PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • Naziv i adresa onoga koji pakira i/ili isporučuje robu može biti zamijenjena:
NN 114/2008 • – za sva pakiranja osim pretpakiranja, sa službeno izdanom i prihvaćenom oznakom koja predstavlja onoga koji pakira i/ili isporučuje, naznačenom u blizini izraza »Pakira i/ili isporučuje« (ili istoznačnim kraticama);
NN 114/2008 • – samo kod pretpakiranja, s nazivom i adresom onoga koji robu stavlja na tržište sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a koje je naznačeno u blizini izraza »Pakirano za:« ili istoznačnog izraza. U tom slučaju, pri označavanju treba također uključiti oznaku koja predstavlja onoga koji pakira i/ili isporučuje robu. Sve informacije u vezi te oznake neophodne za inspekcijska tijela, dužan je osigurati onaj koji hranu stavlja na tržište.
NN 114/2008 • – Ako sadržaj pakiranja nije vidljiv i vrsta povrća ne vidi se izvana:
NN 114/2008 • – regija gdje je proizveden, regionalni ili lokalni naziv mjesta proizvodnje (nije obavezno)
NN 114/2008 • – veličina (ako je razvrstana po veličini) izražena kao najveći i najmanji promjer ili masa (nije obavezno).
NN 114/2008 • (2) Pakiranja ne moraju sadržavati podatke određene stavkom 1. ovog članka ako sadrže više pojedinačnih prodajnih pakiranja, jasno vidljivih izvana, koja su označena svim propisnim podacima na način da ne obmanjuju krajnjeg potrošača. U slučaju da su takva skupna pakiranja složena na paletama, propisani podaci moraju biti navedeni na obavijesti smještenoj na vidljivom mjestu na barem dvjema stranama palete.
NN 114/2008 • (3) Kada se mrkva otprema u rasutom stanju (direktni utovar u transportno vozilo ili odjeljak vozila) podaci propisani stavkom 1. ovoga članka moraju se nalaziti na popratnom dokumentu ili na obavijesti smještenoj na vidljivom mjestu unutar vozila.
NN 114/2008 • Odredbe ovog poglavlja odnose se na sorte celera rebraša tarifne oznake CT 0709 40 00, uzgojene od vrste Apium graveolens L. var. dulce Mill., za opskrbu potrošača u svježem stanju, isključujući celer rebraš za preradu.
NN 114/2008 • (1) Celer rebraš (u daljnjem tekstu: celer) u svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštena odstupanja koja su određena za svaku klasu pojedinačno, udovoljava minimalnim zahtjevima kakvoće ako je:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • – zdrav, isključen je proizvod podlegao procesima kvarenja i truljenja u stupnju koji ga čini neprikladnim za potrošnju u svježem stanju;
NN 114/2008 • – normalne vanjske vlažnosti, mora biti osušen ako je podvrgnut procesima pranja.
NN 114/2008 • (2) Glavni korijen mora biti dobro očišćen i duljine do 5 cm.
NN 114/2008 • (3) Stupanj razvijenosti i stanje celera moraju biti takvi da:
NN 114/2008 • Celer se radi stavljanja na tržište razvrstava u dvije klase:
NN 114/2008 • (1) Celer Klase I mora biti dobre kakvoće, karakterističnog oblika i bez bolesti na lišću i lisnim peteljkama.
NN 114/2008 • (2) Lisne peteljke celera Klase I ne smiju biti izlomljene, uništene, žilave ili razdijeljene.
NN 114/2008 • (3) Kod celera bjelaša Klase I lisne peteljke moraju biti bijele do bijelo žute boje ili zelenkasto bijele boje barem pola svoje duljine.
NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje celer koji ne udovoljava zahtjevima propisanim za Klasu I, ali udovoljava minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim člankom 150. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (2) Kod celera Klase II dozvoljena je slaba prisutnost rđave pjegavosti. Također su dozvoljene neznatne deformacije ili lagane ozlijede, i ne više od dvije izlomljene, uništene ili razdijeljene lisne peteljke.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 156/08, Broj 13/90,
Broj 138/09, Broj 1/09,
Broj 17/09, Broj 96/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE