PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-04-40-1356 NN 40/2007

• Za trupove i polovice koji su stavljeni na tržište ili se koriste u preradi a nisu propisno označeni odgovorne su pravne ili fizičke osobe koje ih stavljaju na tržište ili ih koriste u preradi.


Stranica 2007-04-40-1356 NN 40/2007

• Neobilježeni trupovi i polovice nađeni tijekom inspekcijskog nadzora mogu se koristiti samo za preradu.


Stranica 2007-04-40-1356 NN 40/2007

• Izgled i sadržaj oznake odnosno žiga iz članka 10. ovoga Pravilnika dani su u Prilozima 5. i 6. ovoga Pravilnika.


Stranica 2007-04-40-1356 NN 40/2007

• Oznaka iz članka 10. stavlja se nakon provedenoga kategoriziranja i klasiranja, a prije početka hlađenja trupa čvrsto namještena s unutarnje strane rebarnog dijela svake polovice. Oznaka mora biti otporna na oštećenja, dobro čitljiva, bez mogućnosti mijenjanja podataka na njoj.


Internet NN 40/2007
• Oznake ili žig iz članka 10. ovoga Pravilnika ne smiju biti uklonjene prije početka postupka rasijecanja odnosno odkoštavanja polovica.

Internet stranice NN 40/2007
• Pri označavanju žigom na potkoljenicu ili na vanjsku stranu buta stavlja se oznaka kategorije i klase za trupove koji se razvrstavaju u klase temeljem članka 6., neposredno nakon kategoriziranja i klasiranja.

Internet stranice NN 40/2007 • Za označavanje žigom koristi se nerazmazivo, neizbrisivo i neotrovno bojilo koje se upotrebljava u prehrambenoj industriji te je otporno na vodu i kuhanje.
Internet stranice NN 40/2007 • Svi klaonički obrađeni trupovi odnosno polovice moraju biti u klaonici označeni rednim brojem dnevnoga klanja radi njihovoga jasnog prepoznavanja te omogućivanja provjere načina određivanja težine i razvrstavanja u kategorije i klase.
Internet stranice NN 40/2007 • HSC je pravna osoba koja na temelju rješenja Ministarstva organizira i obavlja provjeru postupka klasiranja u svrhu ispitivanja kakvoće svinjskih trupova i polovica na liniji klanja.
Internet stranice NN 40/2007 • HSC radi obavljanja poslova iz stavka 1. ovoga članka mora biti akreditiran prema normi HRN EN ISO/IEC 17020:2004.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 40/2007 • HSC provodi postupak klasiranja putem pravnih osoba (u daljnjem tekstu: izvršitelj klasiranja) s kojima o tome zaključuje ugovor.
Informacije NN 40/2007 • HSC po potrebi provođenjem javnog poziva odabire izvršitelja klasiranja.
Poslovne stranice NN 40/2007 • Izvršitelji klasiranja moraju biti akreditirani za poslove klasiranja prema normi HRN EN ISO/IEC 17020:2004.
Pregledi NN 40/2007 • Ako se provjerom rada utvrdi da izvršitelj klasiranja ne obavlja valjano poslove klasiranja, HSC će odrediti mjere za uklanjanje nedostataka koje se moraju provesti u najkraćem mogućem roku, ne dužem od deset dana.
Besplatno NN 40/2007 • Ako izvršitelj klasiranja u zadanom roku iz stavka 1. ovoga članka ne otkloni nedostatke HSC će s njime raskinuti ugovor.
Glasnik NN 40/2007 • Izvršitelji klasiranja obavljaju postupak klasiranja putem svojih zaposlenika-klasifikatora.
Propis NN 40/2007 • Klasifikatori moraju imati najmanje IV. stupanj stručne spreme poljoprivrednoga, veterinarskoga ili prehrambeno-tehnološkoga usmjerenja te uspješno završen program izobrazbe za klasifikatora i dokaz o položenom ispitu za klasifikatore.
Propis NN 40/2007 • Nakon uspješno obavljene izobrazbe iz stavka 3. ovoga članka HSC izdaje klasifikatoru potvrdu o osposobljenosti za obavljanje poslova klasiranja svinjskih trupova.
Propis NN 40/2007 • Pri provođenju klasiranja trupova, odnosno polovica na kategorije i klase, klasifikator:
Propis NN 40/2007 • – utvrđuje ispravnost klaoničke obrade trupa, odnosno polovica prema članku 2. ovoga Pravilnika;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 76/92, Broj 68/06, Broj 71/93, Broj 52/09, Broj 54/05, Broj 77/92


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled