PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 10/2007 • U članku 45. iza stavka 4. dodaju se stavci 5., 6., 7. i 8. koji glase:
NN 10/2007 • »U slučaju biljojeda, osim tijekom godišnjih razdoblja ispaše, najmanje 50% hrane treba dolaziti s vlastitih gospodarstava, a ako to nije izvedivo, onda se hrana proizvodi u suradnji s drugim ekološkim gospodarstvima.
NN 10/2007 • Tovljenje se može odobriti samo ukoliko je u bilo kojem trenutku moguć povratak u prijašnje uzgojno stanje.
NN 10/2007 • U prosjeku, do 30 % obroka u hranidbi može sadržavati krmiva proizvedena u prijelaznom razdoblju. U slučaju da krmiva proizvedena u prijelazom razdoblju potječu iz istog gospodarstva, ovaj postotak može se povećati na 60%. Ovi brojčani iznosi označavaju postotak suhe tvari krmiva poljoprivrednog porijekla.«
NN 10/2007 • »Uz odobrenje nadzorne stanice mogu se nabaviti ograničene količine konvencionalne hrane ako proizvodna jedinica ne može osigurati dostatne količine ekološki proizvedene hrane.
NN 10/2007 • Godišnje se može nabaviti najviše 10 % konvencionalne hrane za biljojede, odnosno 20 % za druge vrste domaćih životinja.
NN 10/2007 • Udio ovako nabavljene hrane izračunava se na osnovi godišnjih potreba na temelju količine suhe tvari u ukupnoj hrani.«
NN 10/2007 • »Ako je proizvodnja voluminozne hrane znatno smanjena, prije svega zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, izbijanja zaraznih bolesti, kontaminacije otrovnim tvarima ili uslijed požara, nadzorna stanica može odobriti nabavku većih količina konvencionalne hrane za ograničeno razdoblje i područje i to samo ako takvo odobrenje smatra opravdanim.«
NN 10/2007 • U članku 48. stavku 2. iza riječi: »dijela« brišu se riječi: »iz svježe trave, sijena ili silaže«.
NN 10/2007 • U članku 49. iza riječi: »zastupljena« brišu se riječi: »s najmanje 10% od ukupne suhe tvari.«
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 10/2007 • »Pri spremanju silaže mogu se koristiti sorbinska, mravlja, octena, mliječna, propionska i limunska kiselina.
NN 10/2007 • Uporaba mliječne, mravlje, propionske i octene kiseline u proizvodnji silaže dopuštena je jedino kada vremenski uvjeti ne dopuštaju odgovarajuću fermentaciju.
NN 10/2007 • Kao prerađivački pomagači u silaži mogu se koristiti sljedeće tvari: morska sol, gruba sol u zrncima, sirutka, šećer, kaša od šećerne repe, brašno žitarica i melasa.«
NN 10/2007 • »Životinje u uvjetima ekološke proizvodnje mogu se hraniti sljedećim krmivima životinjskog podrijetla:
NN 10/2007 • – mlijeko i mliječni proizvodi i to: sirovo mlijeko, mlijeko u prahu, obrano mlijeko, obrano mlijeko u prahu, mlaćenica, mlaćenica u prahu, sirutka, sirutka u prahu, sirutka u prahu s malo šećera, sirutkini proteini u prahu, skuta, ukiseljeno mlijeko, kazein u prahu i laktoza uprahu,
NN 10/2007 • – riba, riblje brašno, riblja ulja i nerafinirano ulje bakalara; proizvodi autolize mekušaca ili ljuskara, hidrolizati i proteolizati dobiveni enzimskim postupkom, bilo da se radi o otopljenom obliku ili ne, daje se jedino mladim životinjama.
NN 10/2007 • – jaja i proizvodi dobiveni iz jaja upotrebljavaju se za hranidbu peradi, po mogućnosti iz istog gospodarstva.«
NN 10/2007 • »Hranidba mladih sisavaca mora se temeljiti na prirodnom mlijeku, po mogućnosti majčinom mlijeku. Tijekom prvih sati života sisavci moraju dobivati kolostrum.
NN 10/2007 • Svi sisavci moraju se hraniti prirodnim mlijekom, minimalno razdoblje hranjenja ovisi o vrsti koje za goveda (uključujući bivole i bizone) i kopitare iznosi 3 mjeseca, za ovce i koze 45 dana, a za svinje 40 dana.«
NN 10/2007 • »Sve liječene životinje na proizvodnoj jedinici u ekološkoj proizvodnji moraju biti obilježene i zavedene u posebnu knjigu za vođenje evidencije vetrinarskih zahvata i to individualno u slučaju velikih životinja; individualno ili grupno u slučaju peradi i malih životinja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 121/03, Broj 85/01,
Broj 71/03, Broj 116/02,
Broj 147/99, Broj 97/93
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE