PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-06-70-1723 NN 70/2009

• Odvagati 3 do 5 g uzorka (5.1.) u posudicu. Posudicu zatvoriti poklopcem i izvagati s točnošću od 0,1 mg (m1).


Stranica 2009-06-70-1723 NN 70/2009

• 5.4.1. Otvorenu posudicu s poklopcem staviti u sušionik (4.3.) na temperaturu 102 ± 1° C, četiri sata.


Stranica 2009-06-70-1723 NN 70/2009

• 5.4.2. Zatvorenu posudicu ostaviti da se ohladi u eksikatoru (4.4.) do sobne temperature i zatim izvagati s točnošću od 0,1 mg.


Stranica 2009-06-70-1723 NN 70/2009

• 5.4.3. Otvorenu posudicu s poklopcem zagrijavati u sušioniku jedan sat. Zatim ponoviti postupak opisan u točki 5.4.2.


Internet NN 70/2009
• 5.4.4. Ukoliko je masa iz točke 5.4.3. manja od mase iz točke 5.4.2. za više od 1 mg, ponoviti postupak opisan u točki 5.4.3.

Internet stranice NN 70/2009
• Ukoliko se masa poveća, pri izračunu (6.1.) upotrijebiti najmanju zabilježenu masu.

Internet stranice NN 70/2009 • Konačna zabilježena masa je m2 (g). Ukupno vrijeme sušenja ne smije biti dulje od šest sati.
Internet stranice NN 70/2009 • Gubitak mase sušenjem, izražen kao postotak mase uzorka, izračunava se na sljedeći način:
Internet stranice NN 70/2009 • Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije biti veća od 0,1 g vode na 100 g proizvoda.
Internet stranice NN 70/2009 • Ova dopuštena razlika između dva rezultata trebala bi biti postignuta u 95% slučajeva kada je metoda ispravno izvedena.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 70/2009 • osim onih koji sadrže amonijev kazeinat ili druge amonijeve ili dušikove neproteinske spojeve.
Informacije NN 70/2009 • Udio bjelančevina je umnožak udjela dušika, određenog opisanom metodom, sa faktorom 6,38 i izražen u postotku.
Poslovne stranice NN 70/2009 • Uzorak razgraditi mješavinom kalijevog sulfata i sumporne kiseline, uz bakrov(II) sulfat kao katalizator, kako bi se organski dušik pretvorio u amonijev ion. Amonijak se destilira i apsorbira u otopinu borne kiseline i zatim titrira standardnom otopinom kloridne kiseline. Množenjem udjela dušika sa faktorom 6,38 dobiva se udio bjelančevina.
Pregledi NN 70/2009 • 4.6. Natrijev hidroksid, koncentrirana vodena otopina 30% (m/m), bez karbonata.
Besplatno NN 70/2009 • Pomiješati jednaki volumen 2 g/L metilnog crvenila otopljenog u najmanje 95%-tnom(v/v) etanolu i 1 g/L otopine metilenskog modrila u najmanje 95%- tnom (v/v) etanolu.
Glasnik NN 70/2009 • 5.3. Uređaj za digestiju s Kjeldahlovom tikvicom (5.2.) u nagnutom položaju te uređajem za zagrijavanje kojim se ne zagrijava dio tikvice iznad površine tekućeg sadržaja.
Propis NN 70/2009 • 5.5. Odvodna cijev sa sigurnosnim ventilom povezana sa donjim dijelom hladila (5.4.) spojkom od brušenog stakla ili gumenom cjevčicom. Ukoliko se upotrebljava gumena cjevčica, stakleni krajevi moraju biti blizu jedan drugome.
Propis NN 70/2009 • 5.6. Glava za unos, povezana s Kjeldahlovom tikvicom (5.2.) i hladilom (5.4.) pomoću mekane, čvrsto prijanjajuće gume ili drugih odgovarajućih čepova.
Propis NN 70/2009 • 5.10.1. Za digestiju: komadići tvrdog porculana ili staklene kuglice.
Propis NN 70/2009 • Ukoliko postoji sumnja da je prisutan amonijev kazeinat ili drugi amonijev spoj, potrebno je provesti sljedeću probu.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 197/03, Broj 147/02, Broj 59/96, Broj 42/04, Broj 69/07, Broj 114/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled