PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/2007 • Područje uzgoja vinove loze za proizvodnju Bermeta su podregija Plešivica i Prigorje – Bilogora koja obuhvaćaju sljedeća vinogorja:
NN 96/2007 • – Vinogorje Samobor, Vinogorje Plešivica – Okić, Vinogorje Sveta Jana, Vinogorje Krašić, Vinogorje Ozalj – Vivodina, Vinogorje Dugo Selo – Vrbovec, Vinogorje Kalnik, Vinogorje Koprivnica – ?urđevac, Vinogorje Bilogora, Vinogorje Zelina, Vinogorje Zagreb.
NN 96/2007 • Tradicionalno se Bermet od davnina proizvodi u vinogorju Samobor.
NN 96/2007 • Bermet se tradicionalno proizvodi od sljedećih crnih sorti vinove loze: frankovka, portugizac, kavčina crna, zweigelt, pinot crni, a uz dodatak bijelih sorti vinove loze: graševina i kraljevina.
NN 96/2007 • Dopušteni urod po hektaru za Bermet, obzirom na zonu proizvodnje je:
NN 96/2007 • Proizvodnja Bermeta započinje tako da se mošt ukuhava na polovicu volumena i stavlja zajedno s prethodno maceriranim aromatičnom sastojcima (pelin, gorušica, korijander, klinčić, muškatni oraščić, vanilija, cimet, anis, naranča, limun, rogač, smokva i dr.) u hrastove bačve u kojima odležava minimalno tri mjeseca. Nakon pretoka dodatkom vina može se korigirati sadržaj etanola, a dodatkom sladora po želji i slatkoća.
NN 96/2007 • Omjer vina i ostalih sastojaka iznosi 75% : 25% u korist vina.
NN 96/2007 • Dingač je crno vrhunsko vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom, tamno rubin-crvene boje, kristalno čiste bistroće s vrlo izraženim bukeom i aromom sorte i položaja. Sadrži uvijek preko 13,5% ponekad do 17% vol. alkohola. Redovito ima nekoliko grama ostatka neprevrelog šećera koji nešto povećanu količinu tanina pokriva i čini vino skladnim. Vino je puno, ekstraktivno, ljupko i harmonično.
NN 96/2007 • Područje uzgoja vinove loze za proizvodnju vina Dingač smješteno je na istoimenom zemljopisno ograničenom vinogradarskom položaju, na priobalnim južnim padinama srednjeg dijela poluotoka Pelješca.
NN 96/2007 • – na istoku od lokaliteta zvanog Žitkovića strana do lokaliteta Začelina i Jelin dol na zapadu, na sjeveru vrhom brda Čučin i Sv. Toma, na jugu morem, a sve to na području katastarskih općina Trstenik, Pijavičino i Potomje.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/2007 • Dingač se proizvodi od autohtone dalmatinske sorte plavac mali crni. Od loznih podloga koriste se podloge iz grupe berlandieri x rupestris, posebno podloga 110 Richter.
NN 96/2007 • Specifičnost tehnologije proizvodnje grožđa za vino Dingač proizlazi iz samog položaja. Vino Dingač svoju veličinu zahvaljuje brojnim specifičnim čimbenicima, najviše tlu, zatim povoljnoj klimi, sorti plavac mali crni i na kraju samom vinogradaru. Pored toga na kvalitetu vina Dingač značajno više utječe flora i fauna ovog položaja, posebno mikroflora na posebne kvasce.
NN 96/2007 • Položaj Dingač ograničen je specifičnim prirodnim reljefom i obuhvaća vrlo ograničenu površinu priobalnog pojasa dužine 6 – 7 km i prosječne širine oko 1 km. Ovo područje se po mnogim osobinama izdvaja od ostalih predjela poluotoka Pelješca i čini za sebe određeno mikrostanište. Padine položaja Dingač okrenute su prema moru u pravcu jugoistoka, juga i jugozapada.
NN 96/2007 • Rastrošeni materijal na skeletnom kvartarnom koluviju koji se spušta ka donjem dijelu padina predstavlja odlično vinogradarsko tlo. Radi zadržavanja ovog materijala i njegovog privođenja kulturi čovjek je tijekom više stoljeća izgradio terase i zasadio vinovu lozu. Šljunkovito tlo na ovim plazinama koje se spuštaju prema moru pod nagibom od 30 do 70 stupnjeva uglavnom je srednje opskrbljeno humusom i prilično siromašno fosforom, dok kalija ima više nego u najbogatijim vinogradarskim tlima. Zbog visokog sadržaja šljunka, tlo na području Dingača ima izuzetno povoljna fizikalna svojstva što se očituje u odličnim vodo-zračnim odnosima i dobrom čuvanju vlage. Ukoliko je dovoljno duboko, takvo tlo je odlično za proizvodnju vrhunskih vina.
NN 96/2007 • Padine na kojima se proizvodi grožđe za vrhunsko vino Dingač zaštićene su od sjevernih hladnih vjetrova dvostrukim grebenom što, uz činjenicu da se nalaze uz duboko more koje predstavlja ogromni akumulator topline, objašnjava izuzetno povoljne klimatske uvjete. Nagib terena omogućava da sunčane zrake u ljetnom razdoblju padaju skoro okomito na tlo. Šljunak na površini tla koji je gotovo bijele boje povećava insolaciju, a nije zanemariv ni refleks s morske površine što sve na kraju pospješuje dozrijevanje grožđa. Suma temperatura za šest mjeseci vegetacije vrlo je visoka i iznosi preko 4000 C. Zbog navedenih činjenica sorta plavac mali crni na položaju Dingač nalazi optimalne uvjete za dozrijevanje. Grožđe sakupi visoki sadržaj šećera što uz veoma povoljne klimatske uvjete te fizikalno-kemijski sastav tla osigurava dobivanje vrhunskog vina svojstvenog bukea.
NN 96/2007 • U vinogradu se primjenjuju sljedeći agrotehnički i ampelotehnički radovi:
NN 96/2007 • – zimska rezidba – reže se na reznike (uglavnom dva prava pupa), s maksimalnim opterećenjem do dvanaest pupova po trsu;
NN 96/2007 • – gnojidba vinograda – N:P:K gnojiva u količinama do 500 kg/ha svake godine ovisno o stanju vinograda, svakih 4 do 5 godina gnojidba stajskim gnojem;
NN 96/2007 • – zaštita od bolesti i štetnika – provodi se samo protiv pepelnice;
NN 96/2007 • – zelena rezidba – obuhvaća plijevljenje, skidanje ili zalamanje zaperaka, prorjeđivanje grozdova;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 77/08, Broj 146/03,
Broj 9/03, Broj 32/92,
Broj 152/05, Broj 135/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE