PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 46/1994 • - aparata i naprava za prodaju sladoleda koji moraju biti smješteni u blizini objekata za proizvodnju i promet namirnica zbog osiguranja higijenski ispravne vode za proizvodnju sladoleda iz industrijski proizvedene smjese i održavanje higijene aparata i r
NN 46/1994 • Bezalkoholna pića u originalnoj ambalaži proizvođača moraju se čuvati na uvjetima koje je propisao proizvođač. Bezalkoholna pića iz automata (mikseri) koji se pripremaju od koncentrata ili baze poznatog proizvođača uz dodatak higijenski ispravne vode moraju se čuvati na propisanim niskim temperaturama. Prodaja bezalkoholnih pića može se obavljati u originalnoj ambalaži ili u čašama za jednokratnu uporabu.
NN 46/1994 • Ambulantno se mogu usluživati jednostavna jela, pića i napici. Za čuvanje namirnica potrebno je osigurati temperaturu i to: - za svježe meso od 0oC do +4oC - za svježe, obarene i polutrajne kobasice do + 8oC Usluživanje jela, pića i napitaka mora se obavljati s priborom za jednokratnu uporabu.
NN 46/1994 • Danom stupanja na snagu ovoga Pravilnika, prestaje važiti Pravilnik o načinu prodaje živežnih namirnica izvan prostorija ("Narodne novine", br. 42/88 )
NN 46/1994 • Na temelju članka 50. stavka 1. točke 11 Zakona o zdravstvenoj ispravnosti i zdravstvenom nadzoru nad namirnicama i predmetima opće uporabe ("Narodne novine", br. 60/92), ministar zdravstva donosi
NN 46/1994 • o normativima mikrobiološke čistoće i metode njenog određivanja
NN 46/1994 • Površine postrojenja, opreme, uredaja, pribora, prijevozna sredstva kao i ruke osoba koje u toku proizvodnje i prometa dolaze u dodir s namirnicama i predmetima opće uporabe moraju odgovarati normativima. mikrobiološke ćistoće koja se određuje prema metodama propisanim ovim pravilnikom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 46/1994 • Pod metodama određivanja mikrobiološke čistoće podrazumijevaju se postupci uzimanja uzoraka brisa, otiska ili ispirka za određivanje količine i vrste bakterija ika površinama postrojenja, opreme, uređaja, pribora, i ruku osoba koje u toku proizvodnje i prometa dolaze u dodir sa namirnicama i predmetima opće upotrebe. Normativi i metode iz stava 1. i 2. ovog pravilnika propisane kao obvezne, otiskane su uz ovaj pravilnik i njegov su sastavni dio.
NN 46/1994 • Pravne i fizičke osobe koje proizvode ili stavljaju u promet namirnice i predmete opće uporabe ispitivanje mikro biološke čistoće obavljaju u vlastitom laboratoriju ili ta ispitivanja obavljaju zdravstvene i druge pravne osobe ovlašlene za takva ispitivanja.
NN 46/1994 • Organ uprave nadležan za poslove sanitarne inspekcije na osnovu epidemioloških podataka može odrediti ispitivanje i drugih mikroorganizama koji nisu navedeni ovim pravilnikom.
NN 46/1994 • Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".
NN 46/1994 • I. NORMATIVI ZA PROSU?IVANJE MIKROBIOLOŠKE CISTOCE U OBJEKTIMA ZA PROIZVODNJU I PROMET NAMIRNICA I PREDMETA OPCE UPORABE
NN 46/1994 • - Čaše,šalice,vrčevi i sl da - 10 100 Ne smiju biti izoliranl
NN 46/1994 • - Cijevi,cjevovodi i sl. da - < 1 - Ne smiju biti izolirani (u 10
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 116/02, Broj 126/09,
Broj 17/92, Broj 87/08,
Broj 86/04, Broj 111/04
LINK - POSLOVNI PROGRAMI, INVESTICIJE, POTICAJI, KREDITI, UGOVORI