PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-09-96-2857 NN 96/2007

• Područje uzgoja vinove loze za proizvodnju Bermeta su podregija Plešivica i Prigorje – Bilogora koja obuhvaćaju sljedeća vinogorja:


Stranica 2007-09-96-2857 NN 96/2007

• – Vinogorje Samobor, Vinogorje Plešivica – Okić, Vinogorje Sveta Jana, Vinogorje Krašić, Vinogorje Ozalj – Vivodina, Vinogorje Dugo Selo – Vrbovec, Vinogorje Kalnik, Vinogorje Koprivnica – ?urđevac, Vinogorje Bilogora, Vinogorje Zelina, Vinogorje Zagreb.


Stranica 2007-09-96-2857 NN 96/2007

• Tradicionalno se Bermet od davnina proizvodi u vinogorju Samobor.


Stranica 2007-09-96-2857 NN 96/2007

• Bermet se tradicionalno proizvodi od sljedećih crnih sorti vinove loze: frankovka, portugizac, kavčina crna, zweigelt, pinot crni, a uz dodatak bijelih sorti vinove loze: graševina i kraljevina.


Internet NN 96/2007
• Dopušteni urod po hektaru za Bermet, obzirom na zonu proizvodnje je:

Internet stranice NN 96/2007
• Proizvodnja Bermeta započinje tako da se mošt ukuhava na polovicu volumena i stavlja zajedno s prethodno maceriranim aromatičnom sastojcima (pelin, gorušica, korijander, klinčić, muškatni oraščić, vanilija, cimet, anis, naranča, limun, rogač, smokva i dr.) u hrastove bačve u kojima odležava minimalno tri mjeseca. Nakon pretoka dodatkom vina može se korigirati sadržaj etanola, a dodatkom sladora po želji i slatkoća.

Internet stranice NN 96/2007 • Omjer vina i ostalih sastojaka iznosi 75% : 25% u korist vina.
Internet stranice NN 96/2007 • Dingač je crno vrhunsko vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom, tamno rubin-crvene boje, kristalno čiste bistroće s vrlo izraženim bukeom i aromom sorte i položaja. Sadrži uvijek preko 13,5% ponekad do 17% vol. alkohola. Redovito ima nekoliko grama ostatka neprevrelog šećera koji nešto povećanu količinu tanina pokriva i čini vino skladnim. Vino je puno, ekstraktivno, ljupko i harmonično.
Internet stranice NN 96/2007 • Područje uzgoja vinove loze za proizvodnju vina Dingač smješteno je na istoimenom zemljopisno ograničenom vinogradarskom položaju, na priobalnim južnim padinama srednjeg dijela poluotoka Pelješca.
Internet stranice NN 96/2007 • – na istoku od lokaliteta zvanog Žitkovića strana do lokaliteta Začelina i Jelin dol na zapadu, na sjeveru vrhom brda Čučin i Sv. Toma, na jugu morem, a sve to na području katastarskih općina Trstenik, Pijavičino i Potomje.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 96/2007 • Dingač se proizvodi od autohtone dalmatinske sorte plavac mali crni. Od loznih podloga koriste se podloge iz grupe berlandieri x rupestris, posebno podloga 110 Richter.
Informacije NN 96/2007 • Specifičnost tehnologije proizvodnje grožđa za vino Dingač proizlazi iz samog položaja. Vino Dingač svoju veličinu zahvaljuje brojnim specifičnim čimbenicima, najviše tlu, zatim povoljnoj klimi, sorti plavac mali crni i na kraju samom vinogradaru. Pored toga na kvalitetu vina Dingač značajno više utječe flora i fauna ovog položaja, posebno mikroflora na posebne kvasce.
Poslovne stranice NN 96/2007 • Položaj Dingač ograničen je specifičnim prirodnim reljefom i obuhvaća vrlo ograničenu površinu priobalnog pojasa dužine 6 – 7 km i prosječne širine oko 1 km. Ovo područje se po mnogim osobinama izdvaja od ostalih predjela poluotoka Pelješca i čini za sebe određeno mikrostanište. Padine položaja Dingač okrenute su prema moru u pravcu jugoistoka, juga i jugozapada.
Pregledi NN 96/2007 • Rastrošeni materijal na skeletnom kvartarnom koluviju koji se spušta ka donjem dijelu padina predstavlja odlično vinogradarsko tlo. Radi zadržavanja ovog materijala i njegovog privođenja kulturi čovjek je tijekom više stoljeća izgradio terase i zasadio vinovu lozu. Šljunkovito tlo na ovim plazinama koje se spuštaju prema moru pod nagibom od 30 do 70 stupnjeva uglavnom je srednje opskrbljeno humusom i prilično siromašno fosforom, dok kalija ima više nego u najbogatijim vinogradarskim tlima. Zbog visokog sadržaja šljunka, tlo na području Dingača ima izuzetno povoljna fizikalna svojstva što se očituje u odličnim vodo-zračnim odnosima i dobrom čuvanju vlage. Ukoliko je dovoljno duboko, takvo tlo je odlično za proizvodnju vrhunskih vina.
Besplatno NN 96/2007 • Padine na kojima se proizvodi grožđe za vrhunsko vino Dingač zaštićene su od sjevernih hladnih vjetrova dvostrukim grebenom što, uz činjenicu da se nalaze uz duboko more koje predstavlja ogromni akumulator topline, objašnjava izuzetno povoljne klimatske uvjete. Nagib terena omogućava da sunčane zrake u ljetnom razdoblju padaju skoro okomito na tlo. Šljunak na površini tla koji je gotovo bijele boje povećava insolaciju, a nije zanemariv ni refleks s morske površine što sve na kraju pospješuje dozrijevanje grožđa. Suma temperatura za šest mjeseci vegetacije vrlo je visoka i iznosi preko 4000 C. Zbog navedenih činjenica sorta plavac mali crni na položaju Dingač nalazi optimalne uvjete za dozrijevanje. Grožđe sakupi visoki sadržaj šećera što uz veoma povoljne klimatske uvjete te fizikalno-kemijski sastav tla osigurava dobivanje vrhunskog vina svojstvenog bukea.
Glasnik NN 96/2007 • U vinogradu se primjenjuju sljedeći agrotehnički i ampelotehnički radovi:
Propis NN 96/2007 • – zimska rezidba – reže se na reznike (uglavnom dva prava pupa), s maksimalnim opterećenjem do dvanaest pupova po trsu;
Propis NN 96/2007 • – gnojidba vinograda – N:P:K gnojiva u količinama do 500 kg/ha svake godine ovisno o stanju vinograda, svakih 4 do 5 godina gnojidba stajskim gnojem;
Propis NN 96/2007 • – zaštita od bolesti i štetnika – provodi se samo protiv pepelnice;
Propis NN 96/2007 • – zelena rezidba – obuhvaća plijevljenje, skidanje ili zalamanje zaperaka, prorjeđivanje grozdova;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 77/08, Broj 146/03, Broj 9/03, Broj 32/92, Broj 152/05, Broj 135/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled