PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 53/2006 • Prema potrebi se moraju dostaviti podaci o genetskoj stabilnosti (tj. brzini mutacije svojstava koja su vezana za način djelovanja ili unosa egzogenog genetskog materijala) u uvjetima predložene primjene.
NN 53/2006 • Dostavljaju se podaci o sposobnosti mikroorganizma da prenosi genetski materijal na druge organizme, kao i o njegovoj sposobnosti patogenog djelovanja na bilje, životinje ili čovjeka. Ako mikroorganizam nosi dodatne bitne genetske elemente, treba navesti podatke o njihovoj stabilnosti.
NN 53/2006 • Ako se za druge sojeve koji pripadaju istoj mikrobiološkoj vrsti, kao i za soj za koji se podnosi zahtjev zna da stvaraju metabolite (naročito toksine) sa štetnim učincima na zdravlje ljudi i/ili okoliš tijekom ili nakon primjene, navodi se vrsta i struktura te tvari, njena prisutnost unutar ili izvan stanice i njena stabilnost, način djelovanja (uključujući vanjske i unutarnje čimbenike mikroorganizma potrebne za djelovanje) kao i učinak na ljude, životinje ili druge vrste koje ne pripadaju ciljanoj skupini.
NN 53/2006 • Opisuju se uvjeti u kojima mikroorganizam stvara metabolite (naročito toksine).
NN 53/2006 • Navode se sve raspoložive informacije o mehanizmu kojim mikroorganizam regulira stvaranje metabolita, naročito toksina.
NN 53/2006 • Navode se svi dostupni podaci i informacije o utjecaju nastalih metabolita na način djelovanja mikroorganizma.
NN 53/2006 • Treba spriječiti svaku uporabu mikroorganizma u sredstvima bilo koje razvojne faze ako se istovremeno rabi u medicini ili veterini.
NN 53/2006 • Navode se podaci i informacije o otpornosti ili osjetljivosti mikroorganizma na antibiotike ili druge antimikrobne tvari, naročito glede stabilnosti gena kodiranih za otpornost na antibiotike, osim ako se može dokazati da mikroorganizam nema štetnih učinaka na zdravlje ljudi ili životinja ili da se otpornost na antibiotike ili druge antimikrobne tvari ne može prenijeti.
NN 53/2006 • Dostavljene informacije moraju opisati za koju namjenu se sredstva koja sadrže mikroorganizam upotrebljavaju, ili će se upotrebljavati, te količine i način njihove primjene ili predložene primjene.
NN 53/2006 • U dostavljenim se informacijama posebno moraju navesti uobičajeni postupci i mjere opreza pri rukovanju, skladištenju i prijevozu mikroorganizma.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 53/2006 • Dostavljene studije, podaci i informacije moraju prikazati prikladnost predloženih mjera koje treba poduzeti u hitnim slučajevima.
NN 53/2006 • Spomenute informacije i podatke treba dostaviti za svaki mikroorganizam, osim ako nije drukčije propisano.
NN 53/2006 • Za sredstvo koje sadrži mikroorganizam navodi se postojeće ili predloženo područje primjene:
NN 53/2006 • – na otvorenom prostoru, kao na primjer u ratarstvu, voćarstvu, vrtlarstvu, šumarstvu i vinogradarstvu,
NN 53/2006 • – u zatvorenim prostorima (staklenicima, plastenicima i sl.),
NN 53/2006 • 3.3. Vrste bilja ili biljnih proizvoda koji se tretiraju ili zaštićuju
NN 53/2006 • Navode se pojedinosti o postojećoj ili predviđenoj namjeni u pogledu bilja, vrsta bilja ili biljnih proizvoda.
NN 53/2006 • Dostavljaju se iscrpni podaci o načinu serijske proizvodnje mikroorganizma.
NN 53/2006 • Podnositelj zahtjeva mora osigurati stalni nadzor nad kakvoćom proizvodnog procesa i proizvoda. Naročito treba pratiti spontane promjene glavnih značajki mikroorganizma, te prisutnost značajnih kontaminanata. Moraju se navesti mjerila osiguranja kakvoće.
NN 53/2006 • Treba navesti i točno opisati tehnike korištene za osiguranje ujednačenog proizvoda i pokusne metode za standardizaciju, održavanje i čistoću mikroorganizma (npr. HACCP).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 84/08, Broj 30/92,
Broj 40/97, Broj 116/06,
Broj 33/91, Broj 59/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE