PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 74/2008 • Proizvodi stavljeni na tržište tijekom njihovog roka trajanja
NN 74/2008 • Dehidrirana hrana za dojenčad i dehidrirana dijetalna hrana za posebne medicinske namjene za djecu mađu od šest mjeseci 14Enterobacter sakazakii 30
NN 74/2008 • 230 MPN (najvjerojatniji broj)/100g mesa i međuljušturne tekućineISO TS 16649-3
NN 74/2008 • Proizvodi stavljeni na tržište tijekom njihovog roka trajanja
NN 74/2008 • Proizvodi ribarstva od ribljih vrsta povezanih s visokom količinom histidina 17Histamin
NN 74/2008 • Proizvodi stavljeni na tržište tijekom njihovog roka trajanja
NN 74/2008 • Proizvodi ribarstva obrađeni enzimskim dozrijevanjem u salamuri, proizvedeni od ribljih vrsta povezanih s visokom količinom histidina 17Histamin92200 mg/kg400 mg/kgHPLC 19 Proizvodi stavljeni na tržište tijekom njihovog roka trajanja
NN 74/2008 • 3 Primjenjuje se najnovije izdanje norme (međunarodna ili odgovarajuća hrvatska norma).
NN 74/2008 • 4 Redovito testiranje ne primjenjuje se u odnosu na kriterij u uobičajenim okolnostima za sljedeću gotovu hranu:
NN 74/2008 • – onu koja je termički obrađena ili na neki drugi način koji djelotvorno uklanja bakteriju L. monocytogenes, kada nakon takve obrade više nije moguća ponovna kontaminacija (npr. proizvodi koji su termički obrađeni nakon završnog pakiranja),
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 74/2008 • – voda u bocama ili pakirana voda, bezalkoholna pića, pivo, jabukovača, vino, alkoholna pića i slični proizvodi,
NN 74/2008 • – šećer, med i konditorski proizvodi, uključujući proizvode od kakaa i čokolade,
NN 74/2008 • 5 Ovaj se kriterij primjenjuje ukoliko proizvođač može dokazati nadležnom tijelu i/ili drugim tijelima nadležnim za provođenje inspekcije da proizvod ne prelazi granicu od 100 cfu/g tijekom roka trajanja. Proizvođač može utvrditi privremene granične vrijednosti tijekom procesa, koje moraju biti dovoljno niske da bi jamčile da se do kraja roka upotrebe neće prijeći granica od 100 cfu/g.
NN 74/2008 • 6 1 ml inokuluma se stavlja u petrijevu zdjelicu promjera 140 mm, ili u tri petrijeve zdjelice promjera 90 mm.
NN 74/2008 • 7 Ovaj se kriterij primjenjuje na kontrolu proizvoda prije stavljanja na tržište, kada subjekt u poslovanju s hranom na zadovoljavajući način ne može dokazati nadležnom tijelu i/ili drugim tijelima nadležnim za provođenje inspekcije da proizvod neće prijeći granicu od 100 cfu/g tijekom roka trajanja.
NN 74/2008 • 9 Ovaj se kriterij odnosi na strojno otkošteno meso (SOM) proizvedeno tehnikama navedenim u Prilogu III., Odjeljku V., Poglavlju III., točki 3. Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla (»Narodne novine« broj 99/07) – Pravilnikom se preuzimaju odredbe Uredbe (EZ-a) br. 853/2004 kojom se utvrđuju posebna pravila higijene hrane životinjskog podrijetla
NN 74/2008 • 10 Osim proizvoda kod kojih proizvođač može nadležnom tijelu i/ili drugim tijelima nadležnim za provođenje inspekcije dokazati, da ne postoji rizik od salmonele zbog odgovarajućeg vremena sazrijevanja i vrijednosti aw.
NN 74/2008 • 12 Preliminarno testiranje serije sjemena prije započinjanja procesa klijanja ili uzimanje uzoraka u fazi kada se očekuje najveća vjerojatnost prisutnost salmonele.
NN 74/2008 • 13 Referenca: Hennekinne et.al. , J. AOAC Internat, Vol. 86, br. 2., 2003.
NN 74/2008 • 14 Usporedno testiranje Enterobacteriaceae i E. sakazakii provodit će se ako nije uspostavljena korelacija između ovih mikroorganizama na razini pojedinačnog plana objekta. Za svaki proizvod u kojem su izolirane Enterobacteriaceae, cijela serija mora biti ispitana na prisutnost E. sakazakii. Odgovornost je na proizvođaču da na odgovarajući način pokaže nadležnom tijelu i/ili drugim tijelima nadležnim za provođenje inspekcije korelaciju između Enterobacteriaceae i E. sakazakii.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 100/09, Broj 75/02,
Broj 113/99, Broj 146/05,
Broj 96/93, Broj 136/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE