PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-07-93-2338 NN 93/2009

• med koji se dobiva ocjeđivanjem otklopljenog saća bez legla;


Stranica 2009-07-93-2338 NN 93/2009

• med dobiven vrcanjem (centrifugiranjem) otklopljenog saća bez legla;


Stranica 2009-07-93-2338 NN 93/2009

• med dobiven prešanjem saća bez legla, sa ili bez korištenja umjerene temperature koja ne smije prijeći 45 °C;


Stranica 2009-07-93-2338 NN 93/2009

• med dobiven na način koji tijekom uklanjanja stranih anorganskih ili organskih tvari dovodi do značajnog uklanjanja peludi.


Internet NN 93/2009
• 3. Pekarski med – je med koji se koristi u industriji ili kao sastojak hrane koja se potom prerađuje i može:

Internet stranice NN 93/2009
• Med se uglavnom sastoji od različitih šećera, pretežno fruktoze i glukoze, kao i drugih tvari kao što su organske kiseline, enzimi i krute čestice koje dospijevaju u med tijekom njegova nastajanja.

Internet stranice NN 93/2009 • Boja meda može varirati od gotovo bezbojne do tamnosmeđe. Med može biti tekuće ili viskozne konzistencije, djelomično ili potpuno kristaliziran. Aroma može varirati, ali mora potjecati od izvornog bilja.
Internet stranice NN 93/2009 • Kada se stavlja na tržište kao med ili upotrebljava u bilo kojem proizvodu namijenjenom za konzumaciju, medu se ne smiju dodavati nikakvi sastojci, uključujući aditive, niti bilo kakvi drugi dodaci. Med mora, koliko je to moguće, biti bez organskih i anorganskih tvari stranih njegovom sastavu. Uz iznimku proizvoda iz točke 3. Priloga 1. ovoga Pravilnika, ne smije imati strani okus ili miris, biti u stanju vrenja, imati umjetno izmijenjenu kiselost ili biti zagrijavan tako da prirodni enzimi budu uništeni ili u znatnoj mjeri inaktivirani.
Internet stranice NN 93/2009 • Ne dovodeći u pitanje podtočku 6. točku 2.b. Priloga 1. ovoga Pravilnika, pelud ili drugi sastojak karakterističan za med ne smije se uklanjati, osim ako je to neizbježno pri uklanjanju stranih anorganskih ili organskih tvari.
Internet stranice NN 93/2009 • Kad se stavlja na tržište kao med ili upotrebljava u bilo kojem proizvodu namijenjenom za konzumaciju, med mora udovoljavati sljedećim kriterijima sastava:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 93/2009 • – medljikovac, mješavine mediljkovca i cvjetnog medanajmanje 45g/100g
Informacije NN 93/2009 • – bagrem (Robinia pseudoacacia), lucerna (Medicago sativa), Banksia menziesii, slatkovina (Hedysarum spp.), eukaliptus (Eucalyptus camadulensis,) Eucryphia lucida, Eucryphia milliganii« agrumi (Citrus spp.)najviše 10g/100g
Poslovne stranice NN 93/2009 • – lavanda (Lavandula spp.), boražina (Borago officinalis)najviše 15g/100g
Pregledi NN 93/2009 • – vrijesak (Calluna vulgaris) i pekarski med općenitonajviše 23%
Besplatno NN 93/2009 • – vrste meda koje nisu dolje navedene i mješavine tih vrstanajviše 0,8 mS/cm
Glasnik NN 93/2009 • – medljikovac i med od kestena i njihove mješavine, osim dolje navedenih vrstanajmanje 0,8 mS/cm
Propis NN 93/2009 • – iznimke: planika (Arbutus unedo), vrijes (Erica spp.), eukaliptus (Eucalyptus spp.), lipa (Tilia spp.), vrijesak (Calluna vulgaris), manuka (Leptospermum scoparium), čajevac (Melaleuca spp.)
Propis NN 93/2009 • 6. aktivnost dijastaze i količina hidroksimetilfurfurala (HMF), utvrđene nakon prerade i miješanja
Propis NN 93/2009 • – vrste meda s niskom prirodnom količinom enzima (npr. medovi od citrusa) i količinom HMF ne većom od 15 mg/kgnajmanje 3
Propis NN 93/2009 • – općenito, osim pekarskog medanajviše 40 mg/kg (uzevši u obzir
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 4/02, Broj 60/05, Broj 71/08, Broj 87/09, Broj 117/09, Broj 67/03


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled