PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-aromaticni-pripravak-je-csdz NN 41/2008

• (3) Ako naziv arome pod kojim se aroma stavlja na tržište upućuje na hranu ili na prirodnu sirovinu, riječ »prirodno” ili neki drugi izraz istog značenja, može se koristiti samo ako su aromatični sastojci izolirani odgovarajućim fizikalnim, enzimskim ili mikrobiološkim postupcima odnosno dobiveni tradicionalnim postupcima pripremanja pripreme hrane, isključivo ili gotovo isključivo iz imenovane hrane ili prirodnih izvora dobivanja arome.


Stranica 2008-04-41-1399 NN 41/2008

• (1) Naziv hrane pod kojim se hrana stavlja na tržište utvrđen je posebnim propisima koji se odnose na tu hranu.


Internet NN 41/2008

• (2) U slučaju da naziv hrane nije utvrđen propisima iz stavka 1. ovoga članka ili ako takav propis ne postoji, naziv pod kojim se hrana stavlja na tržište može biti:


Internet stranice NN 41/2008

• – uobičajen naziv pod kojim se hrana stavlja na tržište u Republici Hrvatskoj, ili


Internet stranice NN 41/2008 • (3) Dozvoljeno je korištenje naziva hrane pod kojim se ista proizvodi i stavlja na tržište u državi članici Europske unije i Europske udruge slobodne trgovine.
Internet stranice NN 41/2008 • (4) U slučaju iz stavka 3. ovoga članka, kada primjena drugih odredbi ovog Pravilnika, posebno onih propisanih člankom 6. ovoga Pravilnika, ne omogućuje potrošačima u Republici Hrvatskoj spoznaju prave prirode hrane i razlikovanje od hrane s kojom bi je mogli zamijeniti, naziv pod kojim se hrana stavlja na tržište mora biti popraćen drugim opisnim podacima koji se moraju nalaziti u neposrednoj blizini naziva.
Internet stranice NN 41/2008 • (5) Iznimno od odredbi iz stavka 3. i 4. ovoga članka, naziv hrane proizvedene u državi članici Europske unije i Europske udruge slobodne trgovine neće se koristiti u Republici Hrvatskoj u slučaju da se hrana na koju se odnosi taj naziv razlikuje u Republici Hrvatskoj po svojem sastavu ili proizvodnji od hrane poznate pod tim nazivom u onoj mjeri da odredbe stavka 3. i 4. ovoga članka nisu dovoljne da bi osigurale točne informacije za potrošače.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 41/2008
• (7) Naziv hrane pod kojim se hrana stavlja na tržište mora sadržavati ili biti popraćen pojedinostima o njenom fizikalnom stanju ili određenom postupku prerade (npr. u prahu, duboko zamrznuta, koncentrirana, dimljena) u svim slučajevima gdje bi izostavljanje tog podatka moglo dovesti kupca u zabludu.

Poslovne stranice NN 41/2008
• (8) Posebnim propisom moguće je odrediti da uz naziv određene hrane pod kojim se isti stavlja na tržište stoji i naziv određenog sastojka ili sastojaka.

Servis NN 41/2008 • (1) »Sastojak« je svaka tvar, uključujući aditive, koja se koristi u proizvodnji ili pripremi hrane, a koja je prisutna u gotovom proizvodu, čak i u promijenjenom obliku.
Glasnik NN 41/2008 • 1. komponente sastojka koje su privremeno izdvojene tijekom procesa proizvodnje, a koje su nakon toga ponovo vraćene u sastojak u onoj količini koja odgovora njihovom izvornom udjelu;
Novo NN 41/2008 • 2. aditivi koji su u hrani prisutni samo zato što su prisutni u jednom ili više sastojaka te hrane, pod uvjetom da u gotovom proizvodu nemaju nikakvu tehnološku funkciju;
Poslovi NN 41/2008 • 4. tvari koje se upotrebljavaju, samo u potrebnim količinama, kao otapala, razrjeđivači ili nosači za aditive i arome;
Poticaji NN 41/2008 • 5. tvari koje nisu aditivi ali se upotrebljavaju na isti način i sa istom svrhom kao pomoćne tvari u procesu proizvodnje i koje su prisutne u gotovom proizvodu, čak i u promijenjenom obliku.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 76/09, Broj 128/06, Broj 154/08, Broj 119/09, Broj 32/05, Broj 45/01


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled