PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 56/2006 • – ako su otopljene masnoće potpuno ili djelomično proizvedene od sirovina dobivenih od preživača, ako potječu iz zemlje ili dijela zemlje gdje u proteklih 24 mjeseca nisu zabilježene slinavka i šap i gdje u proteklih 12 mjeseci nije zabilježena goveđa kuga; ili
NN 56/2006 • e) ako otopljene masnoće imaju propisanu veterinarsku dokumentaciju zemlje izvoznice.
NN 56/2006 • 3. Nadležno tijelo će odobriti uvoz ribljeg ulja pod sljedećim uvjetima:
NN 56/2006 • a) ako ulje potječe iz zemalja navedenih uposebnom propisu kojega donosi nadležno tijelo;
NN 56/2006 • d) ako ulje ima propisanu veterinarsku dokumentaciju zemlje izvoznice.
NN 56/2006 • 4. Ako se riblje ulje ili otopljene masnoće pakiraju, moraju se utočiti u nove spremnike ili u spremnike koji su prethodno očišćeni i dezinficirani, te su poduzete sve potrebne mjere da bi se spriječila njihova kontaminacija. Ako je predviđeno da se otopljene masnoće i riblje ulje prevoze kao rasuta roba, tada je sve cijevi, pumpe, tankove i sve ostale spremnike i kamione-cisterne za tekući teret koji se upotrebljavaju za prijevoz i privremeno uskladištenje potrebno pregledati prije upotrebe i utvrditi da su čisti.
NN 56/2006 • Osim općih uvjeta iz Poglavlja I. ovoga Dodatka, za mlijeko, proizvode od mlijeka i kolostrum primjenjuju se sljedeći uvjeti.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 56/2006 • 2. Mlijeko, obrađeni ili prerađeni proizvodi od mlijeka moraju se najprije podvrgnuti toplinskoj obradi na temperaturi od najmanje 72 °C u trajanju od najmanje 15 sekundi ili bilo kojoj kombinaciji temperature i vremena koja ima gotovo isti toplinski učinak, uslijed kojeg je onda test na fosfatazu negativan, a potom:
NN 56/2006 • a) ako se radi o mlijeku u prahu ili o proizvodima od mlijeka u prahu, moraju se podvrgnuti procesu sušenja; ili
NN 56/2006 • b) ako se radi o proizvodima od kiselog mlijeka, moraju se podvrgnuti procesu kojim će se pH vrijednost smanjiti i održati ispod 6 najmanje sat vremena.
NN 56/2006 • a) nakon završetka procesa sušenja, potrebno je poduzeti sve potrebne mjere kako bi se spriječila kontaminacija proizvoda; i
NN 56/2006 • – ako se prevozi kao rasuti teret, mora se prevoziti u spremnicima koji su prije upotrebe oprani i dezinficirani sredstvom koje je odobrilo nadležno tijelo
NN 56/2006 • a) ako oni potječu iz zemalja navedenih u posebnom propisu kojega donosi nadležno tijelo.;
NN 56/2006 • b) ako se radi o mlijeku i proizvodima od mlijeka iz zemalja ili dijelova zemalja navedenih u posebnom propisu, koji se moraju prethodno podvrgnuti pasterizaciji, nakon koje je test na fosfatazu negativan te moraju imati propisanu veterinarsku svjedodžbu;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 20/04, Broj 141/08,
Broj 6/91, Broj 110/09,
Broj 59/92, Broj 107/01
LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE