PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-c-ako-se-radi-dmun NN 56/2006

• d) ako se radi o mlijeku i proizvodima od mlijeka iz zemalja ili dijelova zemalja navedenih u posebnom propisu oni se moraju prethodno podvrgnuti procesu sterilizacije ili procesu dvostruke toplinske obrade, s time da svaki od tih procesa mora biti dovoljan kako bi potom test na fosfatazu bio negativan, a osim toga moraju imati propisanu veterinarsku dokumentaciju; i


Stranica 2006-05-56-1347 NN 56/2006

• a) procesu sterilizacije pri čemu je postignuta Fo vrijednost 3 ili veća od 3; ili


Internet NN 56/2006

• b) prvoj toplinskoj obradi koja ima isti toplinski učinak kao proces pasterizacije na temperaturi od najmanje 72 °C u trajanju od najmanje 15 sekundi, i uslijed koje je onda test na fosfatazu negativan, a potom:


Internet stranice NN 56/2006

• – drugoj toplinskoj obradi, koja ima isti toplinski učinak kao prva toplinska obrada i koja mora biti dovoljna da test na fosfatazu bude negativan, a nakon toga, ako se radi o mlijeku u prahu ili proizvodima od mlijeka u prahu, moraju biti podvrgnuti procesu sušenja, ili


Internet stranice NN 56/2006
• 6. Ako se ustanovi rizik od unošenja bolesti ili bilo koji drugi rizik za zdravlje životinja, potrebno je utvrditi dodatne uvjete za zaštitu zdravlja životinja u skladu s donesenim propisima.

Internet stranice NN 56/2006
• Osim općih uvjeta iz Poglavlja I.ovoga Dodatka, za želatinu i hidrolizirane bjelančevine primjenjuju se sljedeći uvjeti.

Internet stranice NN 56/2006 • a) Želatina se mora proizvoditi na način kojim će se osigurati da se neprerađeni materijal Kategorije 3 obradi kiselinom ili lužinom, a potom ispere jednom ili više puta te postigne potrebna pH vrijednost. Želatina se mora ekstrahirati s jednim ili više uzastopnih zagrijavanja, a nakon toga pročistiti filtracijom i postupkom sterilizacije.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 56/2006 • c) Zabranjena je upotreba konzervansa osim sumpornog dioksida i vodikovog peroksida.
Poslovne stranice NN 56/2006 • 2. Želatina se mora zamatati, pakirati, skladištiti i prevoziti u odgovorajućim higijenskim uvjetima. Posebice u objektu za proizvodnju želatine:
Pregledi NN 56/2006 • a) trebaju postojati zasebne prostorije za uskladištenje te za zamatanje i pakiranje;
Glasnik NN 56/2006 • c) na ambalaži i omotima koji sadrže želatinu mora biti istaknut natpis »Želatina za hranidbu životinja«.
Novo NN 56/2006 • 3. Proces proizvodnje hidroliziranih bjelančevina mora obuhvaćati mjere za sprječavanje kontaminacije neprerađenog materijala Kategorije 3. Neprerađeni materijal Kategorije 3 najprije se mora pripremiti za preradu stavljanjem u salamuru te obraditi vapnom i intenzivnim pranjem, a nakon toga slijedi:
Poslovi NN 56/2006 • b) izlaganje obrađenog materijala pH vrijednosti od 1 do 2, odnosno pH vrijednosti većoj od 11, a potom toplinskoj obradi na temperaturi od 140 °C pod tlakom od 3 bara u trajanju od 30 minuta;
Poticaji NN 56/2006 • 4. Nadležno tijelo će odobriti uvoz želatine i hidroliziranih bjelančevina pod sljedećim uvjetima:
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 49/03, Broj 67/96, Broj 11/92, Broj 110/05, Broj 90/08, Broj 80/99


LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE Pregled