PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/2007 • Opolo se proizvodi tehnologijom brze prerade, odnosno trenutnim odvajanjem samotoka ili kratkotrajnom maceracijom masulja do 12 sati bez fermentacije.
NN 96/2007 • Opolo – kvalitetno vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom:
NN 96/2007 • Plavac je crno suho ili polusuho mirno, kvalitetno ili vrhunsko vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom, tamno rubinsko crvene boje, izraženoga sortnog mirisa i punoga trpkastog okusa.
NN 96/2007 • Područje uzgoja vinove loze za proizvodnju vina Plavac su podregije Dalmatinska zagora i Srednja i Južna Dalmacija koje obuhvaća sljedeća vinogorja:
NN 96/2007 • – Vinogorje Sinj – Vrlika, Vinogorje Imotski, Vinogorje Vrgorac, Vinogorje Kaštela – Trogir, Vinogorje Split – Omiš – Makarska, Vinogorje Neretva, Vinogorje Konavle, Vinogorje Mljet, Vinogorje Pelješac, Vinogorje Korčula, Vinogorje Lastovo, Vinogorje Vis, Vinogorje Hvar, Vinogorje Brač, Vinogorje Šolta.
NN 96/2007 • Plavac se proizvodi od autohtone sorte vinove loze plavac mali. Uz ovu sortu u proizvodnji do 10% koriste se i druge preporučene crne sorte vinove loze podregije Dalmatinska zagora i Srednja i Južna Dalmacija sukladno Pravilniku o Nacionalnoj listi priznatih kultivara vinove loze (»Narodne novine« br. 159/04, 14/05, 42/05, 62/05, 3/06, 37/06, 76/06, 44/07).
NN 96/2007 • Dopušteni urod po hektaru za Plavac, obzirom na kategoriju kakvoće i zonu proizvodnje je:
NN 96/2007 • Proizvodnja vina Plavac započinje runjenjem i muljanjem grožđa, a zatim se masulj macerira. Nakon odvajanja mladog vina od komine i prešanja, uz samotok, koristi se i prva preševinska frakcija. Tiho vrenje koje traje do kraja fermentacije odvija se u inox ili drvenim bačvama te kod proizvodnje vrhunskog vina i u barique bačvama.
NN 96/2007 • Vrhunsko vino traži dozrijevanje i njegu minimalno dvije godine.
NN 96/2007 • Plavac – kvalitetno vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/2007 • Plavac – vrhunsko vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom:
NN 96/2007 • Mlado vino portugizac je mlado crno vino, stolno s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom ili kvalitetno s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom i koje ne mora proći cjelovitu tehnološku obradu. Rubinsko crvene je boje, djelomice potpuno izbistreno, izraženog sortnog mirisa s finim voćnim aromama posebice šumskog voća i aromama kvasaca. Specifičnost mu daju mekani tanini i baršunast okus koji je posljedica otopljenog CO2. Naglašene je kiselosti koja mu daje izuzetnu svježinu i pitkost.
NN 96/2007 • Posebnost ovog mladog vina je mogućnost uživanja u vinu odmah nakon početka fermentacije što ga čini osvježavajućim, zbog male količine alkohola, neprevrelog šećera i male količine CO2 koji je tek nastao.
NN 96/2007 • Područje uzgoja vinove loze za proizvodnju Mladog vina portugizac su:
NN 96/2007 • – u podregiji Plešivica vinogorja: Vinogorje Samobor, Vinogorje Plešivica – Okić, Vinogorje Sveta Jana, Vinogorje Krašić,
NN 96/2007 • – u podregiji Moslavina vinogorja: Vinogorje Čazma i Vinogorje Voloder – Ivanić Grad,
NN 96/2007 • Mlado vino portugizac proizvodi se od sorte vinove loze portugizac. Sorta je udomaćena u podregiji Plešivica, a uzgaja se i u podregiji Slavonija, Moslavina i Podunavlje.
NN 96/2007 • Smatra se da potječe iz vremena Austro-Ugarske. Na Plešivici se spominje od davne 1850. godine kada se u njemu uživalo kao mladom vinu.
NN 96/2007 • Dopušteni urod po hektaru za Mlado vino portugizac, obzirom na kategoriju kakvoće i zonu proizvodnje je:
NN 96/2007 • Bermet je specijalno aromatizirano crno vino, koje se proizvodi dodatkom aromatičnih biljaka i plodova voća (pelin, gorušica, korijander, klinčić, muškatni oraščić, vanilija, cimet, anis, naranča, limun, rogač, smokva, i dr.). Rubinsko crvene je boje specifičnog gorko-slatkog okusa upotpunjen aromom mediteranskog bilja i voća. Po količini ukupnog šećera svrstan je u kategoriju slatkih vina.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 24/06, Broj 107/93,
Broj 41/94, Broj 4/01,
Broj 75/08, Broj 149/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE