PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-04-38-1314 NN 38/2008

• Priprema i postupak brzog zamrzavanja mora se obaviti što brže uz pomoć odgovarajuće tehnologije i opreme, koja osigurava najmanje moguće kemijske, biokemijske i mikrobiološke promjene u hrani.


Stranica 2008-04-38-1314 NN 38/2008

• Za brzo zamrzavanje hrane u neposrednom dodiru s hranom rabi se zrak, dušik i ugljikov dioksid.


Stranica 2008-04-38-1314 NN 38/2008

• Temperatura brzo smrznute hrane mora biti postojana u cijelom proizvodu i održavana na –18°C ili niže s mogućim kratkim odstupanjima, uglavnom tijekom prijevoza i u rashladnim vitrinama u maloprodaji.


Stranica 2008-04-38-1314 NN 38/2008

• Odstupanja ne smiju biti viša od 3°C pri čemu je potrebno poštivati načela dobre prakse skladištenja i prometa.


Internet NN 38/2008
• U vitrinama u maloprodaji odstupanja mogu biti do 6°C ali se rok uporabe smanjuje sukladno temperaturi čuvanja.

Internet stranice NN 38/2008
• Oprema koja se koristi za brzo zamrzavanje hrane, skladištenje, prijevoz, distribuciju i maloprodaju brzo smrznute hrane mora biti izvedena na način koji osigurava održavanje temperature brzo smrznute hrane sukladno ovom Pravilniku.

Internet stranice NN 38/2008 • Ispunjavanje uvjeta iz stavka 1. ovoga članka redovito se provjerava propisanim samokontrolama i službenim kontrolama.
Internet stranice NN 38/2008 • Subjekti u poslovanju s hranom obvezni su voditi evidenciju o mjerenju temperatura i predočiti je pri službenoj kontroli.
Internet stranice NN 38/2008 • Brzo smrznuta hrana namijenjena krajnjem potrošaču mora biti zapakirana tako da je zaštićena od fizikalnih, kemijskih i mikrobioloških opasnosti.
Internet stranice NN 38/2008 • Brzo smrznuta hrana označava se sukladno posebnim propisima o deklariranju 2, a hrana koja je namijenjena krajnjem korisniku, restoranima, bolnicama i drugim objektima javne prehrane mora na deklaraciji sadržavati i sljedeće podatke:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 38/2008 • – uvjete čuvanja ili vrstu opreme u kojoj se brzo smrznuta hrana čuva,
Informacije NN 38/2008 • – tekst: «jednom odmrznuti proizvod ne smije se više zamrzavati»,
Poslovne stranice NN 38/2008 • Hrana koja je uvezena iz zemalja Europske unije na originalnoj deklaraciji mora nositi jednu ili više oznaka navedenih u Prilogu I. koji je otisnut uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
Pregledi NN 38/2008 • Stavljanje na tržište brzo smrznute hrane koja ispunjava uvjete iz ovoga Pravilnika neće se ograničavati.
Besplatno NN 38/2008 • Pri obavljanju službene kontrole postupak uzorkovanja i metode mjerenja temperature brzo smrznute hrane obavljaju se sukladno Prilogu II. i III. koji su otisnuti uz ovaj Pravilnik i njegov su sastavni dio.
Glasnik NN 38/2008 • Za službenu kontrolu brzo smrznute hrane mogu se rabiti i drugi znanstveno valjani postupci ako isti ne ograničavaju slobodni promet brzo smrznute hrane.
Propis NN 38/2008 • U slučaju različitih rezultata dobivenih mjerenjem temperature primjenom postupaka iz stavka 1. ovoga članka rezultati dobiveni uporabom postupaka navedenih u Prilogu II. I III. ovoga Pravilnika valjani su.
Propis NN 38/2008 • Prijevozna sredstva, prostori za kratkotrajno i dugotrajno skladištenje brzo smrznute hrane, moraju biti opremljeni odgovarajućom mjernom opremom, koja redovito u jednakim vremenskim razmacima bilježi temperaturu zraka kojoj je podvrgnuta brzo smrznuta hrana.
Propis NN 38/2008 • Mjerna oprema iz članka 13. ovoga Pravilnika koja se koristi za samokontrolu temperature brzo smrznute hrane mora biti umjerena i sukladna normama HRN EN 12830, HRN EN 13485 i HRN EN 13486.
Propis NN 38/2008 • Subjekti u poslovanju s hranom obvezni su voditi dokumentaciju koja omogućava provjeru sukladnosti mjerne opreme sukladno stavku 1. ovoga članka.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 9/06, Broj 54/01, Broj 82/06, Broj 107/07, Broj 41/90, Broj 93/04


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled