PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 73/2006 • o) dodavanje polivinil polipirolidona (PVPP) maksimalno do 80 g/hL;
NN 73/2006 • r) bistrenje s jednim ili više sredstava za enološku upotrebu:
NN 73/2006 • 2. miješanje voćnih vina različitih voćnih vrsta te dodavanje voćnih sokova različitih voćnih vrsta.
NN 73/2006 • 1. dodavanje šećera, voćnog soka i/ili koncentriranog voćnog soka u takvoj mjeri da sadržaj stvarnog alkohola u trenutku predaje potrošaču ne prelazi 13 % vol.;
NN 73/2006 • 2. bojanje prirodno crvenog vina od jezgričavog ili bobičastog i koštičavog voća svježim kominama ili sokovima iste skupine voćnih vrsta.
NN 73/2006 • Za proizvodnju desertnog voćnog vina, aromatiziranog voćnog vina, biser voćnog vina i pjenušavog voćnog vina dopušteno je voćnim vinima dodavati šećer ili koncentrirani voćni sok u većoj mjeri od one označene u članku 4. ovog Pravilnika.
NN 73/2006 • 1. miješanje voćnog vina s pokvarenim ili patvorenim voćnim vinom;
NN 73/2006 • Proizvođači voćnih vina koji svoje proizvode stavljaju na tržište moraju biti upisani u Upisnik proizvođača grožđa, vina i voćnih vina (u daljnjem tekstu: Upisnik). Obrazac za upis u Upisnik tiskanje u Prilogu 3. ovog Pravilnika.
NN 73/2006 • Voćno vino koje se stavlja u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
NN 73/2006 • 1. da ima odgovarajuća organoleptička svojstva, da je bistro i čisto bez stranog mirisa i okusa;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 73/2006 • 2. sadržaj stvarnog alkohola od 1,2 % vol. do 13 % vol., a kod desertnog voćnog vina i aromatiziranog voćnog vina više od 13 % vol.;
NN 73/2006 • 3. ukupne kiseline najmanje 3,5 g/L izražene kao jabučna kiselina;
NN 73/2006 • 4. hlapive kiseline najviše do 1,5 g/L izražene kao octena kiselina;
NN 73/2006 • 3. mješavina voćnog vina s patvorenim ili po zdravlje štetnim voćnim vinom;
NN 73/2006 • U promet se može staviti voćno vino koje je proizvedeno u skladu s odredbama ovog Pravilnika i koje ima rješenje za stavljanje u promet.
NN 73/2006 • Rješenje iz stavka 1. ovog članka izdaje Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo (u daljnjem tekstu: Zavod).
NN 73/2006 • Rješenje za stavljanje u promet izdaje se na osnovi zahtjeva proizvodača, fizikalnokemijske analize obavljene u ovlaštenom ispitnom laboratoriju i organoleptičke ocjene koju daje Zavod.
NN 73/2006 • Organoleptičko ocjenjivanje voćnih vina provodi se metodom »da/ne«. Obrazac za organoleptičko ocjenjivanje voćnih vina tiskan je u Prilogu 2. ovog Pravilnika
NN 73/2006 • Zavod je dužan izdati rješenje za stavljanje u promet u roku od 15 dana od dana zaprimljenog uzorka te kopiju izdanog rješenja dostaviti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva (u daljnjem tekstu: Ministarstvo).
NN 73/2006 • Voćno vino u prometu mora biti označeno evidencijskim markicama koje izdaje Zavod uz rješenje za stavljanje u promet.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 9/07, Broj 62/99,
Broj 59/01, Broj 69/06,
Broj 41/90, Broj 139/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE