Djeca od 3 – 6 godina – punomasno i djelomično obrano mlijeko, ali ne manje od 2,5%m.m.
NN 121/2007 • SirSve vrste svježeg sira, namaza od svježeg sira, mliječnih namaza te polutvrdih sireva.
NN 121/2007 • Češće meso peradi (puretina, piletina) i kunića, te teletina i janjetina, a rjeđe crveno meso (preporuka: nemasna svinjetina i junetina).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 121/2007 • Mesne prerađevineNe preporučuju se djeci do 3 godine. Starijoj djeci mogu se dati naresci kod kojih je vidljiva struktura mesa (npr. narezak od purećih ili pilećih prsa, šunka ili kare i sl.), te samo povremeno pileće ili pureće hrenovke.
NN 121/2007 • RibaIsključivo filetirana riba bez kosti. Za pripremu riblje paštete može se koristiti riba iz konzerve (sardine, tuna i sl.).
NN 121/2007 • JajaIsključivo kokošja termički dobro obrađena jaja (tvrdo kuhana, jaja u složencima, žličnjacima i sl.)
NN 121/2007 • MahunarkeSuhe mahunarke (npr. grah, leća, slanutak, bob, soja)
NN 121/2007 • Isključivo mljeveni orašasti plodovi (npr.orasi, lješnjaci, bademi i sl.) i
NN 121/2007 • mljevene sjemenke (npr. buće, sezama, lana i sl.) kao dodatak hrani.
NN 121/2007 • Kruh, pecivo, tjestenina i ostali proizvodi od žitarica (npr. ječmena, zobena i prosena kaša, riža, heljda, žitne pahuljice, müsli i sl.). Za djecu stariju od 2 godine života postepeno uvoditi cjelovite žitarice i proizvode.
NN 121/2007 • VoćeSve vrste svježeg/sezonskog i sušenog voća te prirodni svježe iscijeđeni voćni sokovi.
NN 121/2007 • PovrćeSve vrste sezonskog svježeg i termički obrađenog povrća. U slučaju nedovoljne opskrbe svježim sezonskim povrćem, koristiti zamrznuto.
NN 121/2007 • UljaIsključivo biljna ulja (npr. maslinovo, suncokretovo, od kukuruznih klica, repičino, bučino)
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 74/98, Broj 141/04,
Broj 32/01, Broj 120/03,
Broj 136/03, Broj 173/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE