PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-02-16-283 NN 16/2005

• NAJVIŠA KOLIČINA BIOTOKSINA U ODRE?ENIM VRSTAMA ŠKOLJKAŠA, BODLJIKAŠA, PLAŠTENJAKA I PUŽEVA


Stranica 2005-02-16-283 NN 16/2005

• Ako se školjkaši koriste za proizvodnju, preradu, distribuciju i maloprodaju, ukupna količina biotoksina koji uzrokuje paralizu (Paralytic Shellfish Poison – PSP) u jestivim dijelovima školjkaša (u cijelom tijelu ili pojedinim dijelovima koji se posebno jedu) ne smije prelaziti 80 mg /100 grama mesa živog školjkaša s obzirom na biološke metode testiranja, a prema potrebi i određivanje saksitoksina kemijskim metodama.


Stranica 2005-02-16-283 NN 16/2005

• Ukupna količina biotoksina koji uzrokuje gubitak pamćenja (Amnesic Shellfish Poison – ASP) u jestivim dijelovima školjkaša (u cijelom tijelu ili pojedinim dijelovima koji se posebno jedu) ne smije prelaziti 20 µg/g domoične kiseline.


Stranica 2005-02-16-283 NN 16/2005

• Najviša količina biotoksina koji uzrokuju dijareju (Diarrhetic Shellfish Poison – DSP) u jestivim dijelovima školjkaša, bodljikaša, plaštenjaka i puževa (u cijelom tijelu ili pojedinim dijelovima koji se posebno jedu) ne smije prijeći:


Internet NN 16/2005
• a) 160 µg/kg mesa okadaične kiseline, dinofizistoksina i pektentoksina,

Internet stranice NN 16/2005
• NajvIŠA dopuŠtena koliČina histamina u ribi i ribljim proizvodima

Internet stranice NN 16/2005 • Određivanje količine histamina u ribi i ribljim proizvodima na tržištu (veleprodaja i prodaja na malo) odnosi se na ribe iz porodica SCOMBRIDAE (skuše, tuna), CLUPEIDAE (srdele), ENGRAULIDAE (inćuni) i CORYPHAENIDAE (dupini), svježe ili smrznute, pripravljene, prerađene ili konzervirane.
Internet stranice NN 16/2005 • Iz svake serije uzima se devet uzoraka koji moraju udovoljavati navedenim uvjetima:
Internet stranice NN 16/2005 • – srednja vrijednost količine histamina ne smije biti viša od 100 mg/kg
Internet stranice NN 16/2005 • – dva uzorka mogu sadržavati više od 100 ali manje od 200 mg/kg
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 16/2005 • Ribe podvrgnute postupku enzimatskog zrenja u salamuri mogu sadržavati višu količinu histamina, ali ne dvostruko višu od gore zadane.
Informacije NN 16/2005 • Hrana se može stavljati u promet ako količine metala i metaloida nisu više od količina navedenih u Tablici 2. ovoga Pravilnika, osim ako to drukčije nije određeno.
Poslovne stranice NN 16/2005 • Tablica 2. – NajviŠe dopuŠtene koliČine (NDK) metala i metaloida u hrani (mg/kg ili mg/l) u originalnom obliku
Pregledi NN 16/2005 • 1.1. Mlijeko (sirovo mlijeko), mlijeko za proizvodnju mliječnih proizvoda i toplinski obrađeno mlijeko
Besplatno NN 16/2005 • 1.2.Hrana za dojenčad (početna i prijelazna hrana) i hrana za malu djecu na bazi mlijeka (1) 0,02
Glasnik NN 16/2005 • 1.3. Meso goveda, ovaca, svinja, peradi i njihovi proizvodi osim iznutrica navedenih u točki 1.3.1.0,1
Propis NN 16/2005 • 1.3.1.Jestive iznutrice goveda, ovaca, svinja, peradi i njihovi proizvodi0,5
Propis NN 16/2005 • 1.4.Ribe (2) i riblji proizvodi osim onih navedenih u točki 1.4.1.0,2
Propis NN 16/2005 • 1.8.Žitarice (uključujući heljdu), mahunarke i zrna mahunarki0,2
Propis NN 16/2005 • 1.9.Povrće, krumpir (oguljeni), osim povrća navedenog u točki 1.9.1. 0,1
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 81/08, Broj 155/09, Broj 32/99, Broj 38/05, Broj 59/90, Broj 40/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled