PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 53/2005 • Uzorke uzima veterinarski inspektor ili ovlaštena osoba uz prisutnost veterinarskog inspektora.
NN 53/2005 • To je morski prolaz između otoka Pašmana i dijela kopnene obale. Na sjeveru ga razgraničuje spojnica Rt Artina (na Pašmanu) – Rt Podvara (pokraj Sukošana), a na jugu spojnica rt Borovnjak (na Pašmanu) – Pakoštane. Duljina mu je oko 7 NM a dubina do 30 m. Najuži dio mu je Pašmanski tjesnac, kroz koji vrijedi poseban plovidbeni režim.
NN 53/2005 • Srednje mjesečne temperature zraka variraju od 6.7 °C (siječanj) do 23.6 °C (srpanj). Ukupna godišnja količina oborina u prosjeku je 800 – 1000 mm. Oborina je više u hladnom, a manje u ljetnom razdoblju. Ljeti padne samo 16% oborina a u jesen kao najkišovitijoj sezoni dvostruko više. Ovaj klimatski element vrlo je varijabilan i znatno se razlikuje iz godine u godinu.
NN 53/2005 • Termohaline osobine ovoga područja pod znatnim su utjecajem slatkovodnih dotoka s kopna. Srednje mjesečne temperature površine mora kreću se od oko 11° (siječanj – veljača) do 23 °C (kolovoz). Izotermija nastupa početkom jeseni. Unutar cijelog kanala salinitet se može kretati od minimalnih 35‰ do razmjerno visokih 38‰, a u dubljim slojevima otvorenog dijela kanala i više. Površinski salinitet ima dva minimuma, proljetnji u svibnju i jesenski tijekom listopada, što može varirati ovisno o lokalnim dužobalnim utjecajima.
NN 53/2005 • Iako je najveći dio Pašmanskog kanala oligotrofan i razmjerno niske produktivnosti, srednji je dio kanala zbog velikog broja otoka, otočića i hridi, odnosno zbog povećanog utjecaja kopna nešto produktivniji od ostalog dijela.
NN 53/2005 • Fiksne točke uzorkovanja i njihove zemljopisne koordinate su:
NN 53/2005 • Uzorke uzima veterinarski inspektor ili ovlaštena osoba uz prisutnost veterinarskog inspektora.
NN 53/2005 • Zaljev je smješten između obale i otoka Murtera te otočića SZ od njega. Dug je 7 a širok najviše 2 NM. Dubina mu je do 24 m. Obalno područje je uglavnom nisko. Ima dosta uvala pogodnih za uzgoj školjkaša, osobito na istočnoj strani.
NN 53/2005 • Klima ovog područja karakterizirana je prosječnom temperaturom zraka najtoplijeg mjeseca iznad 22 °C te izrazitim maksimumom oborina zimi i sušnim ljetom. Godišnja količina oborina je 800 – 900 mm. Bura u zaljevu je umjerena, a S i NW vjetar razvijaju jake valove. Srednje temperature površinskog sloja morske vode kreću se od 12,4 °C zimi do 22 °C ljeti.
NN 53/2005 • U zaljev utječe slatka voda iz Vranskog jezera i izvora i vrulja na sjevernoj obali što utječe na njegova termohalina svojstva. Dotok slatke vode je intenzivniji zimi (osobito kanalom Prosika kojim je zaljev povezan s Vranskim jezerom), pa je i salinitet morske vode u tom razdoblju niži. Zbog obilja organskih tvari, povoljne temperature i slanosti, zaljev ima dobre uvjete za uzgoj školjkaša. Zaljev je i prirodno stanište nekih školjkaša. Trenutačno je zakonom zaštićen od izlova.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 53/2005 • Fiksne točke uzorkovanja i njihove zemljopisne koordinate su:
NN 53/2005 • Uzorke uzima veterinarski inspektor ili ovlaštena osoba uz prisutnost veterinarskog inspektora.
NN 53/2005 • Kanal Sv. Ante predstavlja duboki kanjon (po sredini do 44 m) najmanje širine od 140. Na ulazu je širok 220 m. Dug je oko 1.4 NM i prirodna je veza između Šibenskog kanala i Šibenske luke. Kanal je također i plovni put s posebno reguliranim režimom plovidbe.
NN 53/2005 • Klima ovog područja također je karakterizirana prosječnom temperaturom zraka najtoplijeg mjeseca iznad 22 °C te izrazitim maksimumom oborina zimi i sušnim ljetom. Godišnja količina oborina je 800 – 900 mm. Najučestaliji vjetrovi su N, NE i SE smjera Zbog stalnog dotoka slatke vode iz rijeke Krke, vertikalna i horizontalna razdioba termohalinih svojstava ovog područja je dosta kompleksna. Srednja temperatura vodenog stupca kreće se od 12 °C zimi do 20 °C ljeti. Morska voda je u površinskom sloju dosta zaslađena, osobito u zimskom periodu kad je povećan dotok slatke vode iz rijeke Krke i Prokljanskog jezera, no znatno manje nego područje uzvodno. Minimalna zabilježena vrijednost saliniteta ovog područja je 5,3 ‰ a maksimalna 38,6 ‰.
NN 53/2005 • Morske struje su SW smjera (prema izlazu), a brzina im ovisi o vodostaju rijeke Krke i snazi bure (oko 0,7 čv ljeti i do 2,7 čv zimi). Zbog nepostojanja sustava za pročišćavanje urbanih i industrijskih voda grada Šibenika i zbog gore spomenutog dotoka slatke vode, kao i zbog direktnog utjecaja luke i otpadnih voda, područje je visoko eutrofizirano, podložno ljetnim monospecifičnim i »red tide« cvatnjama, zbog čega postoji stalna opasnost od iznenadnog onečišćenja.
NN 53/2005 • Kanal je prirodno stanište velikih količina prirodnih populacija školjkaša (osobito dagnji).
NN 53/2005 • Fiksne točke uzorkovanja i njihove zemljopisne koordinate su:
NN 53/2005 • Uzorke uzima veterinarski inspektor ili ovlaštena osoba uz prisutnost veterinarskog inspektora.
NN 53/2005 • Uzorkovanje će se obaviti tako da uzeti uzorci budu reprezentativni za cijelo područje uzgoja (izlova).
NN 53/2005 • Uzorkovanje fitoplanktona obavljat će se mrežom (promjera oka 20 mikrona) povlačenjem vertikalno od dna do površine mora. Količina filtrirane vode izračunat će se uzimajući u obzir veličinu otvora mreže i visine stupca vode kroz koji je mreža provučena. U slučaju kada je dubina mora manja od 1 m uzorkovat će se 1 litra morske vode na pola dubine. Pored toga na svakoj postaji crpcem će se uzimati i uzorak vode na 3 razine (dno, sredina i površina).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 153/09, Broj 116/09,
Broj 20/92, Broj 11/99,
Broj 77/98, Broj 9/92
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE