PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-objekt-za-pripremu-i-rnag NN 20/1992

• Uređenje i opremljenost prostorija iz stavka I. ovog članka mora biti u skladu sa člancima 5. do 27, člancima 29. do 36, člankom 96, člancima 101. do 103. i člancima 111, 116, 130, 141, 144. i 148. ovog pravilnika.


Stranica 1992-04-20-466 NN 20/1992

• Prostorija za sortiranje i lampiranje jaja, mora imati opremu kojom se omogućava funkcionalni tijek tehnoloških postupaka.


Internet NN 20/1992

• Prostorija u kojoj se razbijaju (lupaju) jaja, mora imati opremu za ručno ili mehanizirano razbijanje Ijuske jaja izrađenu od nerđajućeg materijala.


Internet stranice NN 20/1992

• Razbijene Ijuske jaja moraju se, sustavom kanala ili na drugi odgovarajući način, odstranjivati iz prostorije za razbijanje jaja i transportirati u posebnu prostoriju za skupljanje razbijene Ijuske ili do mjesta prerade.


Internet stranice NN 20/1992
• Ako u objektu postoji posebna prostorija za preradu Ijuske, ta prostorija mora raspolagati i opremom za sušenje ili usitnjavanje ljuske.

Internet stranice NN 20/1992
• Pasterizacija bjelanjka, i žumanjka i melanža obavlja se u posebnoj prostoriji opremljenoj odgovarajučim uređajima od nerđajućeg ćelika i prema tehnološkom redoslijedu funkcionalno povezanoj s drugim proizvodnim prostorijama.

Internet stranice NN 20/1992 • Prah od žumanjka i melanža proizvodi se u posebnoj prostoriji u kojoj se nalazi uređaj za uparavanje (sušenje) izrađen od nerđajućeg ćelika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 20/1992 • Objekti za obradu mlijeka i izradu mliječnih proizvoda, prema vrstama proizvoda. razvrstavaju se za proizvodnju: konzumnog mlijeka, maslaca i vrhnja, fermentiranih proizvoda, mlijeka u prahu; fermentiranih sireva; topljenih sireva i sladoleda.
Poslovne stranice NN 20/1992 • Objekti iz stavka 1. ovog članka moraju udovoljavati općim uvjetima za izgradnju i uređenje u skladu sa člancima 5. do 27. i člancima 29. do 36. ovog pravilnika, a i posebnim uvjetima propisanim ovim pravilnikom.
Pregledi NN 20/1992 • Objeki za proizvodnju konzumnog mlijeka (u daljem tekstu: mljekara) mora imati po tehnološkom redoslijedu funkcionalno povezane i tehnički opremljene ove prostorije:
Glasnik NN 20/1992 • 6. za sanitaciju opreme i uskladištenje sanitarne ambalaže;
Propis NN 20/1992 • 7 za nejestive proizvode i konfiskat odnosno zatvorene posude - kontenjere;
Propis NN 20/1992 • Ako se veterinarsko-sanitarnim pregledom utvrdi da je mlijeko zdravstveno ispravno i da se može u daljnjem postupku podvrgnuti odgovarajućoj obradi, mora se odmah prebaciti u velike prihvatne posude (spremnike) izrađene od nerđajućeg ćelika iIi plastike.
Propis NN 20/1992 • Mlijeko za koje je utvrđeno da nije higijenski ispravno mora se odmah prebaciti u prihvatne posude za nejestive proizvode i konfiskat.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 18/09, Broj 57/06, Broj 75/93, Broj 178/04, Broj 96/96, Broj 2/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled